שבוע מצויין !!

תמרי35

New member
שבוע מצויין !!

אני רוצה לפתוח דיון ( סתם כי בא לי , וכי ייסמין נורא תשמח , ו..אה כי גם מצ'עמם לי ובכל מקרה מעניין אותי לדעת...
) אתם בעד או נגד לשאול יוצר לגבי משמעות יצירותיו ? דוד כתב פה שלא שואלים אמן לגבי משמעות השירים , למה זה נכון?למה לא ? לא עדיף להבין בדיוק למה היוצר התכוון ואז להבין יותר טוב את השיר ? או שמא זה הורס ? א'קיצר תתחילו לחפור !!

חמדמדת1

New member
נגד לגמרי!!! ממש!

והדוגמא הכי טובה לזה - יש לשולי רנד שיר מדהים שנקרא המשורר ואני כששמעתי אותו התחלתי לחפור לעצמי במחשבות למה הכוונה בשיר וכו' וכו' , הפלגתי לי בדמיוני למחוזות ( ובד"כ זה לא קורה ככה שנרשמה אצלי התרגשות..) וניסיתי להבין על מה הוא כתב , האם היה אדם כזה , האם הוא מדבר על מאבק פנימי בתוך עצמו , האם הוא מדבר על 2 אנשים שהוא הכיר - בקיצור התלבטתי.כל פעם ששמעתי את השיר זה העלה בי התרגשות והתלבטות מגניבה. ואז פעם אחת - הוא הסביר על מי הוא כתב וההתרגשות שהייתה לי מהשיר נעלמה והתפוגגה. עכשיו זה בדיוק כמו כל שיר רגיל בעיניי... בקיצור אני נגד!!

ms pizza

New member
מסכימה ! בגלל זה מגניב

שמאיר לא מדבר בהופעות על השירים שלו ( רק חבל שהוא כמעט ולא מדבר בכלל..אבל היי- מה שהוא כן מדבר זה מיוחד ממש!). למרות שפעם אחת כן החליק לו והוא הסביר על מה הוא חושב כשהוא שר את "לפלח הרימון" והאמת?? זה קצת הוריד לי מהשיר. אני חשבתי שיכול להיות שזה משל לכנסת ישראל וה' ( יענו שיר דתי עם משמעות דתית) או שאפשר לפרש את זה כמו שזה נשמע כשר אהבה בין גבר לאישה .. אז אני לא אהרוס לכם ולא אכתוב מה מאיר אמר..לי זה קצת הוריד מהשיר..לכן גם אני נגד!!

ms pizza

New member
למרות שמאיר אמר כשהמנחה התעקש..

לגבי הפירוש השני - שגם הוא יכול להיות.. עדיין זה קצת הרס..

Growler

New member
טוב... עמדתי הוצהרה כבר...

אבל בכל זאת רציתי להגיד שאני נגד
אגב, אני רוצה להגיד שאני לא חושב שזה משהו רע, זה מאוד תלוי באמן. יש כאלה שמנסים להעביר מסר, ויש כאלה שמנסים לגרום לנו לחשוב, להרגיש. אני חושב שמאיר הוא מהסוג האחרון, וזו הסיבה שאני לא חושב שכדאי להפנות אליו שאלות מהסוג הזה. אני חושב שאם מאיר היה רוצה לבטא בצורה פשוטה כל כך מה הוא חושב/מרגיש, הוא היה כותב מאמרים, לא שירים

איף

New member
אני גם נגד, אבל עם הסתייגות

מצד אחד - אני לא חושבת שכדאי לדעת מה המשמעות של השיר לפי האמן, כי זה כיף לנתח ולפרש ולהתחבר לשירים בצורות שונות. נראה לי שאם היינו יודעים ומבינים את משמעות כל השירים, אז זה היה נורא משעמם לשמוע אותם כל הזמן... אבל מצד שני - אני כן בעד לשאול אמנים מה מעורר להם את ההשראה לכתוב את השירים שהם כתבו... כי קשה לי להאמין (אבל אולי אני טועה
) שמישהו כותב ככה סתם שיר, בלי שיהיה איזה טריגר שגרם לכתיבת השיר. אז אולי השיר לא מדבר *בדיוק* על מה שקרה, אבל קורים דברים שמעוררים אצלנו השראה.... אז זה כן מעניין

Growler

New member
מזל שקראתי את ההודעה לפני שהוספתי תגובה

אז ככה, בדיוק תכננתי להיכנס ולומר שאמנם אני לא רץ לשאול למה התכוון המשורר, אני תמיד מעוניין לדעת מהו הדבר שהביא אותו לכתוב את זה. זה בדרך כלל מאוד מפתיע איך פרט קטן ולרוב חסר משמעות גורם לאמנים לכתוב יצירות שלמות בנושאים אחרים לחלוטין. אני בדרך כלל נגד המשפט הבא, אבל הפעם זה מתבקש. Great minds think alike.

למעלה