שבוע טוב!
המלצות משבת:

לאה סי

Active member
שבוע טוב!
המלצות משבת:

חציל עם קישואים ופלפלים ברוטב עגבניות/חנהפ

חציל לחתוך לקוביות, לבזוק מלח ולהניח לחצי שעה (לא חייבים לקלוף את החציל)

1 בצל פרוס להזהיב במעט שמן
להוסיף 2 שיני שום קצוצים
2 פלפלים חתוכים לקוביות גדולות
לאדות כ- 5 דקות
4 קישואים חתוכים לאורכם ואח"כ פרוסים, להוסיף ולהמשיך לאדו עוד 5 דקות בערך
לשטוף את החציל ולהוסיף לסיר
להמשיך לאדות
בינתיים לערבב 1 רסק עגבניות עם 1/4 כוס מים
להוסיף לסיר
לתבל במלח,פלפל שחור-טיפה, פפריקה מתוקה
להמשיך לבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים

כמויות הירקות השונים יכולים להשתנות לפי המלאי והחשק...
 

לאה סי

Active member
והכותרת:חציל עם קישואים ופלפלים ברוטב עגבניות

חציל לחתוך לקוביות, לבזוק מלח ולהניח לחצי שעה (לא חייבים לקלוף את החציל)

1 בצל פרוס להזהיב במעט שמן
להוסיף 2 שיני שום קצוצים
2 פלפלים חתוכים לקוביות גדולות
לאדות כ- 5 דקות
4 קישואים חתוכים לאורכם ואח"כ פרוסים, להוסיף ולהמשיך לאדו עוד 5 דקות בערך
לשטוף את החציל ולהוסיף לסיר
להמשיך לאדות
בינתיים לערבב 1 רסק עגבניות עם 1/4 כוס מים
להוסיף לסיר
לתבל במלח,פלפל שחור-טיפה, פפריקה מתוקה
להמשיך לבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים

כמויות הירקות השונים יכולים להשתנות לפי המלאי והחשק...
 

לאה סי

Active member
ברוקולי בתנור


ברוקולי טרי או קפוא
רוטב:
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור
2 כפיות שום כתוש
לפיזור זהיר- מלח גס

אופן הכנה: לחלוט את הברוקולי במים אך שישאר מוצק. לפרק לפרחים.
לסדר על תבנית עם נייר אפייה את הברוקולי,
לערבב בכוס את השמן עם הפלפל והשום,למזוג על הברוקלי ולערבב.
לפזר בזהירות מלח גס ולהכניס לתנור ב-180 מעלות כחצי שעה עד לקבלת קצוות שחומים.

מקור: מלקטת המתכונים
 

לאה סי

Active member
דג מושט בתנור עם ירקות


6 סועדים



המצרכים:



6 פילה דג מושט

2 עגבניות

2 גמבות

10 שיני שום פרוסות

1 פלפל ירוק חריף פרוס

1 חב' כוסברה קצוצה

1/2 כוס שמן

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1 כף אריסה

מלח



אופן ההכנה:

קודם כל להניח את הדגים בקערה עמוקה, לזרות עליהם מלח,חומץ ומיץ לימון למשך חצי שעה ויותר.

לפרוס את העגבניות לפרוסות ואת הגמבות לרצועות ולהניח מחצית מהן בתבנית.לפרוס את השום והפלפל חריף ולפזר על העגבניות.

לשטוף היטב את הדגים ולהניח מעל הירקות, העור כלפי מטה.

לערבב בקערית שמן,פפריקה,אריסה ומלח ולשפוך מעל כל דג כך שכל דג יהיה מכוסה בתבלינים.להניח את יתרת הירקות מעל הדגים. לקצוץ את הכוסברה ולפזר מעל הדגים.

להכניס לתנור ב- 200 מעלות למשך עשרים דקות (ללא כיסוי).

מקור: לבשל בכיף
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע נהדר, חצילים חייבת לנסות ולמה הברוקולי

של אמא יוצא ירוק (וטעים) יותר??? אני מכינה באותו אופן?!
 
למעלה