שבוע 8 תאומים זהים או לא?מבולבלת!

• פותח הנושא aloid
  • פורסם בתאריך

aloid

New member
שבוע 8 תאומים זהים או לא?מבולבלת!

לאחר טיפולי פוריות בזריקות לא שאיבה והחזרה נכנסתי להריון ובהתחלה ניצפו 2 שקי הריון ודובר כנראה על תאומים לא זהים בבדיקה שביצאתי היום לקביעת גודל העובר הרופא שם לב ופתאום טען שיכול להיות שאלו יהיו תאומים זהים. מבולבלת ולא יודעת מה יהיה!! הרופא גם דיבר על מחיצה בין שני השקים ומדד את עוביה ואמר שזה גבולי ויש לבדוק שוב את העובי. מהי מחיצה זו ועד כמה זה קריטי?

תאומים

עובי המחיצה והחיבור של לשליה יכול להראות אם התאומים זהים או לא. יש משמעות מיוחדת אם התאומים זהים ובעלי קרום חיצוני משותף ולא נפרדים לגמרי עם שני קרומים מסביב לכל אחד. בתאומים עם קרום משותף יש יותר סיכון למעבר דם בין עובר אחד לשני וגדילה של עובר אחד על חשבון השני. דר' יוסי הר-טוב

aloid

New member
הרופא אמר 2 מ"מ ושזה גבולי??

מה ניתן להבין מכך. אני יודעת שבטיפולי הפריה (אפילו ע"י זריקות) הסיכוי הגבוה הוא לתאומים לא זהים ולכן הופתעתי שיש אפשרות שהם זהים

תאומים

חשוב אזור החיבור של הקרומים עם השליה. את זה יכול להגיד הרופא שביצע את הבדיקה דר' יוסי הר-טוב

aloid

New member
הייתי היום בבדיקה אחרי 10 ימים

הייתי שוב בבדיקה היום אחרי 10 ימים ושוב הרופאה שכנראה לא כל כך מבינה במכשיר האולטראסאונד אמרה שבקשר למחיצה ולכל מה שקשור בכך יש לפנות לרופא מומחה. הזמנתי תור לרופא רק לסוף החודש (התור היחיד שהיה פנוי) השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מידי לראות את המחיצה וכדאי לדאוג לתור מוקדם יותר (אני כרגע בתחילת השבוע התשיעי)?

למעלה