שבוע קטלני

ענתי44

New member
שבוע קטלני

בשנים האחרונות אני מצליחה לשמור על תזונה בפסח. מרשה לעצמי רק פה ושם וזה מתבטא באי עלייה במשקל וברמת הסוכר. השנה פרקתי כל עול. הצלחתי עד פסח לרדת כמעט 2 קילו והייתי גאה והאמנתי שאני אעבור את החג בשלום. בפועל הייתי רעבה ללא הפסקה. למרות זריקת הויסקוזה, פשוט חשתי רעב שכמוהו לא חשתי בעבר. וממש הגזמתי. מילא שמה שהצלחתי בעמל של שבועות לרדת עלה אבל היציאה מהאיזון ( מה הפלא?? ) של הסוכר לערכים גבוהים שחשבתי מאז עברתי לאינסולין שנפרדתי ממש מלחיץ אותי. כשהייתי בריאה אחרי חופשה כזו הייתי נוקטת בדייטאת כאסח כמה ימים. ברור לי שזה ממש לא הדרך במצבי הבריאותי. אז איך חוזרים לתלם? ואיך מתנהגים במצב של תחושת רעב כזו? הזהירו אותי שאינסולין גורם לרעב, אבל בשלושת החודשים שחלפו לא חשתי כזה דבר והויסקוזה עזרה מאוד. אני ממש לא יודעת מה עושים?

מאוד מוכר לי ןמןבן לי הנושא שאת מעלה

אני מנסה לחשוב למה לי זה קורה ???

1. אני חושב, שבכאלה מצבים, עליי פשוט לרוץ למקרר ולאכול כמה מלפפונים, כדי למלא את הבטן, ואז זה מבטל את התיאבון העז שמתפתח.........אני חושב, כך זה ניראה לי, כי הויקטוזה לדעתי גורמת להצר את הכיבה, כך אני מרגיש, חשבתי על מלפפון, קולורבי, כרובית, חסה, גזר.

2. אני לוקח את המינון הכי גבוה, השאלה אזה מינון את ????

3. תה ירוק חלש בלי ממתיק, מרגיע אותי, וזה גם ממלא את הבטן ומחליש את התיאבון העז שתוקף אותי. אני מאוד נהנה מתה ירוק בלי סוכר, אני שותה אותו חם חם, ולאט........חשוב מאוד בלי ממתיק, כי זה הורס את החוויה.

4. בהרבה פעמים אני קורא לזה רעב, אני חושב שזה לא רעב, לדעתי זה משהו אחר, זה מרגיש כמו רעב אבל ניראה לי שזה מין תחושה כזו, תיאבון עז כזה, תאווה ענקית........, חשוב לא לקרוא לזה רעב, כי כשרעבים אוכלים, אבל פה אני מרגיש תאווה אדירה לדברים השומניים.

תראי, אני מתמודד, אני מחפש דרכים ושיטות, לפעמים אני מצליח ולפעמים אני נכשל................ יש לי גם תחושה, שמצות, זה מאוד מאוד רע לסוכרתיים, אפילו חצי מצה, אפילו מצה מקמח מלא.

ענתי44

New member
התחושה היא של רעב

רעב אמיתי. כי יש ימים שאני מכריחה את עצמי לאכול. בזכות הזריקה. המינון של האינסולין הוא 36 יחידות וזה התחיל לאזן אותי יפה עד לשבוע הזלילה. ובערב ויסקוזה 1.2 מינון. עד לניתוח כריתת חלק מהמעי אכלתי בעיקר מלא וירקות והיו שנים שאפילו ירדתי בפסח. עכשיו אחת הבעיות שלי שאסור לי להתקרב לכל המלא ולהימנע מחלק ניכר של ירקות ופירות. הרעיון של שתיה חמה מצוין ואני אנסה אותו. ועוד משהו נכון. לא להכניס אוייבים הביתה. אז היה לי תירוץ של אורחים כשהם נשאו ואני נותרתי עם מצה וממרח שוקולד לא היה לי סיכוי בכלל. לדעתי מצה לא בריאה לאף אחד בטח לא לחולי סכרת.
מודה מאוד על התשובה המעודדת.

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי

תשכחי מפסח, תשכחי ממה שקרה - ותסתכלי קדימה.
את יודעת מה את צריכה לעשות, את יודעת איזה אוכל עושה לך טוב ומה משפיע עליך רע.
להבנתי אינסולין לא גורם לרעב, אלא רק מאפשר לגוף לנצל טוב יותר את המזון.
בהתקפות הרעב האלו את יכולה לאכול משהו, אבל לא לגמור את כל המקרר. אם את רעבה מאוד בין ארוחות, תנסי לאכול ירקות בכל מיני צורות, אפילו מרק (מי אמר שאי אפשר לאכול מרק ב-4 אחהצ?). תנסי לשלב הרבה חלבונים בארוחות שלך, כדי להתמלא ולאפשר לעצמך תחושת שובע ליותר זמן.

והכי חשוב - לא להתבוסס ברחמים עצמיים על מה שקרה בפסח. איך אומרת הפרסומת של ווגאס: What happens in Vegas, stays in Vegas. אכלת, בלסת, נהנית, עכשיו סוגרים עניינים וחוזרים לשגרה.
האם תצליחי להוריד את המשקל? ברור שכן. זה בטח יהיה קשה כמו קודם, לא יותר, לא פחות...

ענתי44

New member
ברור שחזרתי לשגרה

אני לא מתבוססת ברחמיים עצמיים אני מודאגת. חוששת שזה יקרה שוב. עד עכשיו הייתי די חזקה ועם כוח רצון. ולא מדובר בלאכול את כל המקרר מספיק שתי מצות עם ממרח שוקולד שאצא מאיזון. הרבה סוגי ירקות אסור לי לאכול. אני אחזור לדייאטיקאנית שמתמחה בבעיות דרכי עיכול ואנסה לראות מה עושים. מרק זה רעיון מצויין. תודה.

ענתי44

New member
עד לא מזמן הייתי ברמה גבוה של סוכר

בשל בעיות רפואיות לא פשוטות אחרות עמדתי על ערכים של 500 סוכר ואף יותר. כשהבדיקה של 3 חודשים היתה כ- 14. עם האינסולין ירדתי לבין 150- 200 כשממש לפני פסח כבר בגעתי לערכים של אפילו 90. בפסח , עם האינסולין זה קפץ ל- 300- 400 ולכן נלחצתי. בשלושה הימים האחרונים זה בירידה. אהבתי את הרעיונות שנתתם, על שילוב משהו חם בהתקף רעב. מתה ירוק ועד מרק. זה מסייע מאוד.

למעלה