שבוע טוב..

GenuineGirl

New member
שבוע טוב..

שלום, נכנסתי לפורום לפני דקות ספורות בפעם הראשונה ועיינתי במה שכתבתם ונדהמתי לגלות כמה שאתם תומכים אחד בשני, ומנסים לתת לזולת, שזה פשוט הדהים אותי, יישר כח לכם
מאחר והבנתי שיש פה עם מי לדבר אני מוכנה לשתף אתכם ב"בעיה" אישית שלי. יש לי מן הרגשה כזאת מודעת שאני צריכה לרצות כל אחד, לדוגמא, אני מחלקת חיוכים דביליים כאלה לאנשים מתוך נימוס יתר, ואני מרגישה דבילית כשאני מחייכת ככה, או למשל, אם אני נמשכת למישהו, אני אנסה להתחמק ממנו במקום להראות לו התעניינות. העוצמה של הקול שלי לאחרונה התחלשה נורא מה שלא מוסיף למבוכה שלי. אני אשמח לשמוע תגובות. תודה.

../images/Emo9.gifלחייך זה תמיד טוב

גם אני מחלקת חיוכים דביליים למוכר הירקות, לבעל המכולת, ולכל שכן גם אם אני לא אוהבת אותו במיוחד...אבל זה עושה הרגשה טובה לא? גם להם וגם לך...זה נעים בכל אופן לחייך גם אם את חושבת שזה דבילי...

GenuineGirl

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.

החיוכים שלי נובעים כנראה מביישנות, ומאי יכולת לבטא את עצמי בצורה שאני רוצה, כדוגמא, אני מתביישת לפתח שיחה כשאני רואה מישהו ולשאול סתם לדוגמא "מה שלומך" אז אני פשוט מחייכת כזה חיוך וישר הולכת, למרות שהייתי רוצה להיות פתוחה יותר, ולפתח נושא שיחה, ואני עושה את זה רק עם אנשים שאני מכירה ממש מקרוב. הייתי רוצה עצות איך לפתח שיחות עם אנשים שאת רואה אותם ביום יום אך לא ממש יוצא לך לדבר איתם. איך לפתח בטחון עצמי, שזה כנראה הגורם לביישנות ולחוסר בטחון לפתח שיחות עם אנשים. אני יודעת שזו בעיה של הרבה אנשים, ואולי התגובות שלכם יוכלו לעזור לא רק לי, אלא גם לאנשים אחרים שפשוט מתביישים להתבטא. תודה.

hayapollak

New member
ה חיוך שלך בכלל../images/Emo24.gif

לא דבילי לדעתי. את בישנית אז במקום לפתוח בשיחה או בשאלה את מחייכת שלומר את מזמינה את הצד השני לפנות אלייך. כנראה שאת מעדיפה להיות יקצת פסיבית - אז מה רע בזה.?????? כרגע אני לא אתן לך עצות איך לשנות את עצמך ואיך להפוך לפחות בישנית כי יתכן ואת באופייך - רגישה עדינה ובישנית - ואם תרצי להפוך פתאום ליותר אסטרטיבית ממה שאת חושבת שאת - יש לכך הרבה קורסים וספרים אבל אני יכולה לומר לך שזה נשמע לי נהדר שלמרות שאת שנית את מחייכתץ לאנשים - אנשים אוהבים שמחייכים להם גם בלי סיבה - הם ישר קולטים שאת חייחנית ונחמדה ובטוח שהם לא מהססים לפנות אלייך. מה רע בזה לדעתי זה נהדר....(ההיפך יהיו גם מצבים שבטח תרצי לסנן את כל אלה שפונים אלייך ולא ממש נראים לך) ואניח יכולה לספר לך שמצבך לא נראה רע כל כך (אני מקקוה שאני לא טועה) כי אני למשל בצעירותי הייתי בישנית (פחדתי מקשרים ואינטימיות) ובמקום לחייך לאנשים - הזעפתי פנים והייתי לא נחמדה והרחקתי אותם ממני למרות שבתוך תוכי מתתי שיקרה ההפך........ את רואה אנשים משתנים ומתפתחים ואני בטוחה שאם תרצי להשתנות תמצאי את הכלים והכוחות המתאימים..... ועוד משהוא קטן - אלו שנראים לך פטפטניים ובעלי יוזמה וכו' הם לטעמי מאוד בוטים ושטחיים(לא כולם כמובן) וממש עושים הכל כדי להיות במרכז הענינים ... ועד היום אני קצת פוחדת מכאלו שאף פעם לא מוכנים לפנות את הבמה לאחרים...אז כמובן שכדאי למצוא את דרך הביניים.....בהצלחה.

hayapollak

New member
-GG - אנחנו פה../images/Emo39.gif

בשביל לעזור אחד לשני ולמצוא את הטוב בכל אחד ולחזק אותו. ואת תמשיכי לחייך - זה נהדררררר ושתהייה גם לך שבת שלום ומלאה בחיוכים - הם יביאו אלייך חזרה אנשים שיחייכו לך - אין מה לדאוג.

