שבוע 5.5-דימום נוראי,אך ....

חיפה52

New member
שבוע 5.5-דימום נוראי,אך ....

פעם ראשונה בחיי מאז שנתיים פלוס של נסיונות , נקלטתי להריון ...אחרי החזרת עובר מופשר אחד ואחרון שנשאר מהשאיבה. בלי להאמין הרבה בהצלחה, עשיתי בטא-112, יומיים אחרי 280, שבוע אחרי -ביום חמישי האחרון -6667, פרוגסטרון נשאר די קבוע בכל הבדיקות-אולי זה היה סימן מחשיד-30,32,33??? ניסיתי בכל כוחי לא להתלהב ולחכות לאולטרא סאונד הדופק המיוחל ואתמול -יום אחרי הבטא האחרונה-פתאום דימום עצום,נסיעה למיון נשים-הייתה גם פליטה של גוש גדול לא ברור שנראה כקריש דם ענק....הרופא במיון עשהאולטרא סאונד והראה לי על המסך שק הריון שתואם ל5.5 שבועות... הוא שלח אותי הביתה ואמר שהמצב לא נראה טוב ואמור להגיע להפלה מלאה אך אין לדעת ...בינתיים הדימום כמעט פסק ... הרופא המטפל שלי בחול עד סוף מרץ ואני לא ממש יודעת מה לעשות הרופא במיון אמר שאם הדימום ייפסק,ללכת עוד שבוע לעשות אולטרא סאונד, לראות מה קורה...לחכות שבוע שלם כדי לקבל אולי בסוף הפניה לגרידה? נראה מעצבן ומתיש עוד יותר ממצבי היום אחרי ההלם מכל נהרות הדם האלה האם מישהי הייתה במצב דומה ? מה קורה ?תוך כמה ימים הרופאים יכולים לקבוע לכאן או לכאן ? האם אני צריכה לבקש עכשיו שבוע מחלה, או לחזור לעבודה ממש בסיום סופי של הדימום?? עצות?

חיפה52

New member
השאלות בעצם הן:..

האם יכול להיות מצב שהעובר הופל ואילו השק עדיין שם ואותו צריך לנקות ? מה הסיפור של הפרוגסטרון הלא משתנה? איך בהריון כה צעיר יידעו בכלל מה קורה בשק הזה -רק עוד שבוע, בצפיה באולטרא סאונד יראו שהשק גדל או לא השתנה?זו הדרך? או שיש צורך לעשות עכשיו בדיקות דם כל יומיים ? והאם בכלל קרה למישהו שמסיפור כזה ייצא המשך הריון? הרופא במיון אמר 50 על 50, אך לי זה נראה 90 על 10 נגדי ...

etti34

New member
לצערי הרב,

חוויתי דבר כמו שאת מתארת לפני כחצי שנה. הריון שהתחיל עם בטא יחסית טובה, בסביבות שבוע חמישי התחיל דימום, שהתגבר והתגבר לכמויות אדירות של דם שיצאו ממני. בבדיקה שביצעו אצלי עם תחילת הדימום ראו באמת שק הריון וחלמון, אבל מספר ימים לאחר מכן כבר היה די ברור שלא מתפתח מזה שום דבר טוב. אבל, למרות החוויה האישית שלי, אני יכולה להעיד ששמעתי כמה וכמה סיפורים על דימומים היסטריים בתחילת ההריון, אשר מהם התפתח לאחר מכן הריון תקין וילד בריא ! אני במקומך הייתי ממשיכה לבצע מעקב של הבטא, כדי לראות לאיזה כיוון זה הולך, וחוזרת כעבור מספר ימים על בדיקת האולטראסאונד לראות עם משהו זז. מה שכן - חשוב לשים לב שאת לא מאבדת יותר מדי דם, ואם יש לך ספק בעניין זה - אל תהססי ותפני למיון בהקדם האפשרי. אני הגעתי למצב של חולשה וחוסר ברזל בגלל הדימום הכבד שהיה אצלי. בהצלחה.

etti34

New member
כן, היום יש לי הסבר.

והוא - בעיה של קרישיות יתר. אבל כמו שעתליה ציינה - כאשר מדובר באירוע בודד של הפלה, אין להסיק מכך דבר לגבי הריונות עתידיים. אצלי זה היה עוד נדבך בסדרה של אירועים, שגרם לבסוף להפנייה לבירור וגילוי קרישיות היתר אצלי. אבל כאמור, זה לא אומר כלום לגביך. מאחלת לך שההריון הנוכחי כן ימשיך להתפתח למרות הכל, ושתזכי בסופו לתינוק בריא. תעדכני אותנו מה קורה. מחזיקה אצבעות.

