שבט אפרים, והשיבולת-סיבולת

פלגיה

New member
שבט אפרים, והשיבולת-סיבולת

שאלו אותי במסר אם קיים ברשת מאמר בנושא, ואני לא הצלחתי למצוא אחד. אשמח לעזרתכם.

סמיאגול

New member
מאמר אין לי

אבל אוכל לאמר כי ישנם חוקרים אשר מתבססים על כך וקובעים כי מוצאו של שבט אפריים הוא מצרי ולא עברי וזאת בגלל העובדה שהעיצור שין לא היה במצרית הקדומה עד תקופה מאוחרת יותר.

jayawan

New member
שני דברים: א. כבר ידוע שבשפות שמיות

שונות יש חלופי מבטאים בין שין , שין (שמאלית) וסמך. העברית והשבאית שמרו את ס' בכתיב. בערבית ובעברית מתחלפות שין ימנית ושמאלית זו בזו במלים ששורשיהן דומים, והמשמעות לרב זהה. אז אין להתפלא על ניב עברי עם ס'. הדבר האחר הוא: אם צדק סמיאגול, התנ"ך עצמו מיחס את מוצא שבט אפרים למעורב: יוסף העברי ואשתו אסנת בת פוטיפרע המצרית, אז על מבטאם אין להתפלא.

jayawan

New member
חשבתי על השאלה אתמול, מבין שני

הדברים שכתבתי, כמבין ערבית , לפחות באופן חלקי, אני מחזיק בסברה הראשונה שהזכרתי , יותר מהשניה ,זו הסברה שהיא מענה בדברי סמיאגול, שבשעת כתיבתי נזכרתי, שאמם של בני יוסף הנזכרת בתנ"ך היא מצרית... את השפה המצרית העתיקה אינני מתימר לדעת, רק ברור שאינה שמית. אשר ללשונות השמיות יש שפע שורשים שכל ההסדל בין עברית וערבית , יפחות בכתיב הוא זה שבין שין ימנית ושין שמאלית. אשר לסמ"ך גם השבאית שמרה עליה בכתיב: גם בתנ"ך נזכרו שמות כמו שבא וסבא, שמות עמים ששכנו בערב. השבאים קראו לעצמם סאבא. עוד דבר: כאשר נכתב בתנ"ך "ויאמר סבולת" זאת הוכחה שאנשי הזמן העתיק ידעו כבר אז מהו המבאט של בני אפרים.

שוחר1

New member
סמיאגול: הדברים שלך לא מבוססים

זה בדיוק כמו להגיד שהעדה המרוקאית מוצאה משבט אפריים וההוכחה היא שהין. אתה יודע מה, במחשבה מעמיקה זה אפילו השערה שאפשר לקבל יותר ממהשערה שלך. תצביע בבקשה על החוקרים שטוענים ששבט אפריים הוא מצרי בגלל שהין.

למעלה