שבוע טוב, עדשים כתומים??

שבוע טוב, עדשים כתומים??

שבוע טוב לכן, אני לא כ"כ פעילה בפורום, אך נהנית מאוד מהדברים המדהימים שאתן עושות!!! אני מסוג האנשים שאוהבים מטבח, אך מתייאשת מראש מדברים מורכבים (למרות שלפעמים אם מסבירים לי ממש טוב אני מצליחה לעשות...
). אני אוהבת להכין אוכל לא מסובך וטעים... לכן אני מעריצה אתכן, כולכן נראות לי כאלה מקצועיות... טוב, אז לשאלה שלי... יש לי עדשים כתומים. מה עושים איתם? ומה ההבדל בינהם לירוקים? תודה ושבוע נפלא
 

יפית מן

New member
תקוה ואמונה ברוך בואך לפורם../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif

באשר לשאלתך את העדשים,הכתומים מכניסים למרק ירקות וזה מוסיף המון גם טעם,וגם צבע ירקרק מיד נמס אין צורך להשרות וכן מוסיף סיבים תזונתיים שעכשיו כל כך הרבה מדברים כמה שזה בריא ומונע כל מני מחלות , אצלי אין מרק ירקות בלי עדשים כתומים לבריאות ולתיאבון ..
 
תודה..

מה זאת אומרת נמס? הם מאבדים את צורתם? כלומר הם נעלמים במרק ורק משאירים מתכונותיהם שם? (צבע, וכו?) והאם גם מוסיפים לאורז? תודה מתוקה על התגובה המהירה
 

רותי410

New member
ברוכה הבאה, תקווה ואמונה יש לאודטה

מתכון של מרק עדשים (אני משתמשת למשל בעדשים כתומות יחד עם אורז, יש לי תמונה אבל אין לי זמן לשלוח אותה לפורום, אז בפעם אחרת) אני אכתוב פה את המתכון - למרות שמקוצר זמן עדיין לא ניסיתי אותו, אבל לדבריה הוא סופר יאמי. אם תכיני לפני - דווחי (או כל מי שיכין) אני לא ה לראות אם את מעוניינת,כי עוד מעט אני מתנתקת ואחזור רק מאוחר, אז יכול להיות שתרצי ואני לא אהיה כאן כדי לשלוח לך. מתכון מרק עדשים - אודטה שוורץ| החומרים 1 כוס עדשים כתומות (250 גרם) 2 ליטר מים רותחים כבר 250 גרם נטו בצל מגורר גס (לדעתי, רותי, זה לא צריך להיות מדויק כמו בבית מרקחת, ואם אין מאזני מטבח, אפשר פחות או יותר לפי הרגש - נראה לי שזה 2 בצלים גדולים) 250 גרם נטו שורש סלרי מגורר גס (שוב, לא צריך מדויק. אולי זה שורש לא גדול) 1 כף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף 1 כפית מחוקה מלח 1/4 כפית מחוקה פלפל לבן 2 כפיות מחוקות כמון אופן ההכנה 1. שוטפים היטב במסננת את עדשים מאבק. 2 שמים אותן בסיר, שופכים עליהן את המים הרותחים, ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר למבער הכי קטן שעל הכיריים, על הלהבה הכי נמוכה, ומבשלים כשהסיר מכוסה, ברתיחה עדינה, חצי שעה. 3. בינתיים מגררים את הבצל ואת שורש הסלרי. 4. מוסיפים את הירקות המגוררים למרק, שוב מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים להבה, מבשלים הכול עוד חצי שעה. מכבים את הלהבה, מוסיפים אבקת מרק, מלח, פלפל לבן וכמון. וזהו נשמע טעים וקל בתיאבון
 

רותי410

New member
שלחתי לך מתכון של מרק עדשים, אבל כאן אני רק

רוצה להגיד שאני אתך. גם אני לא יודעת להכין - ולא רוצה - דברים מסובכים, ואני נדהמת כל פעם מחדש מהיצירתיות והכישרון של הכותבים כאן. והם (כי יש גם גברים) נותנים ברצון עצות ומתכונים, אז ממש כיף כאן. ואני שמחה שגם את לא יודעת להכין דברים מסובכים - כך יש לי שותפה - כי כולם כאן שולחים לי מתכונים קלים (עייני ערך גולדה וחני ויוכי ומאיוש וכו'), יצא לי שם של סופר מתחילה, והשם מוצדק, כמובן. אז בכיף אני מאמצת את המתכונים הקלים שלהם ויוצא גם מוצלח וגם טעים וגם בלי להסתבך, אז מה אפשר לבקש יותר מזה? בהצלחה עם המרק
 
תודה מתוקה

אולי מחר בע"ה אנסה את המרק. ונחמד שיש מישהי שמבינה לליבי ואוהבת לבשל דברים לא מסובכים שנראים מושקעים...
 
רותי יקירתי,

תודה על המתכון, אך בסוף הכנתי מרק ירקות וזרקתי לתוכו גם עדשים כתומים, זה נותן סמיכות וצבע למרק. בפעם הבאה בע"ה אנסה את המתכון של אודטה, ואדווח לך.
 

חנהפ

Active member
ההבדל בין עדשים כתומים לירוקים

הוא בזמן הבישול, הכתומים מתבשלים מהר ונעשים מעין מחית, לכן כדאי להוסיפם למרק, אני מוסיפה למרק ירקות כתומים יחד עם דלעת, גזר,בטטה טוחנת את הכל בגמר הבישול ומתקבל יופי של מרק מזין ובריא. אפשר גם להוסיף לתבשיל אורז - קיצ'רי לבישול בשמן - 1/2 כוס שמן 1 כף גדושה כמון 4-5 שיני שום כתושות בגודל בינוני לאורז - 1 כף רסק עגבניות 2 כוסות אורז 1 כוס עדשים כתומות 1/2 בצל בינוני קצוץ דק רבע חבילת מרגרינה (50 גר') 1/2 כף מלח 4 כוסות מים בישול האורז - שוטפים את האורז והעדשים יחד ומשרים אותם לכמה שעות. בסיר בינוני שמים את המרגרינה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והעדשים (המים צריכים לכסות את האורז והעדשים ב- 1-1/2 ס"מ). ממשיכים לבשל עד שהמים נספגים ומגיעים עד לגובה של האורז והעדשים. מנמיכים לאש קטנה וכשכל המים מתאדים יש להסיר והאש. יש להפוך את התערובת לכל הפחות 3-5 פעמים ולהחזיר ללהבה נמוכה. סיום - בישול בשמן - מחממים את השמן. מערבבים יחד את השום והכמון. מסירים את השמן מהאש ומכניסים לשמן את התערובת ומערבבים במהירות ובזהירות כדי שהשום לא יישרף. שופכים את הכל על האורז ושוב הופכים את האורז כמה פעמים.
 
תודה.. ושאלות..

1. חייב מרגרינה או שניתן להמיר בשמן? 2. נראה לך זה ייצא טעים גם בלי הרסק?
 

חנהפ

Active member
אני הכנתי עם שמן

משתדלת להפחית למינימום את השימוש במרגרינה. לגבי הרסק, לא נראה לי בעייתי, אם זה כזה קריטי, אל תשימי
 
למעלה