שבוע טוב
והמלצה (בעצם כמה) :

אמיקה

New member
שבוע טוב ../images/Emo13.gif והמלצה (בעצם כמה) :

המלצה חמה לכל הבשלניות ולחובבי שווקים באשר הם : סופ"ש בעלוש החליט לעשות כיף תלאביבי עם אשתו חובבת הבישולים, אז (בין היתר - תיכף יבואו המלצות לא קשורות) הוא העמיס את סחבקתכם על האופנווווע (חשוב איזכור אופנוע - כי אין חניה בכלל), ונסענו לשוק לוינסקי. איזה שוק!!! (פעם ראשונה בים
) מה אני אגיד לכן? ת-ע-נ-ו-ג!! כבר מתחילת הרחוב עולים ניחוחות של בשמים ותבלינים (וגם ריח שלא ניתן לעמוד בפניו של בורקס טורקי חם - אז לא עמדנו, דווקא התיישבנו לאכול - היה דיסקו), וכל צבעוניות השוק הזה "מתנפלת" על הבאים, ממש כאילו נכנסנו ל"סמטת דיאגון" (ע"ע הארי פוטר). איזה דברים!!! מבחר חלקי : כל סוגי התבלינים שרק קיימים, בכל הצבעים והריחות ובעשרות תערובות ייחודיות לכל דוכן, כל סוגי הפירות היבשים, כל מיני מרקחות, קטניות, מיובשים למינהם, אגוזים מכל הסוגים, תערובות תה צמחים בעשרות, פלפלונים חריפים בכל מיני דרגות, מגדלים של פפריקה בשמן ("אדונית התבלינים") וגם - מחמצים, דגים כבושים באלף ואחד סגנונות, מאפים, גבינות וכהנה וכהנה פינות חמד לחובבי המעדנים מהסוג הזה.. ענק!! ומה יפה? עומדת סחבקתכם בעיניים משתוממות מול מרבצים של אוצרות שהיא לא ממש יודעת למה משמשים אבל הריח... - מיד ניגש בעל הדוכן, ושולף עיצות א-לה-פורום: "זה - תשימי במרק, או על עוף, זה - כף על כוס אורז עם ממש מעט מזה.., זה - עם כוס מים חמים - טוב לבריאות, זה - לא לאשכנזיה כמוך
וכך הלאה והלאה.. מגדילים עשות בעלי הדוכנים שמכינים תערובות תבילנים אקזוטיים לאורז - פשוט יש להם סירים של אורז חם ומתובל , לטעימה.. וגם תה - מהמגוון העצום שישי להם שם.. מה אני אגיד לכן ? חלום!! שוק צבעוני, מדליק לגמרי, אחלה בילוי ליום שישי בבוקר והאוצרות שחזרנו איתם הביתה.. כבר עשו את שלהם בתבשילים מעלים ריחות מגרים לאללה (וטעימים נורא).. אנחנו יצאנו משם עם: זעפרן, מקלות וניל וקנמון, פלפלוני שאטה חריפים מהגהנום, שום יבש פרסי, תרכיז רימונים, שני סוגי תה - אחד לרגיעה ואחד בטעם מופלא של אפרסקים ותפוחים, שקדים (לשים במים עם מלח), תערובת צהבהבה לאורז עם צנוברים ובצל מיובש, וגם סביבונים ממולאים בממתקים, שני בורקס אדירים בבטן שבעה ומבסוטית לכל היום ו...זה מה שאני זוכרת... אח"כ שמנו פעמנו לשוק הפשפשים, אח"כ רכשנו מנוי לקאמרי, וגם הספקנו לסרט החדש של הארי פוטר אבל כל אלו - בהודעה נפרדת.. עכשיו נחזור לעבודה שבוע מעולה לכולן!!

מיכלכהן

New member
גם אני הייתי בהארי פוטר

וכל הכבוד לבעלך על זה שהוא גם בקטע.. אני הלכתי עם שתי האחיות שלי ומה זה נהננו!!

