שבוע טוב

ענתי44

New member
שבוע טוב../images/Emo140.gif

היתה לי אהבה גדולה עם בחור חרדי שהסתיימה. אני לא יכולה להשאר חילונית כמו שהייתי לפניו. וכמובן שאני לא רוצה להפוך לחרדית. אבל משהו עמוק ממנו נשאר בי וחולל בי תמורה. אני ממשיכה בקריאת תהילים, הדלקת נרות ועוד כמה מצוות קטנות. בנושא אחד אני מתלבטת. תמיד רציתי להפוך את המטבח להפרדה בין בשר וחלב כדי שכל אחד יוכל לאכול אצלנו בלי חשש. אני חושבת לעשות את זה לפני פסח. 1. במה זה בדיוק כרון? האם לזרוק את כל הכלים ולקנות הכל חדש? לא בטוח שאעמוד בהוצאה. 2. מאחר וזה בית חילוני במהותו הרי שמבשלים בשבת ומחממים אוכל. האם אדם שומר דת יאכל אצלי ביום חול במקרה כזה?

אופירA

New member
מנהל
אין מצב שכ"א יוכל לאכול ללא חשש

בבית חילוני הבעיה לא רק שמבשלים בשבת, אלא הבעיה גם שלא כ"א יסמוך על הידע בהלכה של בני הבית החילוניים, הדרוש כדי לשמור את הכלים כשרים באופן קבוע, לאחר שהוכשרו. החזקת המטבח בכשרות דורשת ידע. אני חושבת שהכלים שבישלו בהם בשבת לא נאסרו, אבל אינני יודעת בוודאות, ויש לשאול שאלה זו בפורום "לשאול את הרב". אם לא תשאפי רק למצב אופטימלי, שכל אחד יוכל לאכול ללא חשש, תוכלי להחזיק את המטבח במצב שהרבה יותר אנשים מהיום יסכימו לאכול בו. כדי להכשיר את המטבח תיעזרי במועצה הדתית או בארגון ערכים, שמכשירים מטבחים בבית ביעילות. את כלי החרס יש לזרוק, וייתכן שגם את תבניות האפיה. תצטרכי לוותר גם על קופסאות הפלסטיק הדקיקות, שלא יעמדו בהגעלה במים רותחים. את שאר הכלים (פלסטיק, זכוכית, מתכת) אפשר להכשיר.

מהות והבל... ומה שבניהם.../images/Emo23.gif

ענתי 1. כלים הם הכלי(=ההבל) ולא המהות כאמור......המהות היא הפעולה שאת מבצעת בהם ואם אפשר למחול על חטא , לאדם עצמו לאחר שחזר בתשובה קל וחומר לסיר ולצלחת.... ובאופן תכני צריך להגעיל את הכלים...ואז להחליט על הייעוד שלהם מחדש לחלב או לבשר 2. מה שאופירה אמרה...בהקשר הזה נראה לי הנכון אבל אל תנסי אפילו לרצות אחרים תעשי מה שנכון לך - הדתיים, רובם לפחות תמיד יחשדו באדם שלא מכירים (אני למשל מציעה לתלמידותי הדתיות, אני מלמדת אמנות, לשתות ושומרת על הכלים בסטודיו שיהיו כשרים לשם כך ולרוב מההרגל, מהדרך בה הם נוהגים הן מסרבות..ומדובר רק בקפה תה ועוגיות קנויות לרוב...בקיצור אל תתחשבי מידי אלא תעשי מה שנכון לך...)

ענתי44

New member
תודה רבה לך ולאופירה

תמיד כילדה בבית חילוני שמסביר פנים ומכניס אורחים חשבתי שבבית שלי אני אשמור על בשר וחלב כדי ש"נעמה ומירב", חברותיי הדתיות יוכלו לאכול אצלי ללא חשש. גדלתי ו... נעמה ומירב כבר לא באות. וגם אהובי נתחתן. וכשהיה בן זוגי לא רצה להכביד עליי ולכן השתמשנו בכלים חד פעמיים וכמובן שקניתי בשר חלק ובישלתי בסיר שלו מופרד שרחצתי בנפרד. עכשיו שהוא הותיר בליבי כל כך הרבה אור ואמונה לא אוכל לחזור להיות חילונית אך אש החזרה בתשובה לא בוערת בקירבי. ואני כל כך רוצה לעשות הפרדה כדי שכל אחד יוכל לאכול אצלי ללא חשש. והתייעצתי המון, כולל בפורום המכובד לשאול את הרב שם אני שואלת לא פעם. ומאוד התלבטתי עד כמה רחוק צריך ללכת שיהיה מקובל על הכ. ומהתשובה הזו החכמתי מאוד. זה לא המזנון הלאומי אלא הבית שלי. ואני אוכל לעשות את הכי השתדלות ומה שמתאים לי ולא לנסות לרצות אף אחד. אם כי הכל נעשה מאהבת חינם. כל כך מודה על התשובה הזו. תודה לפורום המבורך הזה

ddt47

New member
את יודעת על אחד העקרונות של החסידות?

