שבוע טוב עדיקים סליחה שאני רודפת אחרייך

michalgad1

New member
שבוע טוב עדיקים סליחה שאני רודפת אחרייך

האם הכנת את מאפה הקרפזה? אם מומלץ אשמח מאד אם תרשמי את המתכון, תודה!!
 

עדיקים

Active member
לצערי לא הכנתי אותו

הייתי חולה בחג אז חצי מהתכנונים לא יצאו לפועל. יכולה להקליד לך אותו בערב אם תרצי לנסות בלי המלצות שלי.
 

michalgad1

New member
הי עדיקים מצטערת מאד לשמוע שהרגשת לא טוב. באסה להיות חולים

ועוד בחג. יהיה נהדר אם תוכלי להקליד לי את המתכון . לא מצאתי אותו ברשת. תודה,
 

עדיקים

Active member
ראיתי את ההודעה מצטערת שלא הספקתי להקליד עדיין

מקוה שהיום אגיע הביתה ואצליח לבצע המשימה
.
 

עדיקים

Active member
מאפה קפרזה

תבנית 30X40 250 גרם בצק עלים 3-4 עגבניות גדולות פרוסות לעובי 0.5 ס"מ עלי בזיליקום לעיטור מלח ופלפל שחור טחון לפסטו- 3/4 כוס עלי בזיליקום 4 כפות שמן זית 1/2 כוס אגוזי מלך, פקאנים או צנוברים 1/2 כפית מלח 1/2 שן שום 2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת 3 כפות שמנת מתוקה 1 ביצה מחממים תנור ל-180 מעלות, נשמן את התבנית/ נרפד בנייר אפיה משומן. נפרוס דף בצק עלים בתבנית ונקפל את שולי הבצק כך שניצור מעין מסגרת מלבנית בגובה 2 ס"מ. נטחן בבלנדר את כל חומרי הפסטו. נמרח את הבצק בכף מהפסטו ונסדר עליו בשלושה טורים פרוסות עגבנייה, מוצרלה ועלי בזיליקום. ניצוק את יתרת הפסטו בין טורי הקפרזה נצליח מעט ונפלפל מעל. נשלח לתנור ונאפה כ-30 דקות או עד הזהבה יפה, מי שאוהב יכול ללטפטף טיפת בלסמי על המאפה, מוסיף. המאפה טעים אך ורק כשהוא טרי ופריך. מתכון מהספר לייזה פאנלים טרי טרי טרי אני עוד לא הספקתי להכין אותו מקוה שאגיע לזה בקרוב את בצק העלים שקניתי ניצלו פה לדברים אחרים צריכה לקנות עכשיו עוד אחד. בהצלחה וסליחה שלקח לי קצת זמן.
 

michalgad1

New member
המון המון תודה. רק לוודא-השמנת והביצה מתווספים לפסטו?

לא כתובה הוראה נפרדת לגביהם.וגם האם היא אומרת כמה מוצרלה לשים? סליחה שאני משגעת לך את בשכל
 

עדיקים

Active member
תשובות ואת צודקת

שכחתי לכתוב כמה מוצרלה, היא כותבת 3 כדורים גדולים של מוצרלה. תסתכלי בבלוג שלה לדעתי יש צילום של המאפה לראות איך הוא צריך להיות בסוף אבל אין את המתכון כי זה בספר החדש שלה. בטח היא תפרסם אותו בקרוב. לגבי השמנת והביצים כן, הכל כלול בתוך הפסטו. גם אני לא ממש הבנתי לחלוטין את המתכון הזה פשוט נראה נהדר וגם המרכיבים שלו, אני פשוט לא הספקתי להכין אותו עדיין. גם בהסבר של המתכון בספר לא הכל היה לי ברור ונוסח קצת מוזר ניסיתי להעתיק לכאן בצורה מובנת יותר.
 

michalgad1

New member
תודה על ההבהרה. מצער לשמוע שממהרים להוציא ספר מתכונים

בלי הגהה ועריכה נאותים. ספר בישול טוב ועל רמה מחייב את זה.
 

עדיקים

Active member
לא זו היתה כוונתי בכלל

הספר עבר הגהה הניסוח שם שונה ומנסה להצחיק ולהקליל זה הכל, בגלל זה לא הכל מובן. מאוד אוהבת את הבלוג שלה ואת הספרים שלה, יש לי את שלושתם.
 
למעלה