שבילי אופניים בתל אביב - הירקון

loridori12000

New member
שבילי אופניים בתל אביב - הירקון

אני רוצה לצאת לרוב באיזור תל אביב או בירקון - כ 10-20 קמ (וחדשה בתחום) איפה הכי טוב להתחיל (לשים את האוטו) ומה המסלול? תודה לורה

s a s s

New member
מסלול פארק הירקון

חנייה במגרשי האתלטיקה קלה בהדר יוסף, המגרש המזרחי הקרוב לצומת רמת החייל. משם באופניים ישנו שביל המוביל בכיוון מערב לעבר גשר המכביה, פארק המים מימדיון והלאה ברכיבה על שביל האספלט לכיוון פארק הירקון (שבע תחנות, האגם), ישנה אפשרות לרכב במקביל לשביל האספלט בשבילי העפר אשר נותנים הרגשה של רכיבת שטח. בהמשך לאורך שביל האספלט ניתן לרכב עד לרידינג ונמל תל אביב, המסלול הלוך חזור הוא באורך של 17 ק"מ. מסלול מתאים לכל רוכב או רוכבת מתחילים!

רֶשֶף

New member
יש לא מעט מסלולים טובים למתחילים,

סלולים ולא סלולים, באיזור פארק הירקון. החל בשבילי שבין איצטדיון ר"ג (המימדיון) ועד נמל ת"א (רידינג), כולל מתחם "ראש ציפור" וסביבות האגם, המשך בשבילי הכורכר המתפתלים באיזור גני יהושוע (מול גני התערוכה) ו/או גבעת הכורכר של מתחם "ראש ציפור" וכלה בשעשועים טכניים ופרירייד למתחילים על גבעת נפוליאון (תל גָריסה). ההחלטה היכן להשאיר את הרכב תלויה בעיקר בסוגיית החנייה. ישנם מספר מקומות שאינם חייבים בתו חנייה או תשלום כלשהו, לא יזכו אותך בדו"ח והם גם בטוחים יותר מפני פריצה. 1. אפשר לחנות בחניית קניון איילון ולהתחיל מגשר המכביה - לחצות את הגשר הקמור ושמאלה על שביל האספלט לכיוון גני יהושוע, שבע תחנות, הספורטק, רידינג וחזרה. 2. אפשר לחנות לרגלי המבנה הזה בצורת גזר ("דירה בקומה"... לא זוכר איך קוראים לו... הכניסה מכיוון ההלכה) ולהתחיל במתחם "ראש ציפור" - כמה סיבובים חימום במתחם ואז אפשר לחצות ב"שבע טחנות" ולרכב ימינה לכיוון המימדיון/איצטדיון, שמאלה לכיוון הירקון/ספורטק/רידינג או ישר לגני יהושוע/האגם/גני התערוכה. 3. אפשר לחנות ברחוב רוקח (של ר"ג, לא שד' רוקח של גני התערוכה) ולהתחיל בשבע טחנות - הכיוונים כנ"ל. 4. אפשר לחנות בשכונת בבלי בסמוך לקאנטרי בבלי ולהתחיל משם - שמאלה לכיוון הספורטק/רידינג, ימינה לכיוון גני יהושוע/שבע טחנות/וכו'.

רֶשֶף

New member
והנה מפה מסומנת ../images/Emo26.gif

בתוספת נקודת ההתחלה של ששי (5)

רֶשֶף

New member
בדיוק. ואם יורשה לי להביע דעה אישית

נראה לי, שמי שתכנן את הדבר הזה סובל מתסביך פָאלי חמור ביותר. תגידו שזה לא נראה כמו... גזר

yoram232

New member
../images/Emo45.gif מכיר את המקום!

חבל על הזמן,רואים את מכשירי הכושר בקומה התחתונה. הבנתי שלכל "דייר" יש קומה משלו ויציאה ישירה לנחל עם סירה. שיהיה להם לבריאות!

למעלה