לא הבנת אותי, כנראה
אני טוען שקלפים - כמו כל משהו עם משמעות, אבל שהמשמעות נקבעת בצורה ראנדומלית - יכולים,בהשפעות של מצבי רוח ואנרגיות של השואל פלוס אינטואיציה (ה"קלף החזק" אצל כל קורא) של הקורא, פלוס פרשנות כמה שיותר פתוחה ולא קשיחה - הם יכולים, במעמד מסויים, לתת לנו זויות נוספת להבין את עצמנו או את השואל : לרוב הייעוץ נעשה פנים מול פנים, אנחנו מתרשמים ממי ששואל אותנו, רואים מהיכן הוא מביא את השאלה והקלפים הם רק כלי להאיר לנו בו או בנו פינות שלא שמנו אליהן לב. כאשר אנחנו פותחים עם השואל ושואלים לגבי אדם שלישי זה, לדעתי, שווה ללשלוף ביצת קינדר, לגלות מהי ההפתיה בפנים ועל פיה לפרש מה X חושב על Y. לא די שאנחנו מנסים ללכת כאן על החבל הדק שבין המיסטי לחארטא-בארטה, בבואנו לנחש את מחשבותיו, כוונותיו או מעשיו של X, שלא נמצא איתנו בחדר, לא פנה אלינו ולמעשה אין לנו שום קשר אליו - לקחנו פסיעה מסוכנת ומיותרת, לדעתי, לכיוון הכישוף והוודו שבו, ככה אני רוצה להאמין, את לא ממש מאמינה. לסיכום מה שאני מנסה לומר זה שקלפים זה כלי נהדר למי שמעוניין בכך וקריאת מחשבות/כוונות של אדם שלישי דומה בעיני ל"להכריח" מישהו לקרוא לו בקלפים - טוב לא ייצא מזה.