שביזות בתנועת הנוער העובד !!;

שביזות בתנועת הנוער העובד !!;

אוקי זה הולך ככה אני מדירכת ד כבר 6 שנים בתנועה לא יצאתי לקורס מדצ"ים יחד עם עוד שלושה אנשים בגלל בעיה אישית.. כידוע לכם מתקיים קורס מזורז.. אבל אני לא יכולה לצאת גם לזה בגלל סיבות משפחתיות (וזה לא משנה מדובר בעוד אנשים שאפילו לא רוצים לצאת) אנחנו קיבלנו כפייה או יותר נכון איום אם לא נצא לקורס המזורז לא נוכל להמשיך להדירך והקבוצות שלנו יפורקו עכשיו מדובר בקבוצה של מעלה מ 20 חניכים א. נראה לכם הגיוני לפרק ככה קבוצה? ב. נראה לכם פייר והוגן? אני מאוד רוצה לשמוע את דעתכם

תגובה

אני אישית חושבת שזה ממש מטומטם לפרק ככה קבוצות... זה לא שאנשים באמת לומדים משהו עד כדי כך חשוב במדצי"ם שאי אפשר להדריך בלי זה... קורס מדצי"ם זה יותר חוויה מאשר משהו שבאת לומדים בו וכל מי שעבר אותו אומר את זה.. זה סתם מיותר לפרק קבוצה באמצע שנה אם המדריך שלה נורמלי למרות שהוא לא יצא לקורס מדצי"ם ואם הוא גרוע אז זאת כבר בעיה אחרת...

ביזיון.

לדעתי דבר ראשון צוות האתר התנועתי צריך להגיב להודעה. דבר שני, הקומונרים שאמרו לך את זה הם נבלות וצריך לזרוק אותם מהחווה וכנראה הם אפילו לא יודעים באיזה תנועה הם. קורס מדצים באמת לא הכי מלמד שבעולם ולרוב הדברים לומדים בעצמך. אם כבר הדרכת בעבר אז חייבים לתת לך להדריך. בקן שלי יש ילדה שמדיכה משימתי, התחילה להדריך לפני כולם ולא יצאה לקורס מדצים(!). אם כל כך מפריע להם שלא יצאת לקורס מדצים לדעתי את יכולה לעשות אחד משלושה דברים: לשלוח דואל לתנועה ולספר להם על זה, מה שכנראה לא יעזור. לצרוח ולבעוט בקומונרים בצורה מטורפת או סתם לדבר איתם בצורה רגועה. לעשות קורס מדצים מזורז בקן שלך שיעבירו הקומומאניקים. בהצלחה

פִּירֶה

New member
זה ממש לא בסדר.

לדעתי הבעייה הכי גדולה של התנועה היא מחסור בחניכים בצעירה. אפשר להדריך בלי לעבור קורס מד"צים (במיוחד אם זה שכבה ד). אין לי כוח להמשיך לדבר הביזיון שבעניין. אבל, לדעתי את יכול לפנות לקומונרים להסביר להם את הבעייה, ולבקש מהם שיתנו לך את החומר של הקורס מד"צים לקרוא אותו בבית, או שישבו ויסבירו לך מה פשר העניין הזה... זה פשוט לא בסדר לא לתת למישהו להדריך בגלל שהוא לא יצא לקורס מד"צים. הקורס אמנם מועיל אבל אפשר להיות מדריך נהדר גם בלעדיו. אל תוותרי להם. את יכולה גם לבקש עזרה מהחניכים בנושא, שיבקשו מהקומונרים שיתנו לך להשאר איתם (זה בהנחה שהחניכים שלך אוהבים אותך). 20 חניכים! זה המון! כל הכבוד לך. הצלחת לגייס 20 חניכים גם תצליחי להתגבר על כמה קומונרים. בהצלחה לך פירה

תגובה

לפי דעתי אין להם שום זכות לפרק ככה קבוצה ו/או לכפות עליכם לעבור קורס מזורז שלפי טעמי אין בתוכו שום דבר שאת לא לומדת לבד דרך פעולות שאת מעבירה. ובתכל´ס גם בקורס המד"צים לא ממש לומדים "להדריך". לפי דעתי תנסי לארגן משהו נגד זה אם יש איתך עוד אנשים שאינם יוצאים למזורז. אני מקווה שתצליחי

למעלה