שבוע טוב תראו מה מצאתי.. מתוקה אמיתית !!!

שבוע טוב תראו מה מצאתי.. מתוקה אמיתית !!!

התחלתי לרקוד כשהייתי בת גילה בערך הילדה הזו פשוט מתוקה. רוקדת נפלא עם כוראוגרפיה יפה ופשוטה לשיר של זמר בשם "מואין". המקצב השמח הזה הוא מקצב של 8\6 שנקרא "בנדארי" מאזור דרום איראן שנקרא בנדאר. תראו איך הריקוד שלה סימטרי והיא רוקדת על פי המילים והמימיקה שלה... אוי ממש אהבתי. נאוה אהרוני

בנפשו יראה שהכל אחד.

בחיי אותו דבר ראיתי קצת את הילדה ומיד ניזכרתי בעצמי ובכל הדרך מדהים .אור ניצחי שאנו נשאיות וזוכות לחיות את עצמנו ועוצמתנו.שאי ברכה ותודה.

המממ... לא יודעת למה...

אבל תמיד ילדים שרוקדים בכל כך הרבה דיוק נראים לי מסכנים... כלומר, אני כן יודעת למה... זה תמיד נראה לי קשה להבין איך לילדים (ועוד כל כך קטנים!) יש רצון כל כך חזק להגיע למקום כל כך מדויק... ואם זה לא הילדים עצמם- הרי ודאי שמדובר במשטר מאד קפדני שמופעל עליהם, הרבה משמעת, או אולי חינוך גרוע (משהו כמו: "תקבלי את השמלה המקסימה הזאת אם תלמדי לרקוד את הריקוד הזה...").
מצאתי ריקוד אחר, של נשים, שהיה נקרא "איראני" בשם היוטיובי שלו, והוא דווקא מאד חינני בעיני: התנועות בידיים מאד מיוחדות, וגם בכוריאוגרפיה יש דברים מאד מעניינים ושונים מהריקוד שאני רגילה לראות (שזה כנראה, המצרי
) כך או כך, אהבתי את הריקוד האיראני ככלל... נאווה, מקווה שתסלחי לי, ואולי אפילו תעמידי אותי על טעותי בתיאור המקום שממנו את רקדת בגיל כל כך צעיר: האם היית כ"כ מדויקת וכ"כ שחקנית כמו הילדה הזאת? האם זה בא ממך? אשמח ללמוד שאני טועה בעניין הזה...

פרסילון

New member
מסכימה איתך חולמת על אוזים

יש לי יחס דו ערכי לריקודים של ילדים מצד אחד אין יותר מתוק מלראות ילד שמניע את הגוף הגמלוני שלו לקול צלילי המוזיקה מצד שני אני לא אוהבת את הצורך לחקות את המבוגרים ולהיות חלק מעולמם. מפריע לי, הנסיון להחדיר להם את הכללים המקובעים של ריקוד המבוגרים מבלי לנצל את הדמיון המופלא של הילדים ומבלי לתת להם את האפשרות לבטא את עולמם הפנימי עם תנועות מגושמות של ילדים לא יעזור התנועות של הילדה אינן שלה הן של המבוגרים והן תוצר של אימונים שאימנו המבוגרים.

inbal701

New member
נאווה איך......../images/Emo24.gif

איך את תמיד יודעת למצוא את הדברים הפיקנטים האלו? אהבתי מאד, פשוט,מקסים,מתוק, וכל מילה נוספת מיותרת דרך אגב על מה מדבר השיר??? ענבאלדי - ענבל זוהר

תראי... תשמעי...