הארי פוטר - אחלה סרט, בראש הנכון

הארי פוטר הוא סרט לילדים או לילדים בנפשם (כמה קלישאה אבל כמה נכון). הוא לא סרט "חכם" למרות טענות המבקרים שמוצאים בו רמזים מיניים, הוא לא סרט מתוחכם - הוא פשוט סרט כייפי, עם בעיה קלה של אורך (גם כאן אין רמז מיני), ובסוף הוא קצת רץ מהר מדי דופק את עצמו (אין רמז מיני, אין !). מי שמכיר את הספר - עיבוד מתוק, צבעוני ויפה ל-85% מהעלילה, תוך ויתור פה ושם על קטעים. הגאגים הויזואליים מקסימים (דובי, הצרחן וכו´), הדמויות מעוצבות יפה (לוציוס מאלפוי הוא אגדה פשיסטית סקסית וקנת´ בראנה בתפקיד גילדרוי לוקהארט מדליק !). בקיצור, ללכת בראש של ילד ולהנות.

kisses

New member
הארי פוטר מקסים

לדעתי הרבה יותר יפה מהראשון, ממש מומלץ למי שאוהב

אתי@

New member
עשית לי חשק ../images/Emo9.gif

ביום שישי אנחנו בשוק לוינסקי
דרך אגב, אמא שלי ואחותי גם ראו את הארי פוטר ואמרו שהוא אפילו יותר טוב מהראשון
איזה כיף

Hadar p

New member
היי איזה כיף! עושים שוק! איך אני

אוהההההההההההההההההבת!

רחלילי

New member
לא נעים לשאול, אבל :

מה זה שוק לוינסקי? מכירה את תחנה ישנה מכירה את פשפשים מכירה את אזור מכירתהמקררים אבל מה זה שוק לוינסקי ואיפה הוא נמצא? עשית לי חשק חבל על זמן!

שוק לוינסקי - ברחוב לוינסקי

זה רחוב קטן בין יהודה הלוי לרח´ יפו-אילת, בעיקר סביב הצומת עם נחלת בנימין, שלאורכו פזורות חנויות אוכל משגעות. בצומת עצמה יש את בורקס פנסו המקורי ואת החנות של חיים רפאל (שגם עובד בה הבן המקסים שלו), על נחלת בנימין יש את החנות של מחלבות השומרון, בצד השני יש חנות דגים מופלאה, בין לבין יש מיליארד חנויות תבלינים ופיצוחים (לכל אחד יש את המועדפים שלו, לי יש אחת לפיצוחים ושתיים לתבלינים ותה). בקיצור, מקום שתענוג להיות בו - אבל הורס דיאטות...

אמיקה

New member
מאחר ונטשתי אתמול אחרי ההודעה

הנה כמה תשובות: שוק לוינסקי, ברח´ לוינסקי - במורד רחוב העליה, ימינה. דרום ת"א. שוק ישן נושן - סיפרתי לסבתא שלי שהיינו, והיא לא ידעה את נפשה - איך לא אמרתי לה, יש לה רשימה ארוכה משמה
אמנם בעלוש נוהג, ולי יש נטיה חזקה להאבד בדרום ת"א אבל אם אני זוכרת נכון, נוסעים את כל בן יהודה לכיוון דרום (מאיפה שאנחנו התחלנו), ממשיכים את כל אלנבי, מגיעים לעליה עוד ישר, עד הבורקס שהילה אמרה (כתוב: רח´ לוינסקי). הארי פוטר זה אכן ספר אדיר, העיבוד הקולנועי טיפה - אבל ממש טיפה, פחות מוצלח (בהנחה שקודם קראנו). הבאסה הייתה שלקחנו אח קטן, שטרח לקרוא את "חדר הסודות" יום קודם, ובמשך כל הסרט הוא סיפר לנו מה הולך לקרות ברגע הבא ..
בכל אופן - שני הסרטים (הראשון והשני) מוצלחים בעיני באותה מידה, השחקנים הם מהשורה הראשונה וזה מורגש, העלילה פאנטסטית כמו שאני - אישת - אוהבת, ובסה"כ זה בילוי חביב לגמרי שלוקח אותנו רחוק רחוק למחוזות הדמיון. מצד שני אני מאלו שמעוצבנים כבר כמה חודשים על העיכוב ביציאת הספר החמישי (מכורה?), כך שאולי זה לא דוגמא ...

רחלילי

New member
נורא מוזר

הייתי מסתובבת שם שנים כי עבדתי ממממש שני מטר משם. ולא זכור לי שום שוק! אולי הכוונה לחנויות יותר מאשר דוכנים או שאני עוורת לגמרי או שפשוט זה משהו חדש יחסית שצמח רק בשנים האחרונות. זה קרוב יותר לפלורנטין או לתחנה החדשה שגם היא ברח לוינסקי?

אמיקה

New member
פלורנטין - למיטב הבנתי ..

זה לא נראה כמו שוק הכרמל אם זה מה שאת מחפשת, זה חנויות "פתוחות" משני צידי הרחוב, וזה נקרא שוק לוינסקי - פשוט תשאלי מסביב...

למעלה