שבוע לקח לי לקרוא את המאמר הזה, עם הפסקות ועם

0Pandemonium0

New member
שבוע לקח לי לקרוא את המאמר הזה, עם הפסקות ועם

מילונית, בגלל המילים המסובכות מעט. אבל לא נורא, זה בכל-זאת מאמר יפהפה ואני יכול להזדהות עם הרבה מהרעיונות המובעים בו. אם כן, הנה!

MetalSinagouge

New member
אההה!!!111 אידיאולוגיה פוליטית והרבה מילים.

התחלתי לחשוב על אנרכיזם לאחרונה, ושמתי לב שגם שם יש הרבה מילים (FAQ אנרכיסטי באנגלית, בערך 1000 עמודים של מידע). לעומת זאת הטאו טה צג'ינג (שאולי נכתב על ידי לאו צה) מכיל 81 פרקים קצרצרים ומדבר גם על אנרכיה בין השאר. לשבתי לעצמי, לא נראה לכם שכל הדמוקרטיה, ביורוקרטיה והשטויות שבינהם הם ה-קונספירציה שנועדה להשאיר אותנו בעדר, מתוסכלים ממילוי מסמכים מפגרים ומסיטים אותנו מהפשטות? האם אפשרי בעולם כמו שלנו שבו יש מערכות שונות- כלכליות, טכנולוגיות, לחיות חיים פשוטים ובלי לאבד (עד כמה שאפשר) את הנוחות של מזגן, מחשב וכו'?

0Pandemonium0

New member
כן ולא. כן לראשונה, לא לשנייה.

כן, הדמוקרטיה והביורוקרטיה הן זבל תעשייתי. לא שאני מכיר שיטות ממשל אחרות, אבל בדמוקרטיה יש המון חסרונות והיא די גרועה. דמוקרטיה פוליטית בעיקר, כמובן. תחי זכויות האדם!
ועכשיו לשאלה השנייה: לא. אי אפשר לחיות בפשטות בעולם שלנו. למה הטרוצקיזם, אם אני לא טועה, שאף להפוך את כל העולם לקומוניסטי? כי מדינה קומוניסטית אחת לא תוכל להתקיים לאורך זמן כשהיא מוקפת בקפיטליזם. כך גם האדם לא יוכל להתקיים לאורך זמן בפשטות, כשהוא מוקף בחברה מסובכת. וכאן דווקא נכנס לסיפור המאמר של אוסקר וויילד: "רוב האנשים יגידו שחברה כזאת לא יכולה להתקיים בתנאים הנוכחיים ובהתאם לטבע האנושי הנוכחי. הם צודקים לחלוטין. זה נכון. חברה כזו באמת לא תוכל להתקיים בתנאים הנוכחיים", הוא אומר ומסביר שעלינו, אם כן, לשנות את התנאים ולשנות את טבע האדם. וכדי לעשות את זה יש לנו פילוסופיה. קראת את המאמר? מה דעתך עליו?

MetalSinagouge

New member
טרם קראתיו, אני קצת מפחד ממאמרים ארוכים

שקשורים לאידיאולוגיה, אבל אני אקרא אותו מחר. אני מסכים אם האמירה הזו שצריך לשנות את טבע האדם, אבל אני חושב שצריך בשביל זה יותר מפילוסופיה. צריך בשביל זה פראקטיקה. יוגה, מדיטציה, אומנות לחימה, פסיכואנליזה וכו', נראה לי שרק לחשוב לא יכול לגרום לבנאדם להפנים דברים. אולי ניסויי מחשבה אבל... אני טוען שבשביל חופש צריך לסבול, לשבור אסוציאציות קיימות ודפוסי מחשבה (דבר שהוא לא קל וגם לא נעים כי זה טבעו של שינוי). אבל מה שאני מתכוון אליו זה דבר כזה: נניח שכל המדינות בעולם יחליטו לוותר על מנהיגיהם, לוותר על כל הגבולות המטופשים, האם אפשר לחיות ככה? מה שגרם לי לחשוב על זה היה המצב האבסורדי במדינה הזו, מדינה בגודל של סיכה על המפה העולמית שמוקפת במדינות עויינות מכל הצדדים וזו לדעתי מלחמת דת, לא יותר. אלה רוצים את ירושלים, אלה רוצים את הגולן, והחיזבאללה פשוט רוצה להרוס הכל. נראה לי שהפתרון יכול להיות בהקמת קהילות קטנות וריבוניות (ממש קטנות של כמה מאות או אלפים), ובכל קהילה יהיה יחס על פי הצורך בין מהנדסי תוכנה למוכרים בחנות וכאלה. אבל האם זה יביא לחופש? יש בכלל דרך להשיג חופש חוץ מהפתרון של לשקוע בתוך עצמך ולנהל את חייך בדרך שבה אתה רואה למתאימה לך ב100%- להפוך לנזיר וככה אם אין רצונות אז אין גם אכזבות.