הילדה: מתוקה אמיתית ומוכשרת התנועות: יפיפיות המוסיקה: מדליקה וסוחפת ברמות קשות ו ב כ ל ז א ת מצאתי את עצמי זעה באי נוחות בכיסא (טוב, הוא לא כל כך נוח, אבל לא זאת הסיבה), וממש מתכווצת מבפנים. אני מסכימה לחלוטין עם פרסילון: אלה תנועות של מבוגר, הבעות של מבוגר, ומי שרוקדת זו ילדה קטנה! אז זה מדהים ברמה של פריק שואו וזה עושה לי עצוב... זה מזכיר לי חיה מאולפת בקרקס. ההבעה על פניה של הילדה אומרת: אני לא מבינה מה אני עושה, ולמה אני עושה את זה, אבל נראה שהם מבסוטים ממני, אז אולי כדאי שאני אמשיך (כי אני רוצה שיאהבו אותי, או לחילופין: לא ירביצו לי/ יתנו לי לאכול/ יקנו לי את השמלה שאני אוהבת/ יהיו גאים בי. יכולות להיות הרבה סיבות ) . אין חיבור מבפנים. זה חיקוי מדוייק להפליא, אבל חיקוי, מסכה. זאת בובה על חוט, אין שם שמחה אמיתית ואין שם ילדות. הילדה הזאת אולי תהיה יום אחד רקדנית ע נ ק י ת, אבל ילדה היא כבר לא.

אני דווקא רואה המון שימחה בפנים שלה.

אני חושבת שהיא באמת נהנית מהריקוד. אני לא רואה אותה בתור "ילדת פלא" שכל הילדות שלה מתבזבזת על לימוד ריקודים קשים... אי אפשר לדעת, כמובן , איזה ילדות יש לה , אבל היא נראית מאוד מרוצה. ולגבי המשחק והתנועות - יש ילדים שנולדים עם כשרון ענק בתחומים האלו , לעסוק בריקוד ומשחק בשבילם זו הנאה ולא עבודה . וגם - הריקוד הזה לא נראה לי "מבוגר" . הוא פשוט , יש בו המון אנרגיה ושמחה . לדעתי , מאוד מתאים לה . בכל מקרה , לי היא נראית מתוקה, מוכשרת , שמחה ונהנית.

gatissima

New member
מסכימה

אני לא חושבת שאפשר להגיד שהילדה הזאת סובלת, מי שלא אוהב לרקוד לא יכול לרקוד בשמחה כזאת גם אם מבטיחים לו הרים וגבעות (ילד בגיל הזה כמובן) אני יכולה להעיד על עצמי שבערך ממתי שאני זוכרת אהבתי לרקוד ולהופיע ותמיד הייתי "הרקדנית" בגן כשכל הילדים התביישו (הפרמיירה הראשונה שלי בעל כורחי במסיבת סיום של גן בלה....הכנו ריקוד וכולם התביישו רק אני רקדתי סולו) בתור ילדה הייתי מתלבשת בבית ועושה הופעות לעצמי ואני לא זוכרת שמישהו הבטיח לי משהו זה בא לגמרי ממני... אז בקיצור אני בטוחה שהרבה מכן יזדהו עם הדברים ריקוד בא מבפנים וחיידק הבמה זה משהו שנולדים איתו

אשתהר

New member
היי נאווה, שאלה....

הסתכלתי באותו עמוד (של הילדה שרוקדת) על רקודים אירניים או פרסיים וחלק מהם חובשים כובע (דומה למה שאת חובשת לפעמים בהופעות), אני חצי פרסייה ואין לי מושג מאיפה הגיע המנהג הזה ומה הסיבה שלו, אם בכלל יש סיבה? נ.ב- אני חושבת שישנם ילדים כישרוניים שנולדו עם הכישרון שלהם או רכשו אותו בחוגים, לימודים וכו'. אם הילד אוהב ומתעניין ולא נדחף ע"י לחץ מההורים,למה לא? וקשה לי להאמין שילד יפתח מיומנות כזו כמו לרקוד או לנגן כתוצאה מלחץ. כלומר לא מדובר כאן בדוגמנות, אלה במשהו שיוצא מנשמה!! לי קשה מאוד לזייף מצב רוח או תחושה בריקוד, אני יקצין ויגיד שזה כמו לזייף אורגזמה לדעתי.... (ואם המצב רוח שלי באותו יום לא מתאים להופעה מול קהל, אז למדתי להתחבר לעוד מקומות, אבל זו בשום אופן לא הצגה).

