שבוע שגרתי

אביתר27

New member
שבוע שגרתי../images/Emo88.gif ../images/Emo61.gif

יום ראשון בבוקר, להעיר את הילדונת להכין לה ארוחת עשר ולצעוד יחד לגן, אמא יודעת לעשות הכל ב- 10 דקות לאבא לוקח 10 דקות לכל דבר בנפרד. בדרך אנו נתקלים בשני גברים אחד מהם קירח "אבא, גם לו יש סלטן?" (השיבוש שלה) וזה לא בלחש, שני מבטים חשדניים הופנו כלפינו. ותמר עדיין בהתאוששות מהטיפול הקודם, אצלנו אין השבוע טיפולים, מה שאומר ששני שלישי אני לא בבית - מקום עבודה שמערב נסיעות, ומידי פעם גם לינה במקומות שונים. (ומצד שני גמישות כשיש טיפול או אשפוז). בערב אני אורז כמה דברים, תמר נראית לי חיוורת ועייפה יותר מהרגיל. האם הכל בסדר? האם אפשר לסמוך עליה שלא תזניח? האם אפשר לסמוך על ההורים שלה שישימו לב?...... סוף הטיפולים אמנם רואים את הסוף אבל הגוף כבר נחלש. מי יודע מה יכול לבוא עכשיו... "בואי נצא, נעים בחוץ, וממחר יהיה לך שקט ממני ליומיים" אבל אחרי שהילדה נרדמת היא כבר נופלת מהרגליים בעצמה... כן ככה זה בדר"כ. שני שלישי אני כאמור לא נמצא. ויש בזה גם יתרון, טוב לי לנקות את הראש, לפגוש אנשים חדשים, לחזור לידידים ותיקים, למקומות מוכרים ולהיות בתנועה. בערב כשעוצרים לחניה יש לי קליטה ב
. תמר אני שומע עייפה מ א ו ד ועדיין אין לה תיאבון, לעומת זאת בחילות עוד יש, והפצעים בפה מציקים, די רגיל ושגרתי ("אל תדאג אין לי חום"). בשלישי בערב כשאני חוזר הביתה יש הקרנה של שר הטבעות. אני מת מעייפות אך אם תמר ערה גם אני יכול, לא? לא! נרדמתי אחרי כמה דקות.
איזו מישהי סחבה אותי למיטה. רביעי אחרי העבודה נסעתי לאחי, חזרתי רק ב 22:00 תמר כמובן ישנה כבר, "הכל בסדר, איתה" מדווחת לי אמה, "אבל, הרופאה התקשרה לא רצינו להדאיג אותך, תמרי צריכה לעשות בדיקות דם חוזרות. משהו יצא מעט בעייתי". כך הכל התחיל משהו היה מעט בעייתי ואז עוד משהו בעייתי... ואז
בעיה גדולה!!! "רק עוד קצת" אני חוזר כמו מנטרה על מה שאני מבטיח לילדה, לאשתי, להורים שלה ולי. "ממש רק עוד קצת,,," תמר מתעוררת מתוך שינה בשביל חיבוק ומיד חוזרת לישון. חמישי אחרי הפיזור לגן, הולכים לעשות בדיקות דם, אח"כ יש לי ללכת לבנק, לביטוח לאומי, לבדוק מה קורה עם הצבא (ועוד סידורים שנדחו בשל העיצומים השביתות, הטיפולים, האשפוזים, המילואים, הקיץ, החורף, החגים וכל מה שבאמצע). תמר אחראית על תורנות צוהריים: חזרה מהגן + ארוחת צוהריים + פיזור לחוגים (מדובר גם בעוד שני אחיינים), ולי יש פיגור בתוכנית העבודה. בערב אנו יוצאים לאירוע חגיגי מטעם העבודה שלה (למרות שכבר הפסיקה ועזבה עדיין מזמינים אותה). היה יפה. ההורים שלי מתקשרים "אולי תבואו לשבת מזמן לא באתם" - לא יודע, תמר מתעייפת מנסיעות אבל שינוי אווירה יועיל לכולנו, נראה. יום ששי הרוחות לא מפסיקים לרגע ,הילדה כמעט עפה לי בדרך לגן. אח"כ הקניות והספונג'ה. עוד לא החלטנו איפה אנו בשבת ויום ששי קצר... אוף!
לתמר מתחיל לעלות החום, כדאי שנשאר קרוב לבית. והנה עבר עלינו עוד שבוע רגיל וקל ללא דרמות מיוחדות של טיפול, אשפוז, זיהום, או בדיקות C.T. (זה בשבוע הבא). "רק עוד קצת, וזהו נגמר" מוכר בדרך זו או אחרת, נכון? איזה מזל שעוד מעט שבת...

