שבוע טוב ללדינואים ............

פיפיטה

New member
שבוע טוב ללדינואים ............

קומו סטאן טודוס??????? דה לקומידה דה שבת נו פואן אבלר ? אסטה סמנה מדיו גנה דגיזר, איזי סבאיקס (בצלצלים) קון קרנה, פימינטונס ינוס, אי פרה שבת אן אסטה קלור איזי חמין אן סיר חשמלי (קלור אי גאוזמו זה חמין מוי ארמוזו) אמה טודו סליו מוי סברוזו פרה צ´ופר לוס דדוס. קסאה שבוע טוב ומוצלח אטודוווווווווווווווווווווס.
 

ושיה

New member
הפעלת לי את מיצי הקיבה

והזיכרונות מתחילים לעבוד שעות נוספות. אני מפשת מרשם ל"מרנג´נה פפידה" סבתא שלי היתה אלופת הבישול הבולגרי ואני לא מצליחה לקבל מרשם של זה מאף אחד. תודה
 

פיפיטה

New member
לא מכירה הורי מטורקיה מה התרגום

של המאכל הזה וממה הוא מורכב???????????
 

ננש

New member
אולי את מתכוונת לברנז´נה - חצילים ?

תארי את המאכל ואולי נוכל לשחזר לך אותו
 

ושיה

New member
מרנג´נה = חצילים

מדובר בחצילים קלויים,קלופים, מבושליםעם קציצת בשר. זה כל מה שאני זוכרת.
 

ננש

New member
באונה נוצ´ה הטודוס

שמתי לב בהקשר להודעה הקודמת שהבולגרים אומרים מרנג´נה לחצילים והטורקים ברנז´נה האם אני טועה ? נוצ´דה בואנה
 

gingit1

New member
סוף סוף עוד בולגריה בפורום

תגידי איזה מתכון את רוצה ויוקלד במהרה.
 

gingit1

New member
כמה זמן לא אכלתי את זה

הנה המתכון, כמובן הכמויות הן קצת ובערך 3-4 חצילים צלויים וקלופים בשר טחון לקציצות (אלבונדיגיטאס)- טעים יותר עם כנפיים או פולקעס קטנים לחצילים: להרתיח את החצילים במעט מים, לבשל כמה ד´ על אש נמוכה. לסנן טוב מהנוזלים ולמעוך. לשים מעט שמן בסיר להוסיף מחית החצילים, להוסיף מלח ופלפל שחור, לבשל על אש קטנה. קציצות: להכין תערובת רגילה לקציצות (בצל, שום, פרוסת לחם לבן סחוט, מלח, פלפל שחור) ללוש, להכין כדורים קטנים. אפשרלטגן ואח"כ להוסיף לחצילים ואפשר להוסיף אותם ישר לחצילים ולבשל על אש קטנה עד שהקציצות מוכנות. אם מכינים מעוף, יש להרתיח את העוף ואח"כ להוסיף לחצילים ולהוסיף מעט ממיץ העוץ לחצילים. מקווה שהבנת, אם לא תשאלי. בתאבוןוהבאת לי חשק להכין את המאכל הנהדר הזה.ף
 
אוחח גמני מבשלת את זה

והכי טעים זה עם חלה טריה... החצילים מוציאים המון נוזלים,[ טובלים את החלה הטריה ברוטב.... טעם גןם עדן... צ´ופר לוס דדוס. לא ידעתי שאלבונדיגאס במרנג´נה פאפיאדה זה מאכל בולגרי. יכול להיות שזה הגיע אלינו מהסבתא הבולגריה שלי....
 

אסתרילו

New member
אוח, נו מקדרון דדוס הצ´ופר!!

כולי קנאה. אגב, מי שסובל מדלקות פרקים - לא לאכול חצילים !!!
 

ושיה

New member
../images/Emo24.gifעל הבוקר אלך לקנות חצילים

ונראה מה יצא. לדעתי רק אני אוכל את זה כי כל ה"טודסקוס" (ככה אמרו אצלנו אשכנזים) שלי, לא יתקרבו לזה. לא נורא ישאר לי יותר
 

may55

New member
אין מה לעשות את אשת חיל

פיפיטה נא להוסיף מתכונים
 

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif קן טייני גאנה די

גיזאר (אור די קומר) קון אסטי פוטו קי מטיטס????
 

tsiporganeden

New member
רותי,לה וידי לה אסטאמפה, אי

דה טאנטו "דיכאון" קה יו נו אסטו אנסינה, ממטי דלאנטרה דה לה פריז´ידר, אי קומי, אי קומי, אי קומי, קואלו סה אזה?
 
למעלה