שבוע של כוכבים (וכפנים) באילת

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שבוע של כוכבים (וכפנים) באילת

ירדנו בראשון ועלינו חזרה בחמישי. מזג אויר נהדר, חם אך לא מדי וטמפ' מים נעימה של 25 מע"צ.

להקות הדג"ז הגדולות שנצפו בחודש שעבר קטנו מאד, בסלע משה, בשונית תמר ובתורן של הסטי"ל יש עדיין דג"ז אבל מהלהקה היפה שהיתה בקצ"א לפני פחות מחודש לא שרד אפילו אחד.

כמות אדירה של כוכבי ים מסוג גרגירן מגושם נצפו באזור היתוש ושונית תמר. כן נצפה גרגירן לחם ענק ששוהה בימים אלו על שונית תמר ועוד כוכבים מסוגים שונים.

בצלילת לילה פגשנו כפן ענק בתוך ה"יתוש" ובצלילת הסיום בשמורה 3 כפנים מסתתרים מאחורי מורנה בתוך סלע בשמורה.

יצא לנו לפגוש במים את הרבנ"צ וכן צללנו עם כנרת ועם סקיפר, את הלוייתן לא זכינו לפגוש וכנ"ל את הנפולאון.

אין ברירה, נאלץ לרדת שוב.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נראה משהו כזה

אני עובר שם לבקר את המורנה בכל צלילה בשמורה, תמיד מצלם אותה בפלאש (זה הסלע שמתחת לסלע משה שעד לפני כמה שנים היו שם שתי מורנות גדולות יחד).
&nbsp
בצלילה האחרונה פישלתי והגעתי למועדון בלי סוללות לפלאש והחלטתי לצלם וידאו בלבד, לאור תאורת הוידאו התגלו הכפנים שאני מאמין שזה הבית שלהם כבר הרבה זמן רק שעד היום לא הבחנתי בהם.
&nbsp
אבדוק את התאוריה בפעם הבאה שאהיה שם.

כפנים בשיא הקיץ

עד כמה שאני זוכרת, כפנים נראו בתקופת יולי אוגוסט. זה שראיתם עכשיו "להקות" יכול להעיד על התחממות מוקדמת של הים? יום הכפנים הבינ"ל?

<script></script> <script></script> <script></script> <script></script>

למעלה