שבוע מאוד מוצלח לפורום

שבוע מאוד מוצלח לפורום../images/Emo70.gif

לא יודע אם שמתם לב, אבל בשבוע הנוכחי - ובעצם, תוך שלושה ימים - גילו ארבעה חברי פורום גילויים חשובים למחקר המשפחתי שלהם - בדואר רגיל, בדוא"ל, בפקס ובטלפון. ממש שבוע מוצלח, ואני מקווה שלכולנו יהיו שבועות מוצלחים שכאלה
צריך רק לזכור, כי התחביב שלנו יכול להוציא לנו את הנשמה עד שנגיע לתוצאות חיוביות - אך כשאלו מגיעות, אין צורך לתאר לכם את ההרגשה... הנה הגילויים החדשים של חנה, אורנה ודדי (בגלל שאין מקום לקישור נוסף ומחמת צניעות, לא הוספתי את הקישור שלי...
) מאחל
כאלו לכולם
ארנון

אילה1

New member
אכן שבוע מרתק

ארנון, אמנם התחביב יכול להוציא את הנשמה עד שמגיעים לתוצאות, אבל אפשר גם להנות בדרך מכל הנופים היפים שרואים: עזרה מדהימה של אנשים השמחים לסייע לאחרים שאותם כלל אינם מכירים (כאן בפורום ובאתרים אחרים), סיפורים לשבת, סיפורים משפחתיים ישנים שצצים פתאום (אפילו אם בינתיים אי אפשר לאושש אותם), לימוד היסטוריה (וחשיפת הקשר שלנו לארועים/מקומות שלא ידענו שיש לנו קשר אליהם), גיאוגרפיה ועוד. גם עצם ההרפתקאה "הבלשית" לאורך הדרך מהנה. שנמשיך לשמוע בשורות טובות אילה

נחי

New member
מזל טוב גם לי

מי שעוסק במחקר מעבר לשנתיים שלוש יודע כי התגליות הולכות ומתמעטות עם הזמן.ולפעמים לא שמים לב ומאבדים פנינים חשובות.כך קרה לי לפני יותר משנה כאשר בפורום של שמות המשפחה (אליו פונים בד"כ לא יהודים) פנה אלי מרטין ק. והציג בקצרה את עצמו.היות וכבר התכתבתי עם מרטין ק.בעבר, כתבתי לו בקצרה בהתייחס למכתבו הקודם אלי, וביקשתי שיכתוב לכתובתי הרגילה ולא לפורום.לאחר מספר שבועות או אולי יותר נוכחתי לדעת כי הוא אינו מגיב. כאשר פניתי אליו הוא נשמע מופתע מפנייתי וטען כי אינו יודע על מה אי מדבר. חזרתי לפורום וראיתי לתדהמתי כי מדובר במרטין ק. אחר!!!(לפי כתובת הדוא"ל).כתבתי לו מיד והסברתי את הטעות ואולם כתובת הדוא"ל כבר שונתה.לפני כשבוע בחיפוש שגרתי בארכיבי הJG,מצאתי שוב מודעה ממרטין ק.(עם כתובת שונה).הפעם הצלחתי ליצור קשר וקיבלתי פרטים ראשונים ממנו,ואין ספק שמדובר בקרוב רחוק....

