שבוע טוב

אור ה101

New member
שבוע טוב

היי מה המצב? איך עברה שבת? אצלי בסדר עליות ירידות במצב רוח, יש ואני מרגיש כבוי לחלוטין ויש זמנים שאני חיי והחדש הוא שפשוט אני מרגיש זורח אבל זה גם בורח . בקשר למסימה היא לא קלה ... במיוחד שאתה מרגיש קצת מאויים אולי בתת מודע. ומשו לא קשור רציתי לשאול איך אפשר לעודד אנשים מבוגרים מאוד עם בעיות בריאות קשות ולהפוך אותם לאופטימים?

גריני

New member
יש פתגם באנגלית שאומר:

You can't teach an old dog new trick ... לשנות הלך-מחשבה של אנשים מבוגרים זה קשה מאוד, האמן לי - אני מנסה את זה כבר כמה שנים עם אמי.... מי שגדל ובגר עם גישה פסימית לחיים - קשה מאוד לשנות את זה אצלו - הם די נאחזים בביקורת הזאת ובעצם בחוסר אהבה לעצמם.... אז אני חושבת שמה שאפשר לעשות זה רק להקשיב להם, לתת להם אפשרות לבטא את התיסכול, ופה ושם להראות איזושהי גישת-חשיבה שונה. המשימה לא קלה זה נכון, אבל המשך בה, אור. לפעמים מצליחים יותר, לפעמים פחות.... אם תמשיך תראה שזה ילך ויהיה קל יותר, זה יהפוך לטבע שני שלך. מאחלת לך שבוע נפלא

אור ה101

New member
ok

בכל אופן איך אפשר לבא בגישה חיובית לאדם מבוגר שסובל מבעיה שאין לה פיתרון מעשי. ועוד משו קטן יש משו שאני חייב לשאול אותך אני מקווה שתביני אותי נכון בקשר לאחי האמת אני לא יודע איך לינהוג כמה שאני היה טוב זה לא יספיק היה לא מזמן קצר והוא יודע שמאוחר אני רוצה חדר שקט ויהיה סיפור כבר הקטע שפשוט לא איכפת לו זה לא מעניין אותו הוא יעבוד מול המחשב עד שיצא לו מהאוזן למרות שהוא יכול לעשות את זה בחדר אחר. פעם שעברה היתה מסיבה כי לא ויתרתי תמיד אני מוותר עד שאין גבולות עכשיו זה לא איכפת לו, ואני יכול להבין את הראש הבחור מראה שיש את שיטת המלחמה אחכ" מראה את הסוכריה כאלו לא קרה דבר ואחרי שתבין שיש את הצד הרע ויש את הצד הטוב אז תבוא הרתיעה ואל תפריע.

למעלה