שבוע לגשר גלילות

amit1270

New member
שבוע לגשר גלילות

איך השפיע הגשר על התנועה? האם הפקק שדווח עם פתיחת הגשר עוד קיים או שהנהגים כבר התרגלו לפלא?

yairp4

Active member
נראה לי שיש שיפור

כשנסעתי שם אתמול המצב היה הרבה יותר טוב ממה שהיה בשבוע שעבר. היו מעט מאוד מכוניות שעדיין פנו שמאלה ברמזור (במקום לנסוע בגשר) וגם בגישה לגשר הייתה "רק" מכונית אחת שחתכה ברגע האחרון כדי להמשיך לדרך נמיר. ובכל זאת, קצת קשה לי להעיד בנושא מכיוון שמדובר בשעות לא עמוסות במיוחד (בסביבות 11:30). הפעם גם יצא לי לנסוע בגשר, ושמחתי לגלות שבכביש 5 יש הפרדה בין התנועה שמגיעה מהגשר לבין התנועה שמגיעה מכיוון הצומת, כלומר הנתיבים שמגיעים מהצומת מתפצלים מתחת לגשר, כך שנתיב אחד משתלב מימין לגשר (לכיוון איילון) ונתיב אחר משתלב משמאל לגשר, לכיוון כביש 5. ככה הרכבים שמגיעים מהגשר משני הכיוונים לא צריכים לחתוך אחד את השני... אגב, האם מישהו מהמהנדסים פה יוכל לומר לי מה המינוח המקצועי להתפצלות הכבישים הזו? לצערי אני חייב לציין שהגשר אכן מרגיש צר למדי ביחס לתנועה שעוברת בו, ויש סיכוי סביר שהתנועה לא ממש זורמת שם בשעות העומס.

alantan

New member
C/D = Collector/Distributor

זה המינוח המקצועי באנגלית לכביש שמתפצל מהדרך הראשית במחלף על מנת למנוע את מה שמכונה weaving -- כשכלי רכב שעוזבים את הדרך הראשית נאלצים לחתוך את כלי הרכב הנכנסים לדרך הראשית מכניסה קודמת. על ידי מתן מסלול נוסף ליוצאים שמתפצל עוד קודם לכניסה הראשונה, נמנעים מהתנועות הנגדיות (conflicting movements). לצערי אני לא בקיא במינוח המקצועי לכך בעברית...

XrayCharlie

New member
המצב רע

עברתי שם היום בשעה 16:30 (ואכן שעה 11:30 באמת לא מייצגת שום דבר) והבלאגן התחיל הרבה לפני הגשר (בערך באמצע הקטע מהגשר למחלף הסירה כאשר בשעה 18:30 דווח בגלגל"צ שהפקק מתחיל כבר במחלף הסירה). מה שקרה הוא שרכבים שמגיעים מכביש 2 משכו ימינה לכיוון הגשר ורכבים שהגיעו מכיוון הרצליה / הרצליה פיתוח ולא רצו לעלות על הגשר משכו שמאלה ושום דבר טוב לא יוצא מהחיתוכים האלו. בזמנו חיתוכים אלו היו "הטרגדיה" של כביש 4 במחלפי גנות והשבעה. בכל מקרה בגלל הבאלגן הרבה מכוניות פנו שמאלה בצומת (הפניה הישנה) ואני (שרציתי לנסוע על הגשר) המשכתי בכלל ישר (כמו שעשיתי הרבה פעמים בעבר כאילו לא ביצעו שום שינוי). אני מניח שדווקא אלו שמגיעים מתל אביב ונוסעים צפונה ועדיין יש להם רמזור מרגישים שינוי מאחר והם מקבלים יותר "זמן ירוק".

XrayCharlie

New member
הבעיה היא שזה לא בלבול.

אומנם עברתי היום בצומת זו לראשונה זה זמן רב אבל כמו שאמרתי הבעיה העיקרית היתה רכבים שחותכים אחד את השני כי אין בררה אחרת. כל מי שמגיע מהרצליה / הרצליה פיתוח (זה נשמע מעט אבל מסתבר שלא) ולא רוצה לעלות על הגשר אלא לנסוע לדרך נמיר, צריך לחתוך את כל התנועה שבאה מכביש 2 וכן עולה עליו. זו בעיה שאין לה פיתרון במבנה הנוכחי של הצומת. פתרון יחידי לבעיה זו היא לבצע מעקף של הגשר ממערב כך שרק לאחר העליה מי שמגיע מהרצליה (מחלף הסירה) ולא רוצה לעלות יתחבר לכביש 2, לא לפני. אני לא בטוח עד כמה זה אפשרי במבנה של הצומת. פתרון זה אגב יוכל להחזיר את תחנת האוטובוס ה"אבודה". יתכן שלצפיפות הרבה יש גם הסבר נוסף (אולי מי שעובר שם יותר יוכל להגיב על כך). בכביש 2 יש 3 נתיבים ומהרצליה (מחלף הסירה) מגיעים 2 נתיבים נוספים. הגשר, כידוע, הוא בעל 2 נתיבים בלבד והנה עוד סיבה למסיבה. כאשר עברתי מתחת לגשר נראה כי התנועה עליו זורמת בצורה טובה (יחסית) אבל כאמור הבאלגן לפני היה גדול ולא התרשמתי שזה היה מבילבול של נהגים.

yairp4

Active member
אגב

ברדיו כבר קוראים לצומת "מחלף גלילות מערב" (לפחות כך שמעתי בדיווחי תנועה של גלגלצ, תוך שהשדרנית מוסיפה "לשעבר צומת גלילות"). האם יש במקום שלט כלשהו הנושא את השם הזה?

Shark Alarm

New member
יש צומת גלילות מזרח ../images/Emo26.gif

מי שבא מכיוון צומת מורשה על כביש 5 יכול לראות את זה

Shark Alarm

New member
סליחה, מחלף גלילות מזרח ../images/Emo26.gif

היום עברתי שם וראיתי שזה מחלף גלילות מזרח. גלילות מזרח- כביש 20 גלילות מערב- כביש 2

Shark Alarm

New member
מישהו יודע אם קו 149 ../images/Emo26.gif

ממשיך לנסוע דרך קק"ל או ממשיך לגלילות על דרך נמיר?

smoshes

New member
בעייה נוספת ולא פחות חמורה - סימון

הנתיבים על הכביש עדיין נשארו הסימנים של הנתיבים הקודמים ועליהם הסימנים של הנתיבים החדשים. בלילה זה די מבלבל.. כרגיל, נתיבי איילון עושים חצי עבודה. מה הבעייה לצבוע בשחור את הנתיבים הישנים?? בעייה דומה היתה בעבר באזור מחלף השלום ולקח המון זמן עד שטיחפלו בזה

למעלה