שבוע טוב, עידכון לגבי נסיון הגמילה

• פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
שבוע טוב, עידכון לגבי נסיון הגמילה

ממוצץ. כל השבוע דיברנו על להיפרד מהמוצצים ולזרוק אותם בשבת. בשבת הילדה קמה, שאלתי אותה - מה עושים היום? והיא אמרה - זורקים את המוצצים. אמרתי לה לחכות שאבא יקום ונזרוק אותם, בסוף היא לא יכלה לחכות וזרקה אותם לפח בבית. שאלתי אותה אם היא לא רוצה לחכות לאבא והיא אמרה שלא, שאלתי אם היא רוצה ללכת לזרוק בפח בחוץ, בפח הגדול והיא אמרה שהיא רוצה לזרוק אותם בפח בבית. אמרה - 1 2 3 וזרקה ובאה להגיד לי שהיא זרקה אותם ב-3 מהיר. כל היום לא היתה בעיה, כשהשכבנו אותה לישון בלילה, התחיל הבכי. ביקשה לראות קלטת ואח"כ היא תנסה לישון. בנתיים בעלי ואני דיברנו, ואמרתי את כל מה שנאמר לי כאן ובפורום חינוך לגיל הרך, ואני בכל מקרה לא שלמה עם זה עד הסוף. בסוף, החלטנו להחזיר את המוצצים. אמרנו לילדה שיש לה הפתעה במיטה. רק האושר על פניה והבעות השמחה (במילים) שהיו לה היו שווים להחזיר לה את המוצצים. זה היה משהו מדהים כמה היא עדיין זקוקה להם. בשניות היא נרדמה. בצהריים היא לא נרדמה בגלל שלא היו לה מוצצים, והיא לא בכתה ולא ביקשה אותם וחשבתי שבלילה היא תירדם די מהר כי היא תיהיה עייפה. אבל כנראה שהיא עדיין מאוד זקוקה להם, וגם אם השיניים ייפגעו קצת, נעבור את הגשר כשנגיע אליו. בכל מקרה, פעם הבאה שאעשה את הגמילה נעשה את זה כשהיא תחליט ובעזרת פרחי באך כדי להקל על כולנו. תודה לכולכן על העצות וההקשבה. אורנה

קודם כל יופי שהחלטתם לזרום עם הילדה

ועם מה שהיא זקוקה לו. דבר שני, אין לי ספק שהיא מרגישה אותך ומכיון שאת לא שלמה עם זה, אולי זה קצת מקשה עליה את ההתמודדות עם הגמילה ? (חלילה זו לא ביקורת עליך, סתם מחשבה. אני מהשקופות האלה, שהבנות שלי יודעות בדיוק מה אני חושבת בכל רגע נתון וזה יוצר לי אי אילו בעיות בחינוך
) אני לא יודעת עם אילו מוצצים אתם משתמשים, אבל אם תנסו להחליף לבלון קטן יותר, זה גורם להרבה פחות נזק לשיניים. שיהיה בהצלחה בפעם הבאה ואולי באמת פרחי באך יעזרו.

odeia

New member
אילנה, רק לעדכון - המוצץ הוא הבלון

הכי קטן האורטודנטי. כיום הוא בשימוש בעיקר במיטה, וכמו כל הורה את יודעת, כשהילד ישן שינה עמוקה המוצץ יוצא מהפה ונכנס חזרה רק אם הילד מתעורר. (לצערי זה קורה לה הרבה).

אז אל תדאגי כל כך בעניין השיניים

פחדתי להציע לך לחזור למוצץ של 0-6, כי בכל זאת הבת שלך כבר גדולה, אבל אם היא ממילא איתו זה מעולה, כי גם כשהפה סגור על המוצץ, החיכוך בין הבלון לשיניים הוא ממש ממש מזערי ולכן גם הנזק מזערי (ככה לפחות ענה לי פעם רופא שיניים לילדים לשאלה ששאלתי בפורום שלו). זאת הסיבה שמיכל נשארה עם המוצץ הקטן שלה ואיתו תהיה עד הגמילה. חוצמזה, תתנחמי, בעיני מצבך טוב. יובל שלי בת ארבע כמעט, מוצצת אצבע ולא מוכנה לדון בויתור על זה...

odeia

New member
אגלה לך סוד, אל תגלי לאף אחד

אני מצצתי אצבע עד גיל 13-14 וגם הייתי עם בובה. אבל שישאר בינינו

odeia

New member
כן צריך לעודד אותך, שכחתי לציין

שלא הייתי צריכה גשר ושום דבר. יש עוד תקווה.

ייסורי גמילה...

עם הבנים לא היתה לי בעיה, הם בגיל 3-5 חודשים כבר לא רצו מוצץ אבל ניצן מצצה בקנאות עד גיל 4 וחצי יום אחד זה פשוט נגמר... לא עזרו השיחות ש:את ילדה גדולה ולא עזר ש:זה לא יפה יום אחד פשוט שמתי לב שאין מוצצים וזהו. זה צריך לבוא מהילד. אם הוא צריך את הנחמה הזאת - אז הוא צריך. ויישור שיניים? - הבנים שלי צריכים גם ללא מוצץ כי השיניים שלהם מאוד גדולות יחסית ללסת. זה תורשתי. גם לי היתה בעיה כזאת. וכשתגיעי לגשר (תרתי משמע) תעברו אותו בהצלחה! תמר

עדכונים מגישושי גמילה אצלנו

אני נלחמת בספיר שלא תמצוץ אצבע במשך היום, רק כשהיא הולכת לישון. עשיתי עוד צעד וקניתי מרה, ואני מתכוונת להתחיל את השימוש בה מחר. גם להפסיק את כסיסת הציפורניים שלה (אם כי גם אני ובעלי כוססים אבל לה יש סיכוי ואנחנו כבר 20 שנה דפוקים) וגם את המציצה, ונקווה שזה יעבוד.

רותי ע

New member
כמה שאני מבינה את מה שעשית..

איך אפשר לראות אותה סובלת כל כך? לא נראה לי שיהיה לה נזק לשיניים מהקצת שהיא מוצצת. ואולי היא באמת לא בשלה? בהצלחה בנסיון הבא..

למעלה