שבוע טוב
צריכה עזרה

מירבלי

New member
שבוע טוב../images/Emo24.gifצריכה עזרה ../images/Emo101.gif

מחפשת את הטבלת של יחס ההמרה מתבנית לגודל שונה
מראש
 

מירבלי

New member
../images/Emo51.gif נשמה אך לא את זה אני מחפשת

אני מחפשת את יחס ההמרות של מתכונים מגודל שונה של התבניות לדוגמא: אם המתכון מתאים לעוגה בתבנית 24 ואני רוצה להכין אותה בתבנית 28 אז מה יחס ההכפלה או ההמרה
 

מירבלי

New member
שושינקה מצאתי ראי מה חיפשתי../images/Emo13.gif

מתכון: המרה בין תבניות הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% להגדלה: מחלקים את קוטר התבנית הגדולה בקוטר התבנית הקטנה ומעלים את התוצאה בריבוע. המספר המתקבל הוא השיעור שלפיו יש להגדיל את כמות החומרים. לדוגמא: מתבנית 24" לתבנית 26"= 26 בריבוע = 1.17 (26 חלקי 24 בריבוע = 1.17) -- 24 כלומר יש להגדיל את כמות החומרים ב-17% מובן שאם תגדילו ב-20% לא יקרה שום אסון. להקטנה: מחלקים את הקוטר הקטן בגדול ומעלים את התוצאה בריבוע. התוצאה המתקבלת מבטאת את כמות החומרים שיש להשתמש בה ביחס לכמות החומרים המקורית. לדוגמא: מתבנית 26" ל-1=24" 24 בריבוע = 0.78 (24 חלקי 26 בריבוע = 0.78) -- 26 כלומר יש להתמש ב-78% מן הכמויות המצוינות במתכון (ובמילים אחרות: להפחית כ-20% מכמות החומרים המקורית). דוגמאות עם תוצאות מעוגלות באחוזים בודדים למען נוחות: הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% ** לא לשכוח משך האפייה משתנה אף הוא: הוא יתקצר מעט בתבניות קטנות יותר, ויתארך מעט בתבניות גדולות יותר
 

מאקי

New member
תבניות .טבלת המרה בין גדלים

למחפשים הבאים עלינו לטובה... מתכון: המרה בין תבניות הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% להגדלה: מחלקים את קוטר התבנית הגדולה בקוטר התבנית הקטנה ומעלים את התוצאה בריבוע. המספר המתקבל הוא השיעור שלפיו יש להגדיל את כמות החומרים. לדוגמא: מתבנית 24" לתבנית 26"= 26 בריבוע = 1.17 (26 חלקי 24 בריבוע = 1.17) -- 24 כלומר יש להגדיל את כמות החומרים ב-17% מובן שאם תגדילו ב-20% לא יקרה שום אסון. להקטנה: מחלקים את הקוטר הקטן בגדול ומעלים את התוצאה בריבוע. התוצאה המתקבלת מבטאת את כמות החומרים שיש להשתמש בה ביחס לכמות החומרים המקורית. לדוגמא: מתבנית 26" ל-1=24" 24 בריבוע = 0.78 (24 חלקי 26 בריבוע = 0.78) -- 26 כלומר יש להתמש ב-78% מן הכמויות המצוינות במתכון (ובמילים אחרות: להפחית כ-20% מכמות החומרים המקורית). דוגמאות עם תוצאות מעוגלות באחוזים בודדים למען נוחות: הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% ** לא לשכוח משך האפייה משתנה אף הוא: הוא יתקצר מעט בתבניות קטנות יותר, ויתארך מעט בתבניות גדולות יותר האפיה זה חיידק שאי אפשר להיפטר ממנו והשאלה היא מי רוצה בכלל להיפטר מזה
 
למעלה