שביל אדום מצפון לנחל מערות

יורם חן

New member
שביל אדום מצפון לנחל מערות../images/Emo58.gif

לפני כמה שבועות נישאל הפורום אם השביל הזה רכיב (סימון שבילים אדום- ממוספר 4188). ובכן, לצערי אני מושבת בימים אלו עם "מקרה גב" וזו הזדמנות לחזור לטיולים הרגליים של פעם, שקצת נזנחו לטובת האופניים. יצאתי בבוקר עם אוהד (הבן שלי) ליום טיול רגלי בכרמל ובין השאר הלכנו את השביל האדום המדובר. ובכן, שביל הליכה מקסים, עובר בערוץ צר, מלא מפלונים קטנים בגבהים של 1-2 מטר וגבי מים. צמחיה מקומית סבוכה ורק אוהד יכול היה ללכת בקומה זקופה. השביל אינו רכיב בעליל, למעט קטע קצרצר מהגישה מכיוון עין כרמל ועד לפיצול של שביל ישראל, שגם הוא מצפון לדרום (בקטע הקרוב לערוץ) אינו רכיב. בקיצור, מומלץ מאוד מאוד לטיול רגלי למיטיבי לכת, לא להתקרב עם האופניים.

shl17

New member
אבל

הענף הצפוני של הסינגל הזה דוקא רכיב וקצת צפונה לכניסה לשביל זה יש עליה לכרמל דרך מטעי הבננות (גם עולה וגם יורד)

יורם חן

New member
טוב, אבל....../images/Emo26.gif

אנחנו הלכנו רק את הוואדי הדרומי, אין שם שום קטע שממש ניתן לרכוב והינה תמונה טיפוסית של אוהד כובש דרופ מזדמן, אחד מיני רבים בקטע המדובר. את הקטע שמצפון לואדי רכבנו כבר פעם, טוב לדעת שהואדי הצפוני רכיב, איך נכנסתם אליו ?

shl17

New member
צמוד לניר עציון

ירידה חזקה דרומה ומשם התבזבזנו לתוך הסינגל

shl17

New member
אגב השטח כולו

מהווה שטח אש כולל סופי שבוע ,אם שומעים יריות לא להכנס!

alonaski

New member
גם לי יש דובי כזה!!!! ../images/Emo24.gif

זה אומר שגם לי יש חוש טכני?...

arnonke

New member
אתה לוטש עינייןם לפורום טיולים ברגל

יא מממזררר!!! המלך הבילתי מעורער של הטיולים בארץ, באופנים ברגל ועוד מעט גם בשחיה. אני מצביע בעדך לתפקיד מנהל פורום טיולים אמפיביים, יא שובב תבריא מהר כבר מחכים לך בקטנה

למעלה