העיקר הכוונה שבלב כך שאם יש לך כוונה אמיתית בלב זה מספיק ועל זה את נשפטת בעצם........גם אם היית חרדית ולא היית שלמה עם מצבך או המעמד שבחרת לעצמך היית פחות טובה לפחות מבחינת היהדות החסידית מאשר מה שאת כרגע אז אם את רוצה להיות מסורתית זה גם בסדר לדעתי ובהחלט יתן לך תשובה גם לגבי מצפונך וגם לגבי המצב הריאלי שלך ולא תצטרכי להוציא כספים מיותרים אלא כאשר תחליטי להתחזק באמונתך שזה בעצם לא הביטוי הנכון אלא אולי יותר נכון להגיד להתחרד.......שזה לדעתי לא יעשה אותך טובה יותר אלא קפדנית יותר.............יש גם בדת את איסור הנגיעה שלדעתי הוא אבסורדי כי המבחן האמיתי לאמונה הוא היכולת להתמודד יום יום עם תעתועי מה שנקרא בדת "השטן" ולהיות מסוגל לא להתפתות לעשות מעשים פליליים כמו לאנוס או לכפות את עצמך או אולי דברים נוראיים יותר כמו פדופילייה אלא להשאר אדם נורמטיבי ובכל זאת ללחוץ יד לכל אשר תאווה נפשך להתלבש כפי צו האופנה ולחיות כרגיל ברוח התקופה ולהתגבר על פיתויים או דברים שפוגעים באחרים זו לדעתי עוצמה אמיתית ולא להתחבא ולהימנע בגלל אנשים לא ראויים ולהפסיק להנות כרצונך זו לא אשמתך ולכן תשארי כשאת ותשלבי בחייך את שאת רואה כטוב וכמתאים וזיכרי את נמדדת באשר בליבך ובמעשיך ולא בלבושך או במנהגייך שהם מישניים.

ענתי44

New member
תודה מקרב לב

אחד הדברים שאהבת חיי אמר לי שאני כמו שאני טהורה בעינייו ושלא היה רוצה שאתחרד בשבילו. שדבר כזה הוא בא מבפנים מהנשמה ולא כדי לרצות מישהו. ובעינייו הייתי בעלת תשובה מלאה. גם אני גורסת כמוך. אני התגייסתי ונתתי את המיטב שבי למדינה שאני אוהבת אבל שמרתי על עצמי ועל הערכים שעליהם גדלתי ( זה היה אומנם בית חילוני אבל עם ערכים טובים) עמדתי יום יום במבחן ולא התפתתי לפיתויים. אני מטבעי לא לובשת חשוף מידי אבל לא מאמינה שמי שלובשת רעלה ובגדים סגורים צנועה ממני. וזה כל כך נכון שהקפדה יתרה לא יעשה אותי יותר טובה אלא יותר קפדנית.... ואולי אפילו תגרום לי לחטוא בחטא הגאווה כי אני מכירה לא מעט שמתמדרין בהקפדה יתרה על מצוות כדי שכולם יאמרו כמה צדיקים הם, אבל את כבודו של האדם שכחו. יש בי עוד הרבה מה לתקן בפנים. וזה חשוב לא פחות. שבת שלום! אגב, מה קורה אם נוסעים בשישי ומגיעים הביתה אחרי מועד הדלקת נרות שבת? האם מוותרים על הדלקת הנרות? מדליקים במכונית בדרך? או דואגים שבבית מישהו ידליק במקומי?

החיצוניות בהחלט לא מעידה על הפנימיות.

אני חושבת שניתן ללמוד זאת מהמקרה המצער של אותן אמהות שהשתייכו לכת דתית, שהתעללו בילדיהן החפים מפשע.

אופירA

New member
מנהל
אין להדליק בשום אופן את הנרות לאחר כניסת השבת

אפשר למנות אחד מבני הבית שידליק את הנרות לפני כניסת השבת במקומך, וזה יכול להיות גם גבר וגם אשה מעל גיל מצוות.

ענתי44

New member
תודה

בסוף לא נסעתי. אבל התכוונתי להדליק בדרך לפני כניסת השבת בפמוטים מיוחדים לנסיעות. כשאת לא בבית אפשר לקחת אותם לכל מקום. אבל בפעם הבאה אני אבקש שידליקו בשמי בבית

למעלה