שבוע טוב

שבוע טוב

שבוע טוב לכולם לא יודע לאן אני שייך יותר לכאן או לפורום יוצאים בשאלה. כבר המון זמן שאני חבר בקהילת יוצאים בשאלה אבל בוא ננסה לראות כיצד ארגיש כאן. קצת על עצמי, בן 25 וחצי אשכנזי ממשפחה עם רקע חסידי (אני ממש לא) מנסה למצוא את המקום שבו ארגיש הכי טוב עם עצמי. אני מאמין בבורא עולם (לאו דווקא זה שכל החרדים מתפללים אליו) ומנסה למצוא את האמת הפנימית שלי. בגיל 17 התחילו אצלי כל מיני משברים דתיים כתוצאה מחינוך לא נכון וניסיון להחדיר את הדת בצורה מעוותת. בגיל 19 נמאס לי לבזבז את הזמן בישיבה אז נשארתי ללמוד חצי יום במסגרת ישיבתית והלכתי להשלים בגרויות ולרכוש מקצוע. בגיל 21 קצת התאזנתי על עצמי ומצאתי לי דרך חיים שתשלב בין העולם החרדי והעולם המודרני או בקיצור "חרדי מודרני". קצת אחרי גיל 23 עזבתי את הישיבה לגמרי והתחלתי לעבוד ואז שוב פעם התחילו התנודות וככה נשארתי עד עצם היום הזה. באמצע השבוע אני לא נראה החרדי הקלאסי אך בשבת זה משהו אחר לגמרי. במהלך השבוע אני די זורם ולא נתקל כל כך בקונפליקטים דתיים כי המגע שלי עם אלמנטים דתייים הוא אפסי. אין לי כל כך קשר עם החברה החרדית, תחומי הענין שלי שונים משל הציבור החרדי, ואני נמצא בעיקר בין סביבה חילונית. לעומת זאת, בשבת אני עובר לעולם שכולו מחשבות על העתיד ושוקע בייאוש. בית הכנסת, סעודות השבת המלנכוליות, הלבוש החסידי והרגשת האי שייכות בשולחן שבת יחד עם הורים מבוגרים גורמים לי לחשוב האם זהו המקום שלי. ניסיתי פעם להעביר שבת חילונית למהדרין אבל למרבה הפלא היה לי קשה כי הרבה דברים היו חסרים לי, כנראה מתוך הרגל. אני די אדיש לכל מה שקשור בדת, אני לא מקפיד לא על שמירת שבת ולא על תפילין. אני לא יכול להגיד שביום מסוים אוריד את הכיפה ולכן אני לא רואה את עצמי משתייך במאת האחוזים להגדרה של "יוצא בשאלה" אבל אני גם יודע שלעולם לא אהיה החרדי הקלאסי שמתנהג לפי מה שהחברה מכתיבה וחי בצל הפחד לגבי קבלת הילדים לתלמוד תורה נחשב. הסיבה שבגללה אני מנסה את מזלי פה היא בגלל הבעיה שהכי הכי הכי מטרידה אותי ולא נותנת לי מנוח. איך לא? קשר רציני !!! שידוכים? כן בטח. להגיד לבחורה "נעים מאוד אני ..... ואני לא ממש שומר שבת קשר עם חילוניות? מסורבל מדי, לא אומר שזה לא יכול להצליח אבל אני מנסה לדמיין את החתונה שלי עם קהל חילוני ועם די ג'יי ואלכוהול ולא כל כך מתחבר לי. בשנתיים האחרונות אני פשוט לא מסוגל להיות נינוח רק בגלל שאני לא יודע איך אני מוצא קשר שיוכל להצליח. לפני שנתיים כאשר התנודות חזרו הבנתי שכל הקטע שכביכול מצאתי לי דרך היתה בכאילו. כלומר היה לי נוח לחשוב שבכך שאני שומר שבת או מניח תפילין אז אני משתייך לזרם מסוים ולכן אני "כשיר" למצוא בחורה חרדית מודרנית לקשר רציני אך מתחת לפני השטח בער בי אנטי שאני לא יכול להסביר אותו. ברגע שהבנתי שאני לא ממש מקיים מצוות מתוך אמונה נפרצו כל הגבולות בשנית. היום אני שוב באותו מצב, מצד אחד נמאס לי שאני לא יודע איפה אני עומד ולאן אני משתייך ולכן שוקל שוב פעם להתפשר וכביכול לסגל לעצמי אורח חיים חרדי מודרני וזהו, אבל מצד שני אני יודע שזה לא יחזיק מעמד. כאשר ההקפדה לא נובעת מתוך אמונה פנימית אלא מתוך טקסיות אין לזה עתיד. אני מחפש מישהי שאוכל לחיות איתה ולא לצידה. לא אחת שאצטרך להסתיר ממנה דברים לגבי אורח חיי ואת זה אני לא יודע איפה למצוא. אני לא יכול להגיד בבירור לאן פני מועדות. קשה לי לבחור צד, אולי בגלל שאני לא רוצה לשבור את ההורים שלי, אולי בגלל שאני מפחד שאם אצא בגלוי אז אצטער על כך ואולי בגלל שקשה לי לדמיין את עצמי בעוד 10 שנים מסתובב עם זוג ילדים ואישה חצי ערומה ברחוב. מה לעשות שגדלתי באווירה חרדית וכל דבר אחר יהיה לי זר וקשה אך דבר אחד אני כן יודע. לעולם החרדי אני "לא" שייך. מה יהיה? אני אופטימי אז כנראה שיהיה טוב שבוע מוצלח לכולכם !!! ממני פורץ

MadManIII

New member
ברוך הבא!