n o a b i

New member
אני חושבת שזה מאוד מסקרן

שחלק מכן בטוחות שהילדה מאולפת וכך היא משיגה משהו מהמבוגרים, וחלק חושבות שהיא מאוד נהנית. לטעמי יש לה תנועות יפהפיות שלא תמצאו גם אצל רקדניות בוגרות, ויש לה חוש קצב, מה שאומר שהיא באמת ובתמים מוכשרת לריקוד. לגבי כל הייתר - למה היא ככה, מה המוטיבציה שלה, טוב לה, רע לה, זה כבר בעיני המתבונן. יש ילדים אמביציוזים ויש לא אמביציוזים, וכך או כך הם לומדים להיות כאלה ואחרים מהמבוגרים... הם לומדים הכל מהמבוגרים.

bellikbom

New member
../images/Emo45.gifצפיתי בשנית ובשלישית בקטע

ובעיני, הילדה ממש נהנית מהריקוד. אי אפשר לכפות /לאלף לרקוד ובטח שלא לפני קהל. אחרת זה יוצא מאולץ וקפוא. יכולתי לחוש דרך המימיקה והתנועה הזורמת את ההנאה שלה.

ראיתי את הקטע הזה כבר מזמן.

וכל מה שהצלחתי לחשוב עליו זה איך היא מזכירה לי את מוני מושונוב בחתונה מאוחרת...חחח. היא ממש מקסימה!

נהניתי לצפות בילדה רוקדת

לדעתי ותחושתי, אנחנו כבר באים לעולם הזה, כלומר הנשמה שלנו, מגיעה, אם מטען של ידע, חוכמה, כשרון, תחומי עניין ועיסוק ופה בעולם הזה, היא משחררת את מה שהיא רוצה ויודעת או שלא. אבל אז זה כבר בעייה, אם אנחנו לא מממשים את עצמנו, אבל זה כבר סיפור אחר.... לכן לא מפתיע אותי לראות מה שאנחנו מכנים "ילדי פלא". בשבילי הם אינם "ילדי פלא", הם פשוט נולדו עם הכישרון הזה שלהם ובעולם הזה הם מוציאים אותו החוצה ומראים לנו את כישרונם. זה יכול להיות פסנתרנים שכבר בגיל 4 הם מוכשרים ועוצרי נשימה, זה יכול להיות בריקוד במשחק, בשח מט ועוד ועוד. אם אכן הילדה באמת רוקדת מתוך מהותה וכשרונה - אז סבבה, הכל טוב ויפה, אבל אם הכריחו אותה וכפו עליה מה שהיא לא רוצה - אז זאת בעיה רצינית. אבל אני לא יכולה לדעת זאת, ולכן מה שנותר לי זה ליהנות ממנה ומריקודה שכן כפי שנאווה אמרה, הכוריאוגרפיה פשוטה ויפה, ברורה ומדויקת וזה קשה מאוד לרקוד ריקוד כזה, בגלל שהוא די מונוטוני וחוזר על עצמו ועדיין יש תחושה של עניין כשצופים בילדה. לתלמידה שלי יש אחות קטנה בת שנתיים ובגלל שהיא כל הזמן רואה את אחותה הגדולה רוקדת בבית, היא גם רוקדת כל היום, מנענעת, משקשקת, מרימה את ידיה הקטנות למעלה וממש מחקה את אחותה הגדולה ועל פרצופה מרוח מה זה חיוך, שמש חיוורת לעומת חיוכה. בברכה תמרה

תמרה, מזכיר לי את הילדה מהדיוידי שלך, זוכרת?

זה שקניתי בזמנו ממך. יש שם ילדה מאוד מוכשרת שרוקדת כל כך יפה בלאדי, בביטחון ובכישרון רב לטעמי וזה עוד סרט מלפני עשרות שנים והיא גם שרה תוך כדי שהיא רוקדת, זוכרת? גם אני חושבת כמוך שיש להוציא מן הכוח אל הפועל את היכולות הגלומות בילדים שהתברכו בכשרונות כאלה.

למעלה