מאפה קפרזה
תבנית 30X40 250 גרם בצק עלים 3-4 עגבניות גדולות פרוסות לעובי 0.5 ס"מ עלי בזיליקום לעיטור מלח ופלפל שחור טחון לפסטו- 3/4 כוס עלי בזיליקום 4 כפות שמן זית 1/2 כוס אגוזי מלך, פקאנים או צנוברים 1/2 כפית מלח 1/2 שן שום 2 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת 3 כפות שמנת מתוקה 1 ביצה מחממים תנור ל-180 מעלות, נשמן את התבנית/ נרפד בנייר אפיה משומן. נפרוס דף בצק עלים בתבנית ונקפל את שולי הבצק כך שניצור מעין מסגרת מלבנית בגובה 2 ס"מ. נטחן בבלנדר את כל חומרי הפסטו. נמרח את הבצק בכף מהפסטו ונסדר עליו בשלושה טורים פרוסות עגבנייה, מוצרלה ועלי בזיליקום. ניצוק את יתרת הפסטו בין טורי הקפרזה נצליח מעט ונפלפל מעל. נשלח לתנור ונאפה כ-30 דקות או עד הזהבה יפה, מי שאוהב יכול ללטפטף טיפת בלסמי על המאפה, מוסיף. המאפה טעים אך ורק כשהוא טרי ופריך. מתכון מהספר לייזה פאנלים טרי טרי טרי אני עוד לא הספקתי להכין אותו מקוה שאגיע לזה בקרוב את בצק העלים שקניתי ניצלו פה לדברים אחרים צריכה לקנות עכשיו עוד אחד. בהצלחה וסליחה שלקח לי קצת זמן.