שבוע טוב
מחדשה....

otafuku

New member
שבוע טוב ../images/Emo13.gif מחדשה....

שלום לכולם. רציתי לשאול אם יש איזה שמן או חומר טבעי אחר שאפשר למרוח על הגוף (כשיוצאים לטיול) ושדוחה יתושים
. אני אלרגית ל DEET, ולכן מבחר התכשירים הקיימים בשוק מאוד מצומצם. במקום מסויים קראתי שאקליפטוס לימוני עוזר אך יש בו מעט חומר הדומה ל- DEET. (האם גם הוא יגרום לתגובה אלרגית) מה אתם ממליצים? ומה אפשר לשים בבית במקום הטבליות של סנו? תודה מראש...

אשנתי

New member
צריך להכין לך משהו

שמכיל לפחות שני שמנים לימוניים - למון גראס, לימון, ציטרונלה, מליסה... בתוך שמן ירקות (מכבישה קרה, איכותי וכו') - אסור לשים אותם ישירות על העור! אם את אלרגית לאקליפטוס - אל תשתמשי בו... בכל מקרה של חשש לאלרגיה כדאי לבדוק לפני שמשתמשים (שמים קצת על העור במקום בטוח ורואים מה קורה, לא מכירה שיטה אחרת, יש כאלה שיגיבו כבר בהרחה) כדאי לפנות למטפל מוסמך שיכין פורמולה. <את יכולה אפילו אלי, במסר>

saritsh

New member
שמן ירקות?

המושג הזה אינו קיים בארומתרפיה, כנרה הכוונה לשמנים צמחים או כפי שאני וקראים להם שמני נשא או שמני בסיס. כמו למשל שמן שקדים, שמן זית, שמן קוקוס, שמן דקל, שיאה באטר, שמן פשתן , שמן נבט חיטה וכו'.... אגב הרוב אינו דוקא מירקות :) בקשר לשאלתך,מה שהכי חשוב זה השמנים יהיו מאיכות טובה, ולכן ההמלצה לפנות למטפל/ת היא תמיד במקרה זה כמו תמיד. אם יש חשש לאלרגיה מספיק להריח שמן אתרי, אפילו לא צריך למרוח. אם את מרגישה דחיה מהריח זה מספיק כדי לא להתשמש בשמן האתרי. בבית את יכולה לשים שמנים במבער, גם כאן תמיד עדיף ומומלץ שמים מאיכות טובה. אם את הולכת לבית טבע או חנות שאת סומכת עליהם יש לך שם אפשרות להריח בטרם קניה, ואם את הולכת למטפל/ת על אחת כמה וכמה. בריאות

אשנתי

New member
שרית, שמן ירקות

הוא מושג שמי שלא מתמצא יותר קל לו להבין. מזה שמן נשא? ידעת מה זה לפני שלמדת ארומתרפיה? ושמן בסיס נשמע עוד יותר גרוע, מה? הוא בסיסי? אני לא יכולה לצאת מתוך הנחה שמי שעומד מולי באינטרנט מכיר את הז'רגון המקצועי. לא יודעת למה בחרתי דווקא במילה ירקות ולא שמן צמחי... ככה יצא. (אני חושבת שאולי נתקלתי בזה בספר לימוד ישן)

למעלה