שבוע
הספר

JAMES DEAN

New member
שבוע
הספר

לכבוד שבוע הספר בואו נעלה שרשור של המלצות ספרים:
כאלו שאהבתם, השפיעו עליכם, שאתם ממליצים, לא חייב בתחום האספנות.

אני כרגע קורא את הכרך השני

של זה. לתחושתי הכרך הראשון יותר מרתק , השני טרחני משהו.
אני נמצא בעיכוב נוראי בקריאת הספרים שרכשתי, אלו ספרים שקניתי בשבוע הספר לפני 6-7 שנים.
וזה הספר האחרון שקניתי בסיפור חוזר בירושלים לפני כשלושה שבועות.
-את המרכבות קראתי בזמן אמיתי כשיצא.
** מחר אם כל הכוכבים יסתדרו נכון אני אהיה בסיור במרתפי הספריה הלאומית

אספן 3

New member
בקצב הביקורים הזה תעבור בסוף לירושלים...

אני גם קראתי בזמנו את "מרכבות האלים" וראיתי גם את הסרט שנעשה לפי הספר. בסך הכל תורגמו ארבעה ספרים של אריך פון דניקן לעברית. בשלב מסוים נגמרו לו העדויות הממשיות והוא התחיל להמציא דברים, דבר שפגע קשות באמינותו.
אני מבקש להמליץ על ספר שגם רכשתי לאחרונה בסיפור חוזר. זהו ספרו של ג'והן דיקסון קר "המתאבדים". לדעתי זהו ספר בלשי מוצלח מהרגיל. יש בו תעלומה טובה, סיפור מתפתח ואפילו הומור. גם התרגום שלו טוב - של שמשון אבידל, שם עט של שמשון ענבל המנוח.

אין סיכוי , אבל ירושלים תמיד מרתקת.

אמרו את זה רבים וזקנים ממני,הכיף הכי גדול בה הוא הכביש לת"א.

הביקור ב"מרתפי" הספריה

היה מאכזב משהו,
הביקור כלל בעיקר את מסלול קבלה וקטלוג ספרים חדשים.
במרתף היינו רק בכניסה והודגמו לנו מספר פריטים מעניינים.
לא הוכנסו למחלקת הדיגיטציה של העיתונים ורק הצצתי מבעד לדלת.

לאספני ספרים מסקרן לדעת + קטרוג

איך יש ספרים שמורים שמצויין "אבד". היום אני רוצה להאמין שהכל מקוטלג. היו שנים ששמעתי מתורמי ספרים תלונות שפריטים כלל לא קוטלגו ונעלמו...בהזדמנות זו צריך לקטרג קטרוג של ממש על כך שאין תרבות שמירת אוספים וזה לא מעניין אף אחד. כתוצאה אוספים וארכיונים יוצאים מהארץ ונשמרים יפה באוניברסיטאות, ואחרים שהתייאשו שמים ברחוב וזה מגיע לשוק הפשפשים. כוונות טובות של תורמים נענים במפח נפש. ראו לדוגמה מכתבו של אספן ספורט גולדברג בביד ספיריט. זה כל כך אמיתי. צריך בעל מקצוע של פסילוגיה של עם לנתח את גסות רשות הרבים שלנו, ההתנהגות בכבישים, חוסר בושה טוטאלי, כולל ההיבט של הבעיטה ה"לאומית" באוצרות. על רקע זה חשיבות האספנים עולה פי עשר.

אספן 3

New member
כשמצוין על ספר שהוא אבד, הכוונה היא בדרך כלל שהוא נגנב

מהספרייה הלאומית נגנבו בזמנו חוברות נדירות, או ישירות, או כשהן הושאלו לתערוכה - יש שתי גרסאות בעניין. לא צריך להרבות במילים עד כמה זה שפל לגנוב מהספרייה הלאומית, המקום היחיד שמאפשר לכולם לעיין באולמות הקריאה שלו בפרסומים השונים שיצאו בארץ וגם בדרך כלל לצלם שם באמצעות מכונות צילום שנמצאות במקום. בכל אופן נראה לי שכיום יש שם יותר אמצעי ביטחון למניעת גניבות.
בקשר לתרומות של אוספים וארכיונים - יש מקרים שאנשים רוצים תמורה כספית הולמת, עבורם ו/או עבור יורשיהם, ואם אני זוכר נכון, כך היה המקרה עם המשורר יהודה עמיחי המנוח שמכר את הארכיון שלו לגורם בחו"ל. כשתורמים לספרייה הלאומית צריך גם לקחת בחשבון שהם לא נוהגים להחזיק יותר משני עותקים מכל דבר ומה שיש להם מעבר לכך הם מוכרים או מוסרים בחינם.
אני מסכים שאספני ספרים ידעו לשמור על האוספים שלהם יותר מכל ספרייה. יחד עם זאת חשוב מאוד שספריות, שנגישות לציבור, ידעו לאסוף את מה שצריך ולשמור עליו כראוי.

לכבוד הpeace -גה

לפני הביקור בספריה שוטטתי במאה שערים,
שם נתקלתי בירחון הזה, מאד מעניין,
למעט תוכן הפרסומות ושום תמונת נשים, כל הנושאים הם כללים לחלוטין ואינם תורנים בכלל. (טרם קראתי את התוכן גופו)
אין אף כתבה על אדמו"ר או מר"ן או זצ"ל וכד'.

למעלה