אדומה2

New member
קראתי ושכחתי

תוך כדי קראת מילותייך, פתאום שכחתי שאני צריכה ללכת להתקלח, ולרגע, בכלל שכחתי שאני בעצם יושבת ליד מחשב, ולא עוברת את הדברים איתכם, לא חווה אותם ממש אלא קוראת אותם. והדבר היחידי שבא לי לעשות עכשיו הוא לחבק את שניכם. יעל

ornusha

New member
../images/Emo24.gif

מקווה מאוד שבקרוב השגרה הזו תסתיים בשבילכם ותמצאו שגרה חדשה.. חוץ מזה אני מקווה שהבדיקות יצאו בסדר, ואני גם יודעת שנגד כל מצב אתם תתמודדו ותנצחו, מעכשיו הכל קטן עליכם!

adi744

New member
היי אביתר ../images/Emo9.gif../images/Emo45.gif

היי אביתר, הייתי רוצה להתחיל ולאמר שאני כל כך גאה בך,אתה אדם מדהים בעל למופת ואני לא סתם אומרת את זה. אני חליתי בסרטן השד בגיל 24, באותה תקופה היה לי חבר 12 שנה, כמו זוג נשוי בנינו בית ביחד, עמדנו להתחתן, ההורים שלו היו משוגעים עליי הייתי כמו בת בית,הכול נראה וורוד ויפה ואז פתאום באמצע החיים, בלי שום אזהרה מוקדמת "סרטן".וואלה, מה הקשר? למה? לא הספקתי לעשות כלום בחיים. כמובן שמייד לקחתי את עצמי בידיים, ולרגע לא חשבתי על מוות רק על הרצון לחיות ואמרתי,אוקיי זה מצב נתון עכשיו צריך להתמודד. אך זה לא היה קל מהצד של החבר שלי, במקום להתמודד עם המחלה מצאתי את עצמי במין מסע הסברה לכולם,להצדיק אתזה שאני חולה,מסע שכנועים שהכול יהיה בסדר,אחרי כול טיפול תמיד (נעם שמו של החבר לשעבר) היה נכנס לסרט כן רוצה להשאר איתך לא רוצה להשאר,ראבק אני סיימתי טיפול אתה לא יכול לחכות עם זה? והבושות עדי בלי שיער אסור שהיא תסתובב כך ברחוב שלא ידעו שלא ישמעו. ההורים שלו אם כל אהבה דברו איתו שהוא לא חייב להשאר ולהיכנס לזה,הייתי במערבולת של התמודדויות שאדם אחר היה משתגע. פרופ' תמר פרץ הודיעה לי שאני נשאית של גן סרטן השד והתגובה שלו היתה במקום חיבוק "אני לא רוצה ילדים מסורטנים",כמה שיגידו לי עדי, אל תשפטי אותו אני כן!, כי כשאתה אוהב מישהו ואתה חי איתו 12 שנה אז כמו שהמשפט אומר בטוב וברע אצל נעם זה רק בטוב והרע בגדר המלצה. שהחלטתי לעבור כריתה ושחזור של שני השדיים הייתי הבחורה הצעירה הראשונה בארץ לגילי שהחליטה מרצונה לעבור את הנ"ל, הייתי מאד לבד כי הרבה בחורות בעיקר מבוגרות ,תתפלא, לא הרגישו מספיק פתוחות כדי להראות לי איך נראה שחזור והרגשתי פשוט לבד, נעם לא הסכים שאני אעבור כריתה מה פתאום זה יפגע לו ורק לו בגבריות, אבל ההחלטה הייתה נטו שלי, בפעם הראשונה החלטתי שאני עושה משהו לעצמי ולא בשביל משהו אחר. אחרי הניתוח שיצא מדהים דרך אגב, סיליקונים עומדים ועוד על חשבון המדינה, נעם לא היה מוכן להתקרב אלי,הוא לא היה מוכן שאני אתלבש או אתקלח לידו וסקס רק עם חזייה או גופייה. ושהייתי צריכה לדבר עם עוד בחורות צעירות כדיי לעודד אותן זה פשוט הטריף אותו כי הוא לא רצה לשמוע על זה ובטח שאני לא אדבר על זה. ואז הבנתי שבעצם אדם שאתה אמור להכיר 12 שנה בעצם לא האדם שאתה מכיר פחדתי לעזוב כי חשבתי לעצמי איזה גבר ירצה מישהי שעברה כריתה ושחזור, אבל לא היה איכפת לי לא נותר לאדם להשאר עם אדם שבשעת צרה לא עומד לצידו ועם כל הכאב קמתי ועזבתי. לא וויתרתי על הלימודים גם בתקופת הטיפולים סיימתי משפטים,אני גרה עם כלבה,חתולה וחמוס אבל הכי הכי הכי מאושרת בעולם. וזו הסיבה שאני מורידה את הכובע בפנייך ונותנת לך נשיקה ענקית למרות שאני יודעת שקשה לפעמים, כי קשה לראות מישהו שאתה אוהב חולה. אני שולחת לך חיבוק ענק של דוב
נשיקות לתמר ולפיצפונת אוהבת עדי גרינבאום

