שבוע טוב!

שבוע טוב!

אני מתכנן לבלות את הקיץ שלי בשוטטות ספונטנית בצפון הודו. לנסוע בתחילת יולי ולחזור בתחילת אוקטובר.

קראתי קצת על המונסון והבנתי שהוא מתחיל בדרום ומתקדם צפונה. האם יהיה נכון לתכנן טיול שיהיה מעין "בריחה" מהגשמים, ז"א להתחיל בנק' הכי דרומית שהיא עוד לא מוצפת בתחילת יולי (דלהי?) ולסיים ממש בצפון איפה שהבנתי שהגשמים לא מגיעים.

עד כמה תוכנית כזאת היא ריאלית? מישהו ביצע משהו דומה?

תודה, דניאל

מוסיף עוד שאלה

קראתי בכמה אתרים שבחודשים שדיברתי עליהם אין לי מה לחפש בדרום הודו מפאת הגשמים, האם נכון הדבר? מה לגבי סרי לנקה?

שוב תודה

kogawa

New member
מיולי עד אוקטובר

הגשם שהחל בדרום מכסה כבר את כל הודו פרט ללדאק וגם בסרילנקה

kogawa

New member
אולי צריך לכתוב שוב?

הגשם שהחל בדרום מכסה כבר את כל הודו פרט ללדאק וגם בסרילנקה

לצול היה מזל, ומי שלוחות זמנים לא חשובים לו ולוקח בחשבון שרק לפעמים אין גשם אז זה בסדר בצפון, בדרום, במזרח ובמערב שכולם גשומים ובכולם חם רצח. כל שנה אני נאלץ לנסוע להודו גם בספטמבר ותמיד מקלל את התקופה הארורה הזאת בהודו

צול1

New member
אני לא מסכים עם יובל

אנחנו היינו בקיץ האחרון בהודו מאוגוסט עד אוקטובר והיה בסדר גמור.
נכון שיורד גשם. אבל אין מה לעשות. כשאנחנו הגענו בתחילת אוגוסט זאת הייתה סוף תקופת הגשמים והיה בסדר גמור. אני באופן אישי מעדיף את הגשם מאשר את החום הכבד. הגשם שובר טיפה את החום ונותן לנופים מראה חי יותר.
לפי דעתי אם זה הזמן היחיד שיש לך אל תוותר על הנסיעה, פשוט קח בחשבון שהתוכניות שלך עלולות להשתנות בעקבות מזג האוויר. אבל מבטיח לך שזה לא יפגע לך בחוויה.

תוכל לספר קצת איפה הייתם בחודשים הללו?

התחלתם בצפון והדרמתם? או להפך?

עדיין לא הבנתי את הכיוון של המונסון, יש כאלה שאומרים שהוא עולה מדרום לצפון, אחרים אומרים שהוא מגיע מכל מיני כיוונים שונים?

צול1

New member
פירוט המסלול

היי.
נחתנו במומביי והעברנו שם יום מצויין עם מזג אוויר מעולה. ירד גשם בדיוק לעשרים דקות ולא היה חם בכלל.
לאחר מכן עלינו ללה בטיסה וטיילנו באיזור עשרה ימים. ירד ממש קצת גשם והיה מזג אוויר מעולה.
משם ירדנו בנסיעה המפורסמת למנאלי וטיילנו באיזור מנאלי ובאיזור פרוואטי (ג'רהי, מלאנה ומאניקרן). ירד קצת גשם פה ושם אבל לא משהו מיוחד.
משם נסענו לצ'נדיגהר שהיה שם הכל חוץ מגשם. היה חום אימים ולחות גבוהה במיוחד. לא טיפה אחת של גשם.
משם נסענו להארידוור ולרישיקש לשבוע. ומשם לדלהי ולאגרה לאיזה עשרה ימים.
אני לא אגיד לך שלא ירד גשם. אבל הוא היה בעיקר בלילה. אחת לכמה זמן היינו צריכים להיכנס לבניין או להיות מתחת למחסה בגלל הגשם אבל זה משהו שתוך שעה נגמר.
לאחר מכן בת הזוג שלי נסעה לדהרמסאלה ומספרת שהיה מזג אוויר טוב. זה איזור יחסית גשום אבל עדין היה מזג אוויר טוב. אני נסעתי למסורי (היל סטיישן ליד רישיקש) והיה מזג אוויר מצויין.

אבל שוב. יכול להיות שתתקלו במזג אוויר שונה לגמרי. אי אפשר לדעת. מה שכן לבטל את הנסיעה בגלל זה זה טיפשי לחלוטין. אם בא לכם לראות את הודו אין סיבה שלא תעשו את זה. פשוט תהיו עם ראש מספיק פתוח לשינויים בעקבות מזג האוויר.

למעלה