שבוע טוב. תודה רבה ל BB ואורני

אמרלדה

Active member
שבוע טוב. תודה רבה ל BB ואורני

וואי וואי איזה גרבדלקס יצא. סוף הדרך.

וגם גדול. יהיה מספיק גם לליל הסדר, גם לארוחת הצהרים למחרת, גם לתת לכלה שמטורפת על זה וגם להשאיר קצת לטבחית...

איזה כיף לי ! אני יודעת להכין גרבדלקס !. איזה ענקיות אתן !
 

shiri67

New member
שבוע טוב, אפשר קישור למתכון של הגרבדלקס?האם

אפשרי בקפוא או מחויב טרי?
 
הנה המתכון


עדיף להכין מדג טרי. אפשר גם מדג קפוא אבל רק בתנאי שלא מדובר בדג מעובד או מצופה בקרח.

המתכון הוא של גדי המל ע"ה שאותו הכרתי בפורום האוכל של וויינט.

בתחילה נמצא המתכון שלו ובהמשך הערות ותובנות שלי


נושא : הנה מתכון מצויין של גרבד לקס
תאריך : 30/09/05 10:06
מחבר/ת : גדי


הכמויות לקילו וחצי דג נטו. (שני פילטים יפים עם העור)

4 כפות מלח גס
2 כפות סוכר
פילפל שחור גרוס טרי
מערבבים את כל התבלינים ומעסים אתם את בשר הדג מצד הבטן (האין עור)

1/2 כוס שמיר קצוץ
2 כפות קוניאק
4 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
מפזרים ומטפטפים מלמעלה את שאר המרכיבים מצמידים את שני הפילטים בטן אל בטן
ועוטפים היטב בנילון נצמד.
אחרי כ48 שעות ואפילו פחות אם לא מתאפקים פותחים מגרדים את השמיר וחותכים
באלכסון ודק.
הולך יופי עם לחם כפרי.

המתכון הזה נכתב כאשר היו בארץ רק סלמונים קפואים שנמכרו בפילטים שכל אחד מהם שקל קצת פחות מקילו. כיום אני קונה טרי, חתיכת
סלמון שחותכים לי בחנות הדגים מסלמון שלם ששוקל המון. אני בוחרת מהחלק שקצת קרוב לזנב אבל לא מהזנב ממש. פשוט באמצע הדג עבה מדי
ובאזור הזנב הבשר פחות מוצלח ומכיל כל מיני סיבים. ככה מתחילת השליש התחתון.
ואת זה מפלטים לי בחנות, ומשאירים את העצם שאותה אפשר לגרד בסכין ולעשות סביצ'ה ממה שיורד.
מהפילטים אני מכינה את הגרבד לקס לפי המתכון הנ"ל, רק בלי פלפל שחור גרוס שעושה לי גירודים בפה ובלי השמיר שאותו אני אוהבת אבל לא
במתכון הזה.
לימון, ברנדי ושמן זית אני מטפטפת מראש ומעסה את הדג, ועל זה שמה את תערובת הסוכר והמלח ומקפידה שזה יכסה היטב את כל הפילטים מבלי
להשאיר נקודה אחת חשופה. מהדקת את שני הפילטים ביחד וסוגרת היטב בניילון נצמד, את החבילה הזו עוטפת בנייר כסף ומכניסה הכול לשקית
ניילון. מניחה בתבנית פיירקס מתאימה ועל זה שמה כמשקולת – קופסאות שימורים. לחתיכה שאני מכינה מתאימות בדרך כלל שתי קופסאות.
מכניסה למקרר והופכת פעמיים ביממה.
כעבור שתי יממות אני מוציאה מהאריזה, מנגבת בעדינות במגבות נייר, פורסת כמה שבא לי לאכול ואת השאר מקפיאה - כל פילה בנפרד.
כשרוצה לפרוס עוד, מוציאה פילה אחד מהמקפיא לעשר דקות ואז אפשר לפרוס ממנו בסכין חדה. זה נפרס יפה ובעזרת הסכין אני מפרידה כל פרוסה
מהעור שנשאר.
 

shiri67

New member
אורני תודה רבה על ההסבר המפורט.

זה מחייב ניקוי העור מקשקשים או שאפשר לקנות ערום??
 
העור הוא התשתית של העניין וכאשר פורסים את

הגרבדלקס המוכן, מגיעים עם הסכין עד העור ואז מנתקים בעזרתה את הפרוסה מהעור וכך העור נשאר בנפרד.
מעולם לא טרחתי לנקות אותו.
 

shiri67

New member
או. קי. אתגבר על הקשקשת. את צודקת זה לא

מתערבב ברוטב ולא נכנס לדג.אנסה כך. תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שמחה לשמוע! חשבתי על הגרבדלקס שלך כשלא

היו לי דגים שאוהבת אמש (היו כדורי בשר ולא רציתי להיות בשרית).
 

אמרלדה

Active member
יו, איזה ארוחצ הרבצתי כרגע.

פרוסות פלפלים, בשקערורית שלהן סלט חצילים ביתי (נגמר. הכל נגמר פה...)

ועליהם גרבדלקס.

בחרתי את הפלפל הכי גדול במקרר...
 

אמרלדה

Active member
לא !

מה פ'תום? שיכין לעצמו...

טוב, השלם, יש להודות בסודי סודות, הוא פולני שלא אוהב גפילטע, לא אוהב חמיצה, לא אוהב רגל קרושה, וסובל את הגרבדלקס בקושי. כלומר, על זה שהכנתי אמר שהוא טעים. אבל לא חושבת שיתנדב לאכול ממנו...
לעומת זאת, הוא מת על סחוג...

תראי, אני חתכתי כמהחתיכות. את העיקר משאירה למחר והלאה. עוד יהיו לו הזדמנויות...
 
למעלה