קוסטיקה

New member
מאחר והזדהית בשמך המלא אני

מרשה לעצמי לשאול (ולספק את יצר הסקרנות...) האם זו את שהופעת בטלויזיה ושוחחת על הנושא באיזה תוכנית אירוח ביום ו' לפני בערך! כחצי שנה.

adi744

New member
קוסטיקה

היי הייתי בכל כך הרבה תוכניות על איזה מהם אתה מתכוון? ודיברתי רק על נושא סרטן הש ולא הזכרתי אף פעם את האקס כי הוא לא שווה שידברו עליו או יבזבזו זמן יקר לדברים יותר חשובים בחיים עדי

קוסטיקה

New member
הבהרה!

כשכתבתי "שוחחת על הנושא" התכוונתי לכריתה המניעתית (ולא לענין החבר). אני ממש לא זוכר איזו תוכנית (וזה כמובן גם לא כזה חשוב...) פשוט הסיפור שלך (וזו כנראה את) ממש נחרט לי בראש ורציתי לוודא שזו את...

adi744

New member
אז מתוך סקרנות

סתם מתוך סקרנות למה אתה מתעניין? וכן זו אני. ורציתי לשאול האם גם אתה נכבת מסרטן?

rona39

New member
היי עדי

היי רציתי רק לומר לך, שבזכותך הגעתי לפרופסור פרץ. לפני כשנה וחצי היתה כתבה עליך בלאשה. מיד אחרי זה התגלתה אצלי המחלה. כשחפשתי רופא מעולה, קראתי את הכתבה עליך וכך הגעתי לפרופסור פרץ ולכל המחלקה הנהדרת שלה בהדסה עין כרם, למרות שאני גרה בתל אביב. בגללה עברתי את כל הטיפולים שם, כי רציתי להשאר מטופלת שלה. היא באמת מדהימה. מאחלת לכלנו המון בריאות רונית

אדומה2

New member
וואו עדי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני מורידה *בפנייך* את הכובע: על הנחישות, על ההחלטיות, על האמונה העצמית ועל הכוחות העצומים שבך. באמת כל הכבוד.

