יש שתי דרכים להכין
1. להכין אורז כרגיל...........לצנן מעט ואז להוסיף רוטב של ירקות: לטגן בצל במעט שמן, להוסיף גמבה קצוצה, להוסיף גזר מגורר או חתוך דק, להוסיף כרוב קצוץ, פטריות קצוצות.......להקפיץ לכמה דקות בשמן ולהוסיף סויה, מעט סוכר מלח ופלפל, אפשר להוסיף רוטב צ'ילי מתוק...........להוסיף את הרוטב לאורז ולערבב........מוכן. כמובן שניתן לגוון בירקות. 2. לטגן בצל קצוץ, להוסיף גמבה קצוצה, קישואים, כרוב, גזר, תירס........ להקפיץ מעט ...להוסיף את האורז הלא מבושל ולטגן יחד עם הירקות, להוסיף תבלינים ומים....על כל כוס אורז שתי כוסות מים....להביא לרתיחה ולהנמיך (סיר מכוסה בלהבה נמוכה) כ 20 דקות.