שבוע טוב קיץ בריא תרבחו ותסעדו..

הספקנו לקחת את המופלטות הראשונות של

חמותי לדרך. היינו חייבים לחזור הביתה הלילה, אז רק עזרנו בארגון ועריכה, לקחנו מופלטות ראשונות, ישר מהמחבת, ונסענו... מה אצלכם? /tapuzforum/images/emo13.gif

אצלנו הערב לא אוכלים מופלטה הערב

את כל המימונה מכינים הערב בכלים של פסח.. אגב, אין שום קשר בין המופלטה למימונה המקורית שהיתה במרוקו..

אשמח לשמוע מהי המימונה המקורית

תחכים אותנו /tapuzforum/images/emo13.gif אבל מבחינת העובדות היבשות גם אצל חמותי בבית במרוקו וגם אצל חמי במרוקו, שזה 2 אזורים רחוקים ושונים מנטלית, עשו מופלטות בלילה...

עלה קטן1

New member
לנו מגיע צל"ש../images/Emo47.gif

התחלנו ב22.30 לארגן את כלי פסח וליפני חצי שעה(01.30) סיימנו בקשר למימונה אנחנו לא חוגגים אבל הייתה לנו סעודת משיח מאוד יפה

אפשר הסברים וטעמים? /tapuzforum/images/emo13.gif

מכירה את המושג ``סעודת משיח``, אבל פחות את העומד מאחוריה... אשמח ללמוד. ועל הארגון קבלי /tapuzforum/images/emo106.gif, כי כשמגיע- מגיע...

עלה קטן1

New member
סעודת משיח

הנהגת הבעל שם טוב לערוך סעודה בבית הכנסת נטילת ידיים ואכילת מצה שתיית 4 כוסות כי זה הזמן שיש בו יכולת לביאת משיח(בשמיים)

candy77091

New member
סימן שלא היו לכם הרבה כלים :)

אצל הורים שלי עבדנו ממוצ"ש ועד 3 בלילה..כי היה צריך לשטוף את כל הכלים לנגב אותם להכניס לארגזים ואצלינו הם מונחים בחדר בקומה עליונה-אז זה כולל לסחוב אותם לשם..

עלה קטן1

New member
אז מה יש לכם לפסח?

יש לנו תנור קטן כיריים סירים בשרי/חלבי כוסות צלחות סכו"ם מיחם פלטות לוקח זמן לא...

candy77091

New member
גם אני הייתי בסעודת משיח

גם אצליכם מספרים כל שנה את אותם סיפורים?ואותם דברי תורה?

עלה קטן1

New member
ממש לא

אצלינו מתחדשים כל שנה מגיעה עוד אוכלוסיה מאוד מגוון אצלינו בת"א תמיד מענין...

candy77091

New member
אז אצלינו זה מקום לא מרכזיי

ואותה דמות מספרת כל פעם את אותם דבריי תורה רק הסיפור נהייה שונה.

לא חוגגים

אני אשכנזיה והחצי חצי טריפוליטאי וחצי יקא אז החג הזה עם כל היופי וההווי שלו הוא לא של העדה שלנו, אז לא חוגגים לצערי ואני דווקא אוהבת אותו והיו שנים שכשהיינו כל המשפחה אצל סבא וסבתא שלי ז"ל בקיבוץ שדה אליהו כן היינו חוגגים כי היו משפחות מרוקאיות שהיו מזמינות את כל הקיבוץ לחגיגה, שהסתיימה בדרך כלל באפיית פיתות בפארק. כיף!

במשפחתו של בעלי חוגגים אך אנו לא

הלכנו אבל--- הכנתי לבעלי מופלטה וספינג` פעם 1 בחיי ויצא טוב להפתעתי! ולא אין לי רקע מרוקאי ובחיים לא אכלתי מופלטה.

אני במקומך

לא הייתי נכנס למקום שאני לא יודע איך הייתי יוצא ממנו! (חסר לה שזה לא היה מצליח)

למעלה