אביתר27

New member
לעדי

האמת שחשבתי לעזוב אבל ... יש למשפחה שלה קשרים במאפיה וחוץ מזה שגירושין זה עסק יקר סתאאאאאם!
אני לא קם ועוזב בגלל אף אחד לשום מקום, שהסרטן עצמו ילך. נניח שליד ימין שלי יש פצע אני איפטר ממנה או שאטפל בפצע?! אז אמנם זה רק משל, כי כל זוג זה יחד אך גם נפרד (או שזה מחנק) אבל הרעיון דומה. אי אפשר להיכנס לנעליים של החבר שלך, וחבל שיצא לך לגלות את החולשות שלו דוקא בתקופות הכי קשות לך, אבל בטח כבר אמרו לך טוב שגמרת איתו לפני חתונה וילדים. לגבי "ילדים מסורטנים" לפי ההגיון כל אדם חיב להיות נשא של כמה גנים 'דפוקים' למזלנו רוב הפעמים זה לא בא לידי ביטוי, המזל שלך שאת כבר יודעת מה ואיפה ולבדוק את עצמך ואת הילדים שיבואו, בניגוד לרוב האוכלוסיה. חוץ מזה שלאף אחד אין ביטוח נגד סרטן, או נגד שום דבר. מי שחי כאן את היום יום כבר יודע את זה. אז מוכנים לרע ומקווים לטוב. תשמרי על הבריאות!

outrun

New member
../images/Emo7.gif

אנשים בנויים מכל מיני תבניות, ולפעמים אני חושבת על איזה ערכים אלהים ישמור הם חונכו להתנהג ככה. אני שמחה לקרוא את ההפי אנד ולראות שאת מאושרת. איך אתם עושים את זה, כולכם פה?

נאן

New member
עדי|../images/Emo24.gif

יו כמה זמן אני מחפשת אותך. את הבחורה שבזכותה בעצם ואני כמעט בטוחה שזו את. היתה כתבה בעיתון לאישה על בחורה צעירה עם הסיפור שזהה לשלך ואני קראתי אותו. זה היה בזמן שהיתי בדילמה במין סיפור קפקאי. יש לי גוש בשד וכולם אומרים שזה כלום. והתחושת בטן שלי הציקה לי. לשגע את הרופאים? יש היסטוריה משפחתית ?או לתת להם להפוך אותי לפסיכית? ואז בפוקוס התגלגל העיתון לידי היתי בדיוק בטיפול פיזיוטרפי. ככה שאני שכובה לי התחלתי לדפדף ונפלתי על הסיפור הזה. ירדו לי דמעות והבנתי שמשהו רקוב בבממלכת דנמרק ואני חיבת להציל את עצמי. ועדיף בדיקה מיותרת על תוצאות בלתי הפיכות. מיותר לציין שגם רופאים צריכים לשנות את הגישה שלהם שסרטן השד זה לא רק מעל גיל 50 ובעצם הם רק לומדים עכשו דרכנו מה זה להיות חולה בסרטן השד בגיל צעיר ואיך מתמודדים עם זה. נתת לי את הכח להתחיל במאבק על עצמי. אני לא נשאית של הגן אבל זה לא אומר כלום כי בסיפור המשפחתי לנשים במשפחה נכרתו בהבדלי שנים בסופו של דבר זוג השדיים. נכרתו שחלות כי פעם זה היה אוטומטי. וגם לי נכרתו השחלות בגלל כישלון הטומוקסיפן. אני מצטערת על דבר אחד שלא היתי מספיק חכמה להלחם שיכרתו לי את השחלות. מראש בלי סנטימנטים. כי כימותרפיה הצלחתי למנוע מהגוף שלי. וכריתת השחלות היתה מונעת מהטיפול הורמונלי לעשות לי בלגן בגוף. ומי שיקבל אותך עדי יקבל אותך עם כל החבילה ויואהב אותך כמו שאת ולא פחות! אני שולחת לך נשיקות וחיבוק אחד גדול. את ההשראה שלי למאבק ודרכך אני השראה לעוד הרבה נשים. וזה מסר הכי חזק שניתן להעביר דרכנו! נאנוש