נשמע כאילו אתה מתנודד בין העולם החרדי שכופה את הדת עלייך לבין העולם החילוני החופשי והפרוץ. אך עדיין יש לך זיקה לדת שמלווה בפחד מהעוות שנעשה לדת ברחובות בני ברק ומאה שערים. האם חשבת אי פעם לעבור לסוג אחר של היהדות? משהו יותר פתוח ליברלי שחסר ממנו שטויות של חרדים?

סוג ב

New member
../images/Emo245.gifריגשת אותי מאוד

כושר ההתבטאות שלך נפלא בעניי, משהו שקשה למצוא אצל חרדים שמדברים בשפת הגמרא... הלבטים שלך כ"כ מוכרים, הזהות הכפולה, האי שייכות... אני מקווה שתמצא פה מקום וירטואלי אוהב... יום מקסים.

היי פורץ! אפשר לתת לך חיבוק? ../images/Emo24.gif

ברוכבא... וכאחת שמכירה היטב את פורץ, אומר לכם: מישהו טוב בא לפורום!! קבלו אותו

עץ שתול

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

לפי הכתיבה שלו נראה שבא לכאן אדם עם הרבה איכויות... תרגיש טוב במקום הזה כי בינינו לבין היוצאים בשאלה מפריד משהו כחוט השערה!!!! ועוד מעט וגם תתבצע סניכרון בינינו

ברוך הבא

אל תדאג יש עוד בנות בגילך שיש להם את אותם לבטים, עם אותם התמודדויות,וסגנון חיים קרוב מאוד לשלך, קשה קצת לאתר אותן, וכשתאתר אותן תוכל למצוא לך בת זוג באותו ראש, ותחיה כפי שנוח לך וכפי שאתה מבין.

יוניבי

New member
היי אני לא יודע עם כתבת עם דמעה בעין אבל זה

מה שגרמת לאנשים הטובים כאן, ריגשת את כולם. אני מקווה עבורך שתמצא את בת הזוג המתאימה ושיהיו לך חיים טובים, אם כי תצטרך לתפוס לך נישה, ולהגדיר את עצמך שם, כי גם בחורה שתתאים לך היום, ייתכן שבעוד חצי שנה שוב תתפוס כיון שונה וזה לא יתאים לה, בנוסף יש משהו שכאשר נמצאים ביחד ונולד הילד, בד"כ מנסים לקחת עוד צעד פנימה לדת, אצל הבנות זה קיים עוד יותר, לכן תנסה לצאת מהרגע ולחשוב באוביקטיביות כמה שניתן, איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים כנשוי +3, ותשאף להתיישר כעת לשם ולמצוא בת זוג מתאימה

סוג ב

New member
כמו שאמרתי כבר בעבר

יש לי אבא רב, הוא כל הזמן אומר לי לתפוס כיוון, לכאן או לכאן, רק לתפוס כיוון, הוא טוען שכמוני- לא קיים. נו, נו, הפורום מוכיח אחרת. תיראו בעצמיכם. אז, לא חושבת שדחוף לתפוס נישה או כיוון, בסוף לכל סיר יש מכסה...

יוניבי

New member
נשמע שדי תפסת כיוון,

ואני בטוח שחלק מהחוסר רוגע בא מחוסר כיוון בגיל הזה, ואני גם בעסק, אבל לפחות חיצונית הכיוון ברור

סורי, אבל ממש לא מסכימה

החיים מאוד דינאמיים.. מי יודע מה יהיה בעוד 10 שנים ומה זה משנה?? אני לא חושבת שצריך "לתפוס כיוון", זה מרגיש לי כמו הדור של פעם שבחר לעצמו "תפקיד" לקריירה לכל החיים ועמד בזה. היום אנשים מחליפים מקום עבודה כל שנתיים וקריירה כל 7.. פשוט תחייה את חייך כרגע, ותקבל באהבה את זה שאתה אנושי ומשתנה. שיהיה באהבה :)

הופתעתי לטובה

מקבלת הפנים החמה שעשיתם לי פה. מודה לכם מקרב לב על הפירגון ועל המילים החמות. אני אכן מקווה שביום מן הימים אמצא קשר שיתאים לי ושאוכל סוף סוף להעניק את כל מה שיש לי. קשה לחיות על הגדר, על אחת כמה וכמה כאשר אתה בודד ואין לך את מי לשתף, ואין לך עם מי לחלוק רגשות, ואין לך למי לבכות כאשר נראה שלעולם, אבל לעולם לא תצא מהמקום שבו אתה תקוע עכשיו. מחכה כבר ליום שתהיה לי בו את השלווה ואת הרוגע שקשר יכול לנסוך, בלי לחשוב כל הזמן מה יהיה ומי תהיה מוכנה לקבל אותי כמו שאני. שוב, תודה רבה לכל אלה שהגיבו בין עם זה מעל גבי הפורום ובין עם זה בתכתובת פרטית. ולך חרדית תוהה..... את לא מתביישת??? גרמת לי להסמיק היום (-: קבלי בחזרה חיבוק חם מלב אל לב. לילה טוב לכולכם פורץ

למעלה