"אין לדעת" זו מילת המפתח

הסיכויים הם באמת 50%-50%. חלק מההריונות שמתחילים כך אמנם "נופלים" ספונטנית (או מצריכים גרידה), בעוד שאחרים ממשיכים להתפתח על אף הדימומים הכבדים, ואף מסתיימים במועד ובשמחה. אי אפשר לדעת מעכשיו מה יהיה התסריט בהריון שלך. בכל מקרה נראה לי שיש טעם לחזק את התמיכה, כי הפרוגסטרון שלך בהחלט לא גבוה, מה גם שמוקפאים זקוקים פעמים רבות לתמיכה מאסיבית יותר, גם בהחזרה על בסיס טבעי. אני הייתי ממליצה לשכב בבית עד שהדימום פוסק לחלוטין, ואישית גם הייתי ממשיכה לעשות בטאות כל יומיים. אגב, היה חשוב לי לציין שרוב ההפלות המוקדמות אינן נגרמות לא ממאמץ ולא מרקע של הפרעות קרישה. שני הגורמים האלה הם בגדר אמונה טפלה יותר מאשר בגדר עובדה. רוב הרופאים היום דוגלים בדיעה שנדיר שהפלה מתרחשת בגלל מאמץ, בטח לא כשמדובר בפעילויות היום-יום הרגילות. ולגבי הקרישיות, למרות שבהחלט חשוב שהתופעה הזו עלתה לסדר היום ושלנשים יש יותר מודעות אליה, תופעת לוואי של התהליך הזה היא שכל אישה שעוברת הפלה זורקת לאוויר את המילה "קרישיות יתר", ובדרך כלל ללא סיבה. רוב ההפלות בשלבים המוקדמים האלה נגרמות כתוצאה מהריון לא תקין, עם פגם או פגמים כאלה שמונעים את ההריון מלהתפתח, ולכן הפלה אחת נחשבת ל"תאונה" שאינה מעידה בכלל על יכולתה של אישה מסוימת ללדת ילד בריא. בכל אופן, אני חושבת שלעת עתה כדאי להתרכז באפשרות שההריון הזה כן יימשך, ולנסות לתמוך בו בכל דרך אפשרית. מחזיקה לך אצבעות מכל הלב, עתליה

../images/Emo45.gif ומוסיפה שאם אין דימום

(וזה סימן טוב) צריך פשוט לחכות, מכיוון שההריון צעיר מאוד וממילא לא ניתן כרגע לראות דופק. על מנת לדעת שמתפתח תקין יש לחכות לדופק ולייחל לראות אותו. לכן, ממילא לא כדאי לרוץ לגרידה, לפני שחיכתם מספיק זמן לדופק. מקווה שתהיי בחמישים האחוזים הטובים!

חיפה52

New member
הדימום בסוף לא פסק אך תמיכה שונתה

הי, תודה על התגובות עד כה שאלתי גם בפורום פוריות אליו אני רגילה עד כה- עוד לא ממש הספקתי להרגיש בהריון הדימומים-בשת חשבתי שזה הולך ויורד אך זה חזר לרמה של מחזור רגיל- דימום קבוע ובלתי פוסק.. אתמול בלילה והיום כל היום גם סבלתי מכאבי מחזור חזקים שחלפו שוב רק לקראת הערב כמו כן- סיפור הפרוגסטרון הבעייתי מצא עידוד גם בקרב הצוות של אלישע- נתנו לבעלי היום מרשמם לאוטרוגסטון , ואמרו לקחת 2 בוקר 2 בערב, היות וזה מחזור מוקפאים אולי מהתחלה למחזור מוקפאים הייתי צריכה לקבל את זה ולא קרינון ג'ל? חבל במת שהרופא שלי היה בחול ולא יכולתי לדבר איתו על פרוסטרון נמוך היום לקחתי את ההגסטון לראשונה-עשה לי סחרחורת נוראית וגם משום מה כאבי מחזור התגברו אימים-לכמה שעות נוראיות ואז-חלפו בכלל .....הגיוני שגסטון עושה כאבים והגיוני שהוא משפיע על כאבי מחזור במקרה שלי או שזה היה צירוף מקרים נטו?

etti34

New member
לא יודעת להשיב לך בנושא הגסטון,אבל

רציתי לשאול אותך האם המשכת את המעקב אחר הבטא? מעקב בטא + בדיקת אולטראסאונד יכולים לתת לך אינדיקציה לאן המצב הזה מתפתח.

