שבוע טוב :)

jast

New member
טוב.. אז ככה..

הסמינר היה מיותר... בזבוז של 75 ש"ח.... דיברו איתנו על בעיות בהדרכה, אבל לא מצאו להם פיתרון(?!?!)... היה ערב מגניב דווקא, ואז היה הרבה מוזיקה... שרובה הייתה נחמדה... אז היה סבבה.. תקעו אותנו בקבוצה של קיבוצניקים מעפנים... מה שאומר, כמובן, גם פלמחים(החיות!!!!!)... לפחות היינו עם פ"ת שהם חמודים מאד... ולא הייתי לבד בכלליות, גם מבחינת אנשים היה טוב.. ובסוף אפילו יצא לדבר עם כמה קיבוצניקים מעפנים.. והם לא היו כ"כ מעפנים... אבל חאפיף.. ההכנה הייתה מחורבנת, כי היה מלא בוץ והנעליים שלי התלכלכו(הוי.. אני כזאת סיסי)... אז כן, וגם הכרתי אנשים.. ושוב, הבנתי כמה שהתנועה שלנו מתדרדרת... ואפילו היה לי וויכוח הזוי ב3 בלילה על סוציאליזם/קומוניזם.. אה כן... והבנים מראשון מרכז היו סבבה:]

חחחחחחחחחח

כע באמת היו סבבה,קרעו אותי מצחוק באוטובוס... אני חושבת שזה לא העיניין של הבזבוז לא העבירו את הסמינר בצורה חוויתית (והעיקר דיברו איתנו על מתודות) ו..המדריכות שלי היו ממש חמודות לדעתי..:]

פורה

New member
כו!!

גםלנו היה מוזר.. דיברנו על בעיות וממש לא פתרנו אותם.. בכללי, זה תרם לי, אבל לא יותר מדי.. ולמה לנו ה עלה רק 50?? קיבלתם תיק או חולצה??

אמממממ

חבל.... לפי דעתי הסמינר של איזור מרכז היה ממש ממש כיפי ומדהים!ובעיקר מצחיק מאוד...

קומוניזם וסוציאליזם הם לא בדיוק

אותו הדבר ההבדל הוא שהקומוניסטים רוצו לעשות בכוח ואילו הסוציאליזם לא

jast

New member
מי אני שיודעת את זה...

ויש לך טעות קטנה.. קומוניזם זה לא בהכרח בכח. קומוניזם זה לא סטאלין.

jast

New member
זאת בדיוק הבעיה... !

שזה מה שהבצפר מלמד אותנו... שקומוניזם= סטאלין. זה לא נכון. זאת הבעיה, שרוב האנשים נגד קומוניסטים, כי הם לא יודעים בכלל.. ולא בודקים... כי גם אני חשבתי ככה, אבל בניגוד לשאר אני לא היה לי אכפת להקשיב לאנשים אחרים... תיקראי את המצע של חד"ש ותגידי לי עד כמה זה נשמע לך כמו מה שאת לומדת בשיעור היסטוריה- http://www.hadash.org.il/matza.html

אני יודעת... אני אמורה ללכת לשם

אבל החל"תית שלי לא אחראית אמרתי לה פעם אחת והיא אמרה שהיא באמת רוצה שאני אלך(אין נציגים אחרים מהקן שלי...) וכל פעם זה "אופס שכחתי"

אני אספר לך ואתן לך פרטים

אני מדריכה שם =]] בקיצור מה שהולך להיות שם זה שיהיו 10 שולחנות.. את מצוותת לשולחן אחד, מה שיאמרו לך.. לכל שולחן יש נושא דיון ומי שמדריכים את השולחנות זה איש מבוגר אחד ומישהו צעיר חבר בתנועות / גופי נוער נגיד אני מדריכה שולחן בנושא: הפנאי לאן? אם את צריכה עוד פריטם ומידע תגידי לי

כמו שחן אומרת

יש שטיפת מח מאוד אנטי-קומוניסטית בבתי הספר, שמבליטים טת הסטליניזם ולא מדגישים בכלל את עצם הרעיון הקומוניסטי.מדהים לראות שדווקא אנשים שנותנים לי מכות ומאיימים עלי בלי הפסקה (כולל על החיים) אחר כך אומרים לי שאני רוצה שתהיה פה דיקטטורה. לעצם העניין אם אתן מתעסקות בשאלת ההבדלים בין השניים הרי שאלו מינוריים. מבחינה כלכלית השאיפה היא אותה שאיפה, מלחמת מעמדות, שבירת שלטון ההון וכן הלאה. הקומוניזם הוא משהו כלל-עולמי ששואף לחלוטין לפירוק המדינות. גם לסוציאליזם יש גישות אינטרנציונליסטיות אבל זה עדיין מדבר יותר על משטר במקום מסוים. לכן בוא נגיד בקובה שהברה אנשים נוהגים להגדיר את מהשיש שם כקומוניזם זה בעצם סוציאליזם.

זה אתר לא מעודכן

בכל מקרה הייתה תקופה שארבעים אחוז מהשמו"צניקים תמכו בהם. היום זה נראה הזוי למצוא לזה שרידים.

למעלה