שביל בטון- מעוניינת לעשות עליו פסיפס

כלנית1212

New member
שביל בטון- מעוניינת לעשות עליו פסיפס

היי, אני די חדשה פה ושמח לייעוץ והכוונה.
יש לי שביל בטון יחסית ארוך מהרחוב ועד הכניסה לבית. אספתי המון שברי ואריחי קרמיקה עם השנים - הייתי רוצה לרצף את השביל בפסיפס. העניין שאני יודעת שניתן להדביק בדבק קרמיקה אבל לא כל האריחים באותו עובי - חשבי אולי ליצור מעין בלטות פסיפס ואחכ רק להדביק על השביל. אבל אני לא יודעת איך בדיוק להתחיל - אשמח לכל עזרה, טיפ, עצה

3תיתי

New member
אפשר לעשות פסיפס ב"שיטה ההפוכה"

כלומר להדביק את הקרמיקות על רשת גמישה, ולצקת מעל מלט. ככה אפשר ליצוק בלטות, שהתזרות, כלומר חלקי הפסיפס, בגובה אחיד. זה חשוב, כי אחרת מסוכן להלך על השביל. הבלטות צריכות להיות בעובי די גדול, חושבת שלפחות שניים שלושה סנטימטרים בטון, כדי שלא ישברו בדריכה. ממש לא בטוחה, שלא כדאי להטביע גם רשת טייחים בתוך היציקה, לחיזוק. ואז לרצף על השביל הקיים. צריך לקחת בחשבון, שתווצר הגבהה של השביל. ממליצה להוועץ גם בפורום "עשו זאת במו ידיכם"

סתם מבקרת

Active member
זה לא כל כך פשוט, בעיקר בגלל שמדובר בריצוף שביל הליכה שחייב

להיות בגובה אחיד, ללא בליטות שההולכים עלולים למעוד בגללן.
הדרך היחידה היא באמת ליצור מעין מרצפות פסיפס אבל גם הן צריכות להיות בגובה אחיד וצריך לדעת לרצף בגובה אחיד ומפולס. זה גם יגביה את השביל אם את מתכוונת לרצף את כולו.
אם יש אפשרות לבצע חיתוכים בבטון, עדיף "לשתול" מספר מרצפות מפוזרות.
להכנת המרצפות צריך להכין תבניתאני משתמשת במשטח עץ בגודל והצורה הרצויים ומסביב מחברת עם מסמרים/נעצים PVC שמשמש כפנל לפרקט.
על משטח העץ מסדרים את הקרמיקות, הפוכות (הצד הצבעוני על המשטח), במרווחים קטנים ביניהם. במרווחים מפזרים חול יבש בערך בגובה שליש עד חצי מרצפת. מכינים את תערובת המלט - במאמרים כאן בפורום תמצאי את היחס בין החול והמלט ומוסיפים גם בי.ג'י. בונד בנוסף למים.
שופכים חלק על הקרמיקות, מניחים רשת לולים על הכל ואז שופכים את יתר התערובת.
את רשת הלולים מניחים כך שלא תשקע והיא נחוצה על מנת שהמרצפת תהיה חזקה ולא תשבר בדריכה עליה.
תצטרכי להכין מרצפת מרצפת ולהקפיד לסמן את הגובה כדי שכולן תהיינה בגובה אחיד.
כשמתייבש מנערים ומברישים את החול ששמנו בהתחלה (הוא יהיה עכשיו בצד היפה של המרצפת) וזה נותן את העומק לרובה ששמים בסוף.

למעלה