0Pandemonium0

New member
אתה מפחד שתשתנה דעתך בעקבות המאמר?

אבל הרי ככה מתחיל שינוי טבע האדם שדיברת עליו בעצמך. קרא ויישם. החיים טובים יותר ככה, מניסיון.

MetalSinagouge

New member
חליל וחסה, אני מפחד מInformation overflow

כי אני קורא את הפרינציפיה דיסקורדיה (http://www.principiadiscordia.com/index.php ) וזה כמו אנטי חומר בשביל המוח. למען האמת אני ממש סקפטי בקשר למהפכות. כל יום אני מוצא עוד פיסת טריוויה חדשה שרק מראה לי כמה רוב האנושות היא מטומטמת (המיעוט מטומטם קצת פחות). אפשר בכלל לקחת אנשים שנמצאים במצב תרדמת עם הIpod תקוע באוזניים ולספר להם על אלטרנטיבה לדרך החיים העלובה והלא ממוצת שלהם?

0Pandemonium0

New member
לא, בכלל לא.

אם תרשה לי להזכיר את ניטשה, הוא דיבר על כך שהאדם הוא גשר אבולוציוני בין החיה לבין מה שמכונה "העל-אדם", מעין ישות שהיא בשלב מתקדם יותר מהאדם מבחינה התפתחותית. לדבריו כל אחד יכול להיות על-אדם, אבל אתה לא יכול לבחור להיות על-אדם בעצמך. העל-אדם יגיע רק כשהסביבה תענה על תנאים מסוימים. בוא נגיד ככה: יש אנשים שקל הרבה יותר לשחרר מהמטריקס, כי הם גדלו בדיוק בתנאים המיוחדים האלה, שמעניקים להם פוטנציאל להפוך לעל-אדם, לאחד.

MetalSinagouge

New member
ניטשה נשמע לי יותר מדי חמקני.

בקשר לתנאים ז"א, אני לא אוהב דברים מופשטים, הוא נתן דוגמאות ספציפיות לדברים האלה? אתמול קראתי מאמר על תרבות צריכה בויקי ומצורפת אליו תמונה: טור ענק של אנשים מכל הסוגים, המעמדות והמינים שיושבים ומחכים לI-Phone. זה לא מעצבן? אין להם משהו יותר טוב לעשות מלהתחרות מי יקנה את הטלפון-נגן-קוצב לב הכי קטן, כשכל חצי שנה יוצא חדש? אני בעצמי לא מאסטר מואר, אבל אני חייב לומר שזה מאוד משמח שאני לא נופל לתוך כל החרא הזה. קונסומריזם זו חרב דו צדדית- אתה קונה משהו, מרוצה מזה, ומצד שני מתמכר לקנייה וגם נאלץ לדאוג שמה שאתה קונה ישמר אצלך. כמה עצוב.

0Pandemonium0

New member
זה הדבר הכי עצוב בעולם.