הסברת את עצמך מצויין

אז את רוצה את התשובה הארוכה או הקצרה? בואי נתחיל מהקצרה.. שמת לב שאת מרצה? אז תפסיקי. זהו.. אין יותר מזה. כמה שלא תתעמקי בזה ותנסי לפתור ולהתייחס לזה את רק תסתבכי יותר עד שתסתבכי יותר מדי וזה יהיה ממש כבד וימאס לך מרוב התעסקות עם זה עד שבסוף תביני את הדבר המובן מאליו. את רוצה להפסיק לרצות? תפסיקי. ואם את מעוניינת בתשובה הארוכה יותר.. בטחון עצמי את אומרת? אני הייתי במקום שלך ופתרתי את זה, אז זה יהיה חכם מצידך לשמוע איך עשיתי את זה.. כי אני יכול להגיד לך בכנות גמורה, שהיום זה כבר איננו בחיים שלי. ועשיתי את זה במודע. זה לא "פשוט קרה" לי. מה שעבד בשבילי, זה אמת שהכרחתי את עצמי לשנן, האמת ש"אין לי מושג מה בן אדם חושב עלי אלא אם אני שואל אותו" כתבתי על זה משהו יותר מפורט.. ממליץ לך לקרוא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=283&msgid=21609208

GenuineGirl

New member
תודה רבה, אין לי שם בסדר?, יישר כח!

שמרתי את מה שכתבת בקיצור דרך, ע"מ לעיין בזה כל פעם מחדש. כל הכבוד לך שאתה עוזר לאחרים על סמך נסיונך האישי. שתהיה לך שבת שלום! תודה, ושוב תודה.

גריני

New member
ברוכה הבאה, נערה ../images/Emo140.gif

שמחה שהפורום מוצא חן בעינייך
. יש הבדל בין לחייך לאנשים - בקטע של להיות נחמדה, שאני חושבת שזה על הכיפק, לבין צורך לרַצות אנשים - שזה בא ממקום של "אם אני לא אהיה נחמדה אז לא יאהבו אותי". תביני, כשבן אדם אוהב את עצמו ונהנה מעצמו - הוא אוטומטית נחמד לאחרים - מתוך זה שטוב לו עם עצמו, ולא מאיזשהו פחד שמא לא יאהבו אותו. אולי תנסי לחשוב על זה ולראות את ההבדל.

GenuineGirl

New member
תודה רבה גריני../images/Emo9.gif

אוקיי, החיוכים הם לא ממש האישיו שעליו רציתי לדבר
יותר בכיוון של עצות כיצד לפתח בטחון עצמי..

גריני

New member
הממ.... זה קשה יותר

ת'אמת? לא עולה לי כרגע רעיון! אבל אני מבטיחה לחשוב עליך ולחפש רעיונות, ובינתיים בטח למישהו אחר יהיה מה להגיד לך.

ד א ר מ ה

New member
הי נערה../images/Emo39.gif

לפתח ביטחון עצמי... מממ אם היתה כזו נוסחא בבקבוק כבר מזמן היא היתה אוזלת מהמדפים
ביטחון עצמי היא תכונה שאמורה להבנות עם השנים, ובמהלך החיים בעקבות תמיכה, אהבה, והבנה. אולם לפעמים למרות שנתנו לנו אותם אלמנטים, אנחנו מגיעים לגיל מסויים ואנחנו חסרי ביטחון עצמי. הסיבה היא אינדוודואלית כל אדם לגופו. הפיתרון? כמובן שאין אחד חד משמעי, אבל אני אשמח להציע לך קצת מהניסיון שלי לשיפור הביטוחן העצמי: 1.קחי דף נייר, שבי עם עצמך, תתמקדי ובשלווה רישמי רשימה של התכונות הטובות שלך, שאת אוהבת בעצמך, שאחרים אוהבים בך, אני בטוחה שתגיעי לרשימה מכובדת ויפה, קיראי אותה כמה פעמים ושמרי אותה אצלך במקום שבו תוכלי לעיין בה כל אימת שתרגישי חסרת ביטחון (ניתן ואפילו מומלץ גם לפרט לעצמך על כל תכונה ותכונה). 2.תחביבים זה דבר חשוב מאד שיכול להוסיף להרגשה העצמית, אם יש לך, נפלא תתמקדי בהם ותשפרי אותם, ואם אין לך מומלץ למצוא תחביב, משהו שאת מאד אוהבת, ושהעיסוק בו משפר את הרגשתך ונותן לך תחושה של מעשיות ויעילות. 3. לגביי חוסר הנוחות עם אנשים והחשש לגשת אליהם, חשוב שתזכירי לעצמך שהם סך הכל אנשים כמוך בשר ודם, ויתכן שיש להם את אותם החששות וסביר להניח גם מחשבות דומות שלך, תחזרי על זה מספר פעמים, ותפוגגי את חששותייך. ובכל מקרה חיוך זו תמיד דרך טובה ונעימה לשבור קרח, וליצור קשר ראשוני. מאחלת לך מכל הלב, בריאות, שמחת חיים, וביטחון עצמי
דארמה

Sincere

New member
שלווום דארמה ../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

תודה רבה על העצות הנפלאות שלך, אני בהחלט אשמח לאמץ אותם, וב"נ אני אפילו אודיע איך הלך =) תודה רבה על התגובה הנפלאה ועל האיחולים, המברכת מבורכת
, יישר כח
{אגב, זה הכינוי החדש שלי}

ד א ר מ ה

New member
הי sincere ../images/Emo65.gif

שמחה שיכולתי לעזור, ואשמח לשמוע איך הולך, ואם יש לך שאלות נוספות את יכולה לכתוב לי לכאן או למסרים. ערב נעים וקסום
דארמה

למעלה