שבוע טוב ../images/Emo13.gif והמלצה (בעצם כמה) :
המלצה חמה לכל הבשלניות ולחובבי שווקים באשר הם : סופ"ש בעלוש החליט לעשות כיף תלאביבי עם אשתו חובבת הבישולים, אז (בין היתר - תיכף יבואו המלצות לא קשורות) הוא העמיס את סחבקתכם על האופנווווע (חשוב איזכור אופנוע - כי אין חניה בכלל), ונסענו לשוק לוינסקי. איזה שוק!!! (פעם ראשונה בים
) מה אני אגיד לכן? ת-ע-נ-ו-ג!! כבר מתחילת הרחוב עולים ניחוחות של בשמים ותבלינים (וגם ריח שלא ניתן לעמוד בפניו של בורקס טורקי חם - אז לא עמדנו, דווקא התיישבנו לאכול - היה דיסקו), וכל צבעוניות השוק הזה "מתנפלת" על הבאים, ממש כאילו נכנסנו ל"סמטת דיאגון" (ע"ע הארי פוטר). איזה דברים!!! מבחר חלקי : כל סוגי התבלינים שרק קיימים, בכל הצבעים והריחות ובעשרות תערובות ייחודיות לכל דוכן, כל סוגי הפירות היבשים, כל מיני מרקחות, קטניות, מיובשים למינהם, אגוזים מכל הסוגים, תערובות תה צמחים בעשרות, פלפלונים חריפים בכל מיני דרגות, מגדלים של פפריקה בשמן ("אדונית התבלינים") וגם - מחמצים, דגים כבושים באלף ואחד סגנונות, מאפים, גבינות וכהנה וכהנה פינות חמד לחובבי המעדנים מהסוג הזה.. ענק!! ומה יפה? עומדת סחבקתכם בעיניים משתוממות מול מרבצים של אוצרות שהיא לא ממש יודעת למה משמשים אבל הריח... - מיד ניגש בעל הדוכן, ושולף עיצות א-לה-פורום: "זה - תשימי במרק, או על עוף, זה - כף על כוס אורז עם ממש מעט מזה.., זה - עם כוס מים חמים - טוב לבריאות, זה - לא לאשכנזיה כמוך
וכך הלאה והלאה.. מגדילים עשות בעלי הדוכנים שמכינים תערובות תבילנים אקזוטיים לאורז - פשוט יש להם סירים של אורז חם ומתובל , לטעימה.. וגם תה - מהמגוון העצום שישי להם שם.. מה אני אגיד לכן ? חלום!! שוק צבעוני, מדליק לגמרי, אחלה בילוי ליום שישי בבוקר והאוצרות שחזרנו איתם הביתה.. כבר עשו את שלהם בתבשילים מעלים ריחות מגרים לאללה (וטעימים נורא).. אנחנו יצאנו משם עם: זעפרן, מקלות וניל וקנמון, פלפלוני שאטה חריפים מהגהנום, שום יבש פרסי, תרכיז רימונים, שני סוגי תה - אחד לרגיעה ואחד בטעם מופלא של אפרסקים ותפוחים, שקדים (לשים במים עם מלח), תערובת צהבהבה לאורז עם צנוברים ובצל מיובש, וגם סביבונים ממולאים בממתקים, שני בורקס אדירים בבטן שבעה ומבסוטית לכל היום ו...זה מה שאני זוכרת... אח"כ שמנו פעמנו לשוק הפשפשים, אח"כ רכשנו מנוי לקאמרי, וגם הספקנו לסרט החדש של הארי פוטר אבל כל אלו - בהודעה נפרדת.. עכשיו נחזור לעבודה שבוע מעולה לכולן!!
המלצה חמה לכל הבשלניות ולחובבי שווקים באשר הם : סופ"ש בעלוש החליט לעשות כיף תלאביבי עם אשתו חובבת הבישולים, אז (בין היתר - תיכף יבואו המלצות לא קשורות) הוא העמיס את סחבקתכם על האופנווווע (חשוב איזכור אופנוע - כי אין חניה בכלל), ונסענו לשוק לוינסקי. איזה שוק!!! (פעם ראשונה בים