שרי סילבר

Active member
גם אני, גם אני../images/Emo77.gif../images/Emo127.gif אצלי אלה שבועיים של הצלחות, ומכיוונים שונים. פתאום קיבלתי מכתבים בדואר אלקטרוני ורגיל, מראש פינה ומאוסטריה, והכל מקדם אותי. הצלחתי למצוא את הענף הנעלם של משפחת גורוחובסקי מראש פינה. אחד הבנים עבר לפריס, גיליתי את שמו ואת שם צאצאיו. בהזדמנות זו גיליתי גם את שם הסבא רבא של סבתא שלי, וכך נוסף לי עוד דור אחורה. קיבלתי עוד מידע מבית הקהילה היהודית בוינה, שהתפללתי שזה מה שיענו לי, כי כעת זה מסתדר עם עוד נתונים שקיבלתי ממקור אחר, והמדובר באדם שאני מאמינה שקשור למשפחתי. והכי חשוב: "שברתי" את ארכיון בית העיריה הישן בוינה. לפני למעלה משנתיים הם הודיעו לי שהספציפיקציות שלי לא מספיק ספציפיות, ובכלל הם לא מסוגלים לבצע מחקר גנאולוגי, וכו´ וכו´. לאחרונה שלחתי אליהם טבלה עם המון ספציפיקציות ספציפיות, והם התעלמו ממני. פניתי שוב, הפעם אל הפרופסור האחראי, וקיבלתי תשובות. לאחר 3 שנים של מחקר ברד"ש, ואחרי שבהתחלה היו לי רק 3-4 שמות, מסתבר שסבתא ידעה מה היא אומרת. פתאום יש לי המון ברד"שים בוינה, והם הולכים ומתרבים. אז יש לי עוד הרבה עבודה בזמן הקרוב. אבל הכי חשוב: הצלחתי כנראה "להוציא" את אהרון ליפא זילברשטיין מראש פינה, ולמקם אותו סוף סוף בוינה, בשנת 1880. נמצאו פרטים מתאימים, ואפילו הפנו אותי כעת לעוד ארכיון, שם אפשר לברר פרטים יותר ספציפיים. אז סליחה על המגילה, אבל אצלי לפחות זה בא בגלים, וכל גל של הצלחות, גדולות יותר או פחות, מקפיץ משהו במוטיבציה, ומעודד להמשיך. וזה המסר בעצם לכולנו...

כל הכבוד ../images/Emo45.gif

בקשר לקהילה היהודית בוינה שציינת - איזה סוג מידע קיבלתי מהם ואיך? אני שוקל האם כדאי לפנות לקהילה היהודית בלוס אנג´לס, על מנת לנסות ולאתר את הצאצאים האבודים שם, כך שאשמח לשמוע איזה סוג מידע אפשרי למצוא שם. תודה, ארנון

שרי סילבר

Active member
בית הקהילה היהודית בוינה כעיקרון, ניתן למצוא שם פרטים (ותעודות) של כל מי שנולד / התחתן / נפטר בוינה עצמה. זה יוצר בעיה, כי אם בני משפחתי נולדו / התחתנו בלמברג ואח"כ עברו לוינה, אזי אם יש מזל ונפטרו בזמן, יש תיעוד על פטירתם בלבד (כתובתם האחרונה, מקצוע, תאריך פטירה, מקום הפטירה וכמובן המיקום המדויק של הקבר בבית הקברות היהודי העתיק). אם אין מזל והם נפטרו בדרך המקובלת יותר אז (קרי: באושוויץ או בטרייזנשטדט), אזי אבוד מבחינת בית הקהילה היהודית. בכל אופן ניתן לקבל העתקים של תעודות תמורת &10 לתעודה, וזה עד כמה שאני יודעת תעריף פחות או יותר מקובל בארכיונים השונים. אבל: וזה החשוב, הם מאד יודעים להפנות (לפחות בוינה) לארכיונים נוספים כדוגמת ארכיונים עירוניים, ארכיונים של אוניברסיטאות וכו´, הם אפילו נתנו לי כתובות וכתובות דוא"ל, ולעיתים אפילו מסרו לי למי כדאי לפנות. ולהרגשתי, לפחות באחד מהמקרים, העובדה שציינתי שהופניתי ע"י גב´ וייס מבית הקהילה היהודית, פתחה את השערים בפני. כלומר: חשוב כנראה גם איך לפנות אל הגורמים האלה (אולי בארה"ב זה פחות קריטי, באוסטריה זה עדיין... ../images/Emo50.gif

למעלה