שבחים מוגזמים

fannyd

New member
שבחים מוגזמים

שבחים מנופחים ניתנים על פי רוב בניסיון להגביר את ביטחונם העצמי של ילדים. לכן מבוגרים נוטים לפזר שבחים מופרזים לילדים בעלי ביטחון עצמי נמוך. ואולם, האם ייתכן ששבח מנופח יביא דווקא לתוצאה ההפוכה מזו המיוחלת וירתיע ילדים בעלי ביטחון עצמי נמוך להתנסות במטלות מאתגרות? ואם כן, מהו הרציונל לחשש זה? המאמר בקישור למטה.

יסמין@

New member
הלינק לא עובד. מצאתי את המאמר והנה הלינק שלו

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-342457-00.html

אגב, אני מוצאת שמחמאות שעובדות הן מחמאות מפורטות ומדויקות ככל האפשר. כלומר לא סתם: את גאון! את הכי חכמה בעולם. אלא משהו ספציפי: את קולטת מהר שפה חדשה (אם זה נכון).
או: במקום את התלמידה החרוצה ביותר ביקום, משפט כגון: כל הכבוד לך שאת מוכנה להשקיע הרבה בהכנת שיעורי הבית וכו' וכו'

fatfat

New member
כל דבר שהוא מוגזם עשוי להיות לרועץ

רוב הילדים בעלי יכולת לבקרה של איכות התוצרים שלהם. ברגע שהם יקבלו חיזוק מוגזם גם על תוצר לא מוצלח חשים שזה לא חיזוק ממשי שמגיע להם.

KallaGLP

New member
כל דבר מוגזם בעיני לא טוב,

גם אם לילד יש ביטחון עצמי גבוה וגם אם אין לו. הבעיה היא שאני יכולה לשלוט באופן שבו אני משבחת את ילדיי, אך לעתים קרובות לא יכולה לשלוט ברמת השבחים מהסביבה (מקווה שכאן זה יהיה אחרת, כי בארץ הרעפת שבחים מוגזמים על ילדים, ועוד על ילדים של אחרים, לדעתי בהחלט יצאה מכל פרופורציה), וזה הרבה פעמים מציק לי.

למעלה