adi744

New member
נאנוש מקסימה שלי ../images/Emo23.gif

תודה תודה תודה אני כל כך שמחה שהכתבות שלי בעיתונים והפרסומת עזרו והעלו את רמת המודעות לחתך גיל צעיר יותר לסרטן השד, זו הייתה המטרה שלי והייעוד שלי להציל עוד בחורות צעירות מסרטן השד, כי מסתבר שאין גיל לסרטן השד. תמיד אבל תמיד צריך ללכת לפי האינטואיציות, כי אדם מכיר את הגוף שלו יותר טוב מכל רופא או פרופסור בעל שם עולמי. אני אמשיך להילחם ולעלות את מודעות סרטן השד בקרב בנות ה20-30,לעולם לא אנטוש אתכן, ועצם העובדה שעולים בזמן על המחלה היא כל כך משמעותית בעיניי. יש בשביל מה לחיות חיבוק ענקי של דוב
אוהבת הכי בעולם
עדי גרינבאום

ranvdb

New member
../images/Emo24.gif

צריך רק סבלנות ואהבה ויש לכם את זה בשפע אחרי הירידה באה העליה שיהיה לכם שבוע קל... ( איך הן מספיקות הכל ובהבעת אדישות כזו... ואנחנו כל דבר לוקח לנו שעות )

אביתר27

New member
איך הן עושות זאת? ../images/Emo8.gif

הרי משום כך נברא הגבר לפני האשה כי לפני כל יצירת מופת צריך להכין טיוטא. נכון? ברא את הגבר ראה כי טוב אך יש להוסיף אינטואיציה, קורדינציה, סבלנות, ראיה קדימה, ואז ברא את האשה ע"פ השיפורים הנדרשים. וחוץ מזה מה שלום הילדודס?

ranvdb

New member
../images/Emo6.gif הילדים בסדר

ואני צריך חופשה שנתית דחוף מתרגל לחיים חדשים מגדל את האבולוציה שהאישה קיבלה ואנחנו לא מבין למה הנשים נרדמות מול הטלויזיה באמצע החדשות ועדיין לא מבין איך הן מבשלות, מקפלות כביסה, רואות את הסידרה האהובה עלהן, מדברות בטלפון, ומשגיחות על 2 זאטוטים,כל זה ביחד בשלוות נפש שאומרת " קטן עלי ". קיפול הכביסה לוקח לי את כל משאבי המערכת... אם אני מבשל תוך כדי קשה לגרד את "הבישול" מהסיר הילדים חזרו לשמוח הקטן יבין כשיגדל והגדולה קשה לה ולאט לאט מסתדרת. השנה שעברה היתה קשה. (כיתה א עם מורה לא רגישה, מעט חברים.) אין מהפך אבל נראה שהיא עולה על דרך המלך אני משתדל למלא את החיבוק החסר והמשמעת הדרושה האיזון קשה- זה בולט אצל הקטן אני נוזף בו והוא הולך עושה סיבוב סביב העמוד שבאמצע הסלון וחוזר לקבל חיבוק אני קורא לעמוד הזה עמוד התווך של הבית הוא משמש לכל מני ארועים מרדף שרשרת, רכבת, תסכול, ריקודי בלט, עמוד להסתיר עליו את הפנים כשרוצים יחס וכד... אצל הגדולה המצב יותר מורכב. החיים הם כמו מים בכלים שלובים מחפשים את האיזון בכל מצב היינו אהובים לכל אורך הדרך זה נותן את הביטחון והשלווה ליום הבא אני רואה את האהבה אצלכם וזה כיף לקרוא ולחוש כן התקופה קשה והנחמה (אני חושב/מקווה) שהעיפות הפצעים החום והאשפוזים הם מהטיפול... וזה עובר. תשמרו על מצב רוח טוב

למעלה