יותר משאני חושב שהאנשים האלה פתטיים, יותר משאני חושב שהם טיפשים, יותר משאני כועס עליהם או שונא אותם, אני חושב עליהם ופשוט יש לי חשק לבכות. באמת. הקיום האנושי הוא הטרגדיה האנושית, ולפעמים אני מרגיש כאילו אני קולט אותה במלואה, בגלל ההבנות שהגעתי אליהן, וזה קשה. זה הרבה משא על הכתפיים. ויותר משכואב לי על עצמי, שהרי אני כבר יודע את האמת ונמצא בדרך החוצה, פשוט כואב לי עליהם. גם על אלה שאני לא מכיר, אולי בעיקר עליהם. כואב לי על האנושות. במובן מסוים זה גורם לך להרגיש כמו...אלוהים. ועכשיו לניטשה, הוא לא אמר כלום. הוא היה מאוד לא ברור ואני בספק אם הוא הבין את הרעיונות של עצמו, אבל לי יש פרשנות משל עצמי, משולבת עם הפילוסופיה של בודריאר ושל המטריקס. כשניטשה אמר "התנאים הנכונים" אין לי שמץ של מושג למה הוא התכוון, אבל אני יודע למה אני מתכוון. כמו שאני ראיתי את המטריקס וזה "עשה" לי משהו, וכמו שאני הגעתי להבנה שאנחנו חיים בשקר, ככה יש עוד אנשים עם פוטנציאל להגיע להבנה הזו. יש להם פוטנציאל לעזוב את החברה, כי הם לא מסתדרים איתה, כי הם סולדים ממנה. למה? כי הם גדלו במה שנקרא "התנאים הנכונים": בשלב כלשהו של חייהם הם פשוט הבינו ש"זה לא זה". האנשים האלה הם כמו כולם, אבל סובלים הרבה יותר, כי הם גם יכולים לזהות את השקר שסביבם ולדעת שהם חיים באשליה. כמו ניאו, שחי באשליה ויודע את זה, כך האנשים האלה, והם סובלים ומודעים לכך. וכמו לניאו, גם לאנשים האלה יש פוטנציאל. הם סתם אנשים בינתיים, אבל אני מאמין שאם ההדרכה הנכונה הם יכולים לעבורשינוי פסיכולוגי-פילוסופי משמעותי ולהתקדם לשלב הבא באבולוציה: העל-אדם.

MetalSinagouge

New member
אשליית הצרכנות?...

כשהייתי קטן ולא כל כך קטן אהבתי לקנות דברים. ושמתי לב לתופעה מוזרה מאוד, שאם היו דברים שלקנות אותם לא היה בא בקלות והייתי צריך לחסוך בשבילם, כשהייתי מגיע לנקודה שיכולתי (והייתי) קונה אותם, באותה שנייה פתאום לא רציתי את זה בכלל. זה נראה לי אפילו מאכזב להיות הבעלים של המוצר, והיה הרבה יותר כיף לחיות בלעדיו. אני לא יודע אם המציאות הזו נכללת על כולם, ואנשים באופן מזוכיסטי ממשיכים להתעסק בשטויות במקום בשאלות הגדולות, אבל... אני ניסיתי לקרוא איזה פיסקה אחת מבודריאר וזה מעל לכוחי אני חושב, המאמר עליו בNRG עשה איתו יותר מדי חסד בכך שהוא הציד אותו בצורה מרתקת כזו. טוב שיש את פיל דיק.

0Pandemonium0

New member
ואני רק קראתי את הערך הקצרצר עליו בוויקיפדיה

העברית. זה לא משנה.

MetalSinagouge

New member
נראה לי שאתה צפוי להתאכזב ממה שהוא באמת אמר.

כל הפלוצים האלה כמו ז'יז'אק ובודריאר ידעו רק למשוך אנשים לכותרות של המאמרים\ספרים, הגוף של העבודות הוא קישקוש שלא מובן לי או בגלל שאני טיפש מדי או בגלל שאני חכם מדי.

MetalSinagouge

New member
זה משעמם לא להתעמק בדברים האלה,

טוב לא ספציפית בזה כי כמו שאמרתי... אבל אפילו הפילוסופיה הגרנדיאוזית של המטריקס לא שווה הרבה בלי המאמרים, תריסרי המאמרים שנכתבו עליה.

למעלה