רגע, רשמו לך גסטון או אוטרוגסטן?

אם גם וגם - זה נשמע לי בהחלט ראוי. ולשאלתך, במחזור מוקפאים בהחלט יש נטייה לתת תמיכה חזקה יותר (אלא אם כן ההחזרה הייתה על בסיס טבעי, אם כי גם במקרה כזה לפעמים יש צורך בתמיכה). אני לא חושבת שגסטון יכול להחמיר כאבי מחזור, ולדעתי לא ממש יש קשר בין הדברים. אגב, אני מצטרפת לשאלה של אתי - לא בקשו ממך להמשיך לבדוק בטאות? נכון שלכאורה בשלב הזה בדיקות הבטא כבר פחות מועילות מאשר ממש בהתחלה, אבל לדעתי, בסיטואציה כזו, כל כלי שיכול לתת אינפורמציה על התקדמות ההריון אמור להתקבל בברכה. ממשיכה להחזיק אצבעות ולחכות לעדכונים חיוביים.
עתליה

חיפה52

New member
עדכונים שליליים../images/Emo10.gif

אכן, המטבע התהפך על הצד הלא טוב- אחרי יומיים וחצי של דימומים וכאבי בטן חזקים הגעתי לרופא בקופה שכבר לא ראה שק הריון ,ושלח אותי למיון נשים לניקוי שאריות .... אז אכן אחרי ביקור ברוטשילד באותו יום הסיפור נגמר להפעם למדתי רק שמעבר לצורך לעשות דוקטורט בתחום הטיפולים שעשיתי לאחרונה, צריך גם לעשות דוקטורט על הריון מוקדם ולהיות עם יד על הדופק -אף אחד מהרופאים שדיברו איתי מאז הבדיקה החיובית הראשונה , לא דיבר או שאל על פרוגסטרון , רק על הבטא, אז כנראה גם פה אנחנו עצמנו צריכות לבדוק הכל לבד ולעקוב אחרי כל הפרטים לבד

אני כל כך מצטערת ../images/Emo201.gif

כל כך בלתי נסבלת התחושה הזו שאנחנו צריכות להיות בכל מקום, לחשוב על כל דבר ולחבוש כל כובע אפשרי, ובעצם לנהל נגד כל העולם מלחמת דוד בגוליית. במובן מסוים התחושה הזו מרפת-ידיים יותר מעצם אבדן ההריון. אני יודעת שכרגע התסכול (בנוסף לצער) הוא עצום, ושאין משהו שיכול לשכך את תחושת ההחמצה. אז בינתיים אני יכולה רק לשלוח לך
. עתליה

etti34

New member
מצטערת בשבילך. ../images/Emo201.gif

בתור אחת שהיתה שם, אני בהחלט מכירה את ההרגשה שאת מתארת, וזה מרגיז ומקומם. מאחלת לך החלמה מהירה, פיסית ונפשית.

MAMALY

New member
כן!~ לבקש מיד מחלה

היה לי את אותו הסיפור בדיוק שק הריון קטן מידי לגילו בלי דופק ממש אותו הדבר. רצו להפסיק לי את ההריון כבר אז וסרבתי נחתי בבית שתי המון מיים זה טוב המון 3 ליטר ביום והשתדלי לנוח אין מה לעשות מלבד לחכות עם זה אגב העובר הזה שלא ראו בכלל את קיומו עד שבוע 6 ו 4 ימים ודופק ראו בשבוע 8 בן שנתיים הדימום היה יותר גרוע ממחזור היו גם כאבים אפשר לבקש אשפוז עם אינפוזיה לוריד (אויל זה מה שהציל את ההריון אז אני לא יודעת) אגב אם זה הריון IVF ייתכן שמה שנפלט זה משהו שקשור לעובר שלא השתרש ויש עוד בפנים מיי ודע. מחזיקה לך אצבעות ובטח מחלה איזו שאלה?

MAMALY

New member
../images/Emo163.gifיו סליחההה לא שמתי ל ב שרשמת

עדכון מצטערת בשבילך כל כך.

למעלה