שבוע מצויין לכולם

gils33

New member
שבוע מצויין לכולם../images/Emo13.gif

נושא קצת אחר מאבהות אבל אולי יש מה ללמוד ממנו מה אתם אומרים על העניין? החליטו להעביר חוק חדש בנושא דיבור על עדות,שמעתם ע"כ? הנושא החל בגלל שדרנים ברדיו מסויים שהשתלחו בלשונם כנגד עדה מסויימת בחברה. האם לגיטימי בעינכם שאדם שיש לו תכנית רדיו/טלויזיה יכול לומר כל העולה על דעתו בכל הנושאים מאחורי המילה דמוקרטיה? האם הוא יכול להביע את דעתו האישית גם אם אחרים נפגעים מכך? כרגע יש תביעה וחקירה כנגד שניים מאותם שדרנים. מה אתם אומרים?

iris51

New member
מה נסגר עם הזכוכית השבורה?,בדקת אם הזכוכית

תקנית כמו שכתבתי?,הבן שילם על הנזק?.

gils33

New member
עדכונים לגבי הזכוכית

הזכוכית אכן תיקנית והכל בסדר. בעקבות התגובות שלכם החלטנו שישלם רק השתתפות עצמית של 100 ש"ח על הנזק. את הייתר אנחנו משלמים. תודה לכולם על העצות

iris51

New member
סליחה מראש על ה"חפירה",אבל איך בדקת שהיא תקני

תוכל לפרט?. זכוכית תקנית לא נסדקת בכזאת קלות,אלא אם לא היתה מחוסמת אלא דבוקה לזכוכית אחרת. תמיד כדאי לחסם את הזכוכיות שבדלתות הכניסה.

gils33

New member
הוא נכנס עם האופניים

בדלת של הזכוכית בכח כדי לפתוח אותה,ניסה פעם אחת ולא הצליח,ניסה פעם שניה ובשלישית הזכוכית נשברה. היא לא התפוצצה - היא נסדקה והחלקים לא נפלו

iris51

New member
על זה אני מדברת:אז לפי מה החלטת שהיא תקנית:

זה שהיא לא התנפצה לרסיסים כבר מעלה חשד,האם יש חותמת בפינה של הזכוכית שמעיד על חיסום?. אם מדובר בשני שכבות של זכוכית רגילות שמודבקות,זה תקני, רק היה עדיף שהם יהיו גם מחוסמות, אך אם הזכוכית נסדקה והיא לא מודבקת לזכוכית אחרת-מדובר במחדל של מתקין הדלת ויש לך קייס לתביעה. תפרק את הזכוכית ותסתכל בעובי שלה אם מדובר בשתי זכוכיות שבינהם יש עובי של 1 מ"מ של חומר פלסטי שקוף. אם אתם מזמינים זכוכית חדשה תדאגו שהיא תהיה מחוסמת. הילד שלך לא היה בסדר,אבל יש גם חוקים שחלים על סוג הזכוכית בדלתות ,במיוחד למנוע דברים כאלה.

gils33

New member
אז אתה חושב שזה בסדר

הדרך החופשית הזו לנצל במה כדי לומר את מה שבא לך?

לא יודע אם "בסדר" זו ההגדרה הנכונה, אך

אם תמנע זאת תקבור מחצית מתעשיית הבידור ובמיוחד את הסטנד אפ קומדי (שלום אסייג ודומיו).

AlonPe

New member
מזכיר לי ת'סרט -

"קינג פישר". אתה יכול קצת לפרט, לטובת מי שלא מצליח להשחיל חדשות בין דורה, רינת ועריץ הילדים P-: טוב אז, לא'דע בדיוק על מה מדובר, אבל, כן - נראה לי לגיטימי - במסגרת החוק, ולא שאני בקיא בחוק, אבל נראה לי שיש די והותר חוקים חוקים שמגבילים את חופש הביטוי, איסור להסטה, הוצאת דיבה וכו' וכו'. כל הרעיון ב-"דמוקרטיה", הוא החופש להגיד מה שב-*** שלך, גם אם זה לא מוצא חן בעיני כמה אנשים, גם אם זה לא מוצא חן ביעיניי הרוב! נכון, "למילה יש כוח", בייחוד לאלו הנאמרות בתקשורת, ולאנשי תקשורת, יש אחריות. ושוב - לא יודע בדיוק במה מדובר, אבל נראה שיש מספיק איזונים לכוח הזה. לרוב מספיקות מילים שכנגד באותה המדייה, או איומים בתביעה, שלא לדבר על תביעה, בשביל להעמיד שדרנים חסרי אחריות במקומם! לרוב מדובר באיזו שטות שאיזה אידיוט פלט, בלי ממש לשים לב למה שיצא לו מהפה, רובם ככולם אינם עבריינים, או אנשים פליליים, ומספיק כל הבוג'אראס בתקשורת, סביב תביעה בשביל להעמיד אותם במקומם! (ראה מקרה דודו טופז ז"ל והצ'חצ'חים) תאר לך עכשיו, שכל מי שיספר איזו בדיחה על פולנים/כורדים/רומנים/מרוקאים (רשימה מאוזנת מספיק?!
) ימצא ת'עצמו תחת תביעה, או במעצר!

gils33

New member
אין לי בעיה עם העדתיות

הבעיה שלי הגדולה נוצרת כאשר יושבים אנשים ברדיו,אנשי רוח רציניים שלפעמים כיף לשמוע אותם ואומרים על החרדים שהם שפלים ונמושות. זכור לך איפה שמענו את המילים האלו בעבר?

motior

Member
לדעתי חוק נגד בדיחות הוא מטופש

ומן הסתם לא יעבור. כפי שנאמר מעליי יש חוקים נגד הסתה ונגד גזענות - אם הבעיה היא עם התבטאויות ספציפיות של שדרנים מסוימים אני מניח שניתן למצוא את הסעיף המתאים בחוק ולא צריך חוק חדש נגד בדיחות. (אח"כ נצטרך גם חוק נגד חמשירים, נגד שירים, נגד קריקטורות וכו'?)

gils33

New member
כולנו יודעים שהמטרה היא

לא הבדיחות אל ההתבטאויות של כמה מאנשי התקשורת והציבור

motior

Member
אז למה לחוקק חוק נגד בדיחות???

ואגב אני לא ידעתי עד שלא קראתי בבלוג שלך...

gils33

New member
דיברו על זה אתמול מהבוקר

ברדיו,העלו כמעט כל קומיקאי אפשרי

למעלה