שבוע טוב..שאלה לגבי חופשת מחלה

רקסוס

New member
שבוע טוב..שאלה לגבי חופשת מחלה

אני עובד בחווה חקלאית{פרות כבשים וכו'.}לפני כחודשיים השתחרר עדר קטן ונאלצתי לרדוף אחריו באופניים..במהלך הרדיפה נפלתי מהאופניים ושברתי את היד..היום אני חודשיים כבר בחופשת מחלה ועם גבס ביד..מילאתי דו"ח נפגע עבודה והגשתי את כל המסמכים..אתמול הודיעו לי שאני מוזמן לבירור\חקירה על המקרה...יש לציין שאני עובד בחווה במשרה מלאה 24 שעות {לן במקום} מה פשר ההזנה לבירור?? מה עלי להכין? בנוסף תוך כמה זמן מתחילים לקבל שכר?{חודשיים בלי משכורת}לא פשוט... תודה מראש

haimra

New member
להבנתי מתאורך זה שייך לתאונות עבודה

וחשוב שתעמוד על כך,לגבי ההזמנה לברור אין לך ממה לחשוש,אולי חסרים להם מסמכים,לפעמים בודקים גם קירבה משפחתית. ואני מעביר לך קישור לאתר תאונות העבודה במל"ל: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/C1A2390B-6624-4D35-88A1-16151D8D046B.htm לגבי התשלום קרא את אשר כתוב באתר המל"ל דמי פגיעה - תשלום דמי הפגיעה דמי הפגיעה נועדו לפצות את המבוטח על אובדן שכר או הכנסה עקב הפגיעה בעבודה, והם משולמים בעד פרק הזמן שלא עבד בכל עבודה ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה. עד יום הפגיעה לא ישולמו דמי פגיעה (למבוטח השכיר ישלם המעסיק את שכר אותו היום). בעד שני הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה ישולמו דמי הפגיעה רק למבוטח שלא היה מסוגל לעבוד 12 ימים לפחות מלבד יום הפגיעה. למבוטח השכיר - המוסד ישלם למבוטח את דמי הפגיעה במלואם (בהתאם לכללים הרשומים), ויגבה מהמעסיק את התשלום ששילם למבוטח בעד 12 הימים הראשונים (חוץ ממעסיק של עובד במשק בית). למבוטח העצמאי - לא ישולמו כלל דמי פגיעה בעד 12 ימי הזכאות הראשונים. לאחר שאישר המוסד לביטוח לאומי את התביעה ישולמו דמי הפגיעה לזכות חשבון הבנק של המבוטח (לפי הרשום בתביעתו). על פי הרשאה מיוחדת מאת המוסד לביטוח לאומי, המעסיק רשאי לשלם דמי פגיעה לעובדיו במקום המוסד לביטוח לאומי (לפי תקנה 22 לתקנות בדבר ביטוח מפני פגיעה בעבודה - פרק ה') או בשם המוסד לביטוח לאומי. דמי הפגיעה שישלם המעסיק לא יפחתו מדמי הפגיעה המגיעים לעובד על פי החוק. עובד שמעסיקו קיבל הרשאה לשלם דמי פגיעה לעובדיו, אינו זכאי לתשלום גם מהמוסד לביטוח לאומי. למי שעבד באופן חלקי בתקופת אי הכושר - ישולמו להם דמי פגיעה מופחתים ובכל מקרה לא ישולמו דמי פגיעה ליותר מ-8 שעות ביום. אם המוסד לביטוח לאומי דחה את התביעה, תישלח אל המבוטח הודעה על הדחייה ועל סיבותיה. מבוטח שקיבל דמי פגיעה ונעשה נכה עקב הפגיעה בעבודה, רשאי להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה. חזרה בדוק אפשרות לקבל מהמעסיק לקבל שכר על החשבון,עד שדמי הגיעה ישולמו ע"י המל"ל בהצלחה.

רקסוס

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

ענית לי על כל השאלות.. רק לציין לגבי ההזמנה לבירור..שבדקתי ואכן כל המסמכים נמסרו על ידי למוסד...וזה הזמנה לבירור עקב זה שכמו שציינת יש קירבה משפחתית ביני לבין המעסיק.. שוב תודה ושבוע טוב

למעלה