שבוע טוב שאלה לי אליכם.

עליזה 63

New member
שבוע טוב שאלה לי אליכם.

. אני נתקלת הרבה פעמים ביהודים שרק קוראים בדיחות או שומעים על ערבי מקופח ישר הולכים להגנתו ואם מישהו כמוני מעז להביע דעה נגד קוראים לי גזענית וכל הברכות האלה. מה פיספסתי האם כולם אוהבים ערבים באמת. שמרחמים עליהם ורוצים לעזור להם. איפה אנחנו כואב לי הלב על זה באמת. שאחים ואחיות שלי ככה בעד ערבים ונגד יהודים למה?

לקשמי

New member
לא הכל שחור ולבן

לא כל מי שאוהב ערבים שונא יהודים. וגם לא כל מי שמתנגד לאלימות, מתנגד מתוך אהבה. אני יכולה לא לאהוב מישהו אבל גם לא לשנוא אותו ועדיין לא להסכים לאלימות שמופנית נגדו. יכול להיות שאת כיהודיה שונאת ערבים, בדיוק כמו שרבים מהערבים חונכו לשנוא יהודים. אבל זה לא אומר שכולם חייבים לשנוא. ביהדות יש גם משפט מאוד יפה שאומר "ואהבת לרעך כמוך". יש כאלה שמפרשים את זה בכך שצריך לאהוב רק יהודים. אני בוחרת להסתכל על המשפט הזה כעל משהו אוניברסאלי יותר. שונות היא לא סיבה לשנאה ובטח שלא לאלימות.

הערבים הם לא העניין, לדעתי

קיים סכסוך ארוך וכל צעד עשה שגיאות מסויימות (לעצמו וכלפי האחר). לצערי, אין פה "אוהבי ערבים", אלא בעיקר שונאי ערבים. כמו שבצד השני אין "אוהבי יהודים", אלא שונאי יהודים. נכון שמתנהלת פה מלחמה (שירתתי בצבא בשלוש השנים האחרונות וראיתי את זה מאוד מקרוב), אבל בתוך אחת שמצדדת באהבת חינם, את בטח יכולה להבין ששנאה (חינם או לא) לא עושה טוב.

Euterpe

New member
תראי,

היהודים חונכו (פחות או יותר) לשנוא את הערבים ולהפך. אז נכון שאף אחד לא קם ואומר "יהודים! תתחילו לאהוב את כל הערבים!" או לחלופין אף אחד לא מבקש שנמחל על כולם ונקום להגנתם" אבל לפי דעתי, לא צריך לשנוא אותם. לנטור טינה לחבר'ה האלה שאחראים על הפיגועים בכל צורה שהיא ומתים להעיף אותי מפה- זה מה שאני מרגישה. אבל לרצות לרצוח את כל הערבים? הכללה. מצד שני יש את אלה שאני ממש לא מסכימה איתם, שפועלים יותר לזכויות הערבים, למחייתם, לאוכל, לשינה, לצרכים, מאשר ליהודים שהם בעצם העם שלהם. שזה מאד מוזר לי. מה קרה למשפט "עניי עירך קודמים"? נק' למחשבה.

בתור "אוהבת-ערבים":

אני יכולה לאמר שאני בעיקר 'שונאת' את האופן בו בחרת לבטא את הקונפליקט, כלומר - למה " איפה אנחנו כואב לי הלב על זה באמת. שאחים ואחיות שלי ככה בעד ערבים ונגד יהודים למה?", אההממ..אני אוהבת מי שמנסה לעשות טוב.. ולפעמים ערבים הם קורבן לנסיבות חייהם כפי שיהודים.. שמעת על הגר ושרה...ובניהם ישמעל ויצחק במהרה בימינו אמן...יעשה תיקון עצום ורב בין שתי נשמותיהן הנמצאות כאן איתנו.. בארץ ישראל (לא יכולתי שלא לשים לב לכך שאת עוסקת בסדנאות תקשור וכאלה.. תשאלי את ההדרכה שלך והם יאשרו את דברי, כמובן שהתיקון מחל מכל אחד מאיתנו.. תבדקי למה את 'שונאת ערבים'..ומה את יכולה לעשות כדי להסב כעסך למשהו שיש עמו ברכה ולא קללה....
אההמ..ולא הייתי מגדירה עצמי כ'אוהבת ערבים' אלא בעד הידברות..!

למעלה