"שביל הבריחה"

מטסס

New member
"שביל הבריחה"

היום בסינמטק תל אביב הייתה הקרנת הבכורה של סרט הסטודנטים "שביל הבריחה" בבימוייה של ליטל גולדברג המוכשרת בטרוף(שלדעתי, ולדעת כל מי שצפה בסרט, עוד נשמע עליה רבות בתעשיית הקולנוע) ובכיכובה של המעריצה "הפזמניקית" גלית דיין..
אז ככה... קשה מאוד לתאר את הסרט והתסריט שעשויים בקפידה ובמקצועיות רבה,באמת מעבר לכל דמיון. אבל אם לתמצת למילה אחת, ותאמינו לי זה באמת באמת קשה... מ ה מ ם !!! הסרט מעביר בצורה כל כך קפדנית את שעובר על דיין, כוכבת הסרט, בחיי היום יום ואת מחיר ההערצתה לריטה ובמקביל סוחף ומרגש עד דמעות! אורך הסרט כארבעים דקות (שעברו בהבזק) וכולו שטוף ומוצף הן בחייה של הכוכבת דיין והן ברוחניותה של ריטה החמה והאוהבת.בקיצור למי שפספס...פספס בגדול !!! כמו כן פס קול הסרט היה מורכב כולו משירייה של ריטה (מהיפים והמרגשים ביותר)והותאמו בקפדנות לתסריט-כמו כפפה ליד. ואם להיות אובייקטיבית,ככל שאפשר, הסרט ראוי למקום הראשון בפסטיבל סרטי הסטודנטים!!!

../images/Emo13.gif

שמחה לקרוא את הביקורת האובואקטיבית שלך
בטוחה שהיה סרט טוב.. מאוד מקווה שיצא לי לראות אותו.. שבוע טוב שיהיה

ויטרו

New member
מתי הסרט מגיע לטלויזיה? מישהו יודע?

לטובת אלה שלא יכולים להגיע לתל אביב לראות אותו

michalm83

New member
צודקת בכל מילה...

הלוואי והייתי יכולה לפגוע במילים הנכונות שמתארות במדויק את הסרט ואת התחושות והרגשות שעלו אחרי הסרט... מדהים, מרגש, סוחף עד דמעות... כל הכבוד לליטל על הבימוי ולכוכבת הראשית, גלית
גם אם הסרט לא ייזכה בתחרות, בשבילנו הוא כבר זכה ובגדול!!

lichen2

New member
תודה רבה על התגובות לסרט

תודה רבה לכולכם קודם כל על הנוכחות שלכם באולם. אני שמחה מאוד שאהבתם את הסרט ואת הסיפור של גלית. עדיין אין תאריך לשידור בטלויזיה, אני אעדכן בהחלט כאשר אדע. תודה ליטל

Dug E

New member
וואוו. מאיפה להתחיל?

כל מעריץ של ריטה יוכל להזדהות עם חצי מהסרט. כמו שסימה אמרה-הפסקול כ"כ ישב טוב על הקטעים בסרט ועל סיפור חייה של גלית. סוף הסרט,ליטוף הקבר על רקע "כתר שמש" שבר אותי ופה התפרצו בי התקפי צמרמורת ודמעות יחד עם חצי מהקהל. אחרי הסרט לא היה לי כ"כ מה להגיד לכן, גלית וליטל חוץ מלתאר כמה התרגשתי ונהנתי..עכשיו,אחרי שאני מעכל את מה שראיתי היום אני מסוגל להגד לכן כמה מילים. גלית, אחרי שנים שאני רואה אותך בכל הופעה,פה ושם מחליף איתך מילה..שמחתי להכיר אותך יותר לעומק דרך הסרט המדהים הזה. מסתבר שמאחורי גלית החייכנית עם שמחת החיים הזאת (זה מה שאת משדרת לי בכל אופן) שאני רואה בכל הופעה,עם המצלמה המפחידה מסתתרת מתחת למסיכה בחורה רגישה עם עבר כ"כ מורכב וקשה שספק אם כל בנאדם היה מחזיק מעמד ועוד ממשיך להאחז בדברים היפים בחיים (שמבחינתי זה לא נקרא "בריחה" כמו שציינת בסרט..אבל זו הגישה שלך שזה בסדר גמור). ממה שהספקתי להבין בסרט ובשנים שאני מחליף איתך כמה מילים,יש לי הזדמנות להגיד לך שאת בנאדם מדהים וכ"כ דומה לי בעניין של האיחזות בדברים היפים שזו גישה ונוסחה חשובה כ"כ כדי לנהל חיים נורמליים. בהזדמנות אני אספר לך באופן אישי למה התחברתי מאוד עם 90% מהסרט. למדתי כ"כ הרבה ממך..אז תודה
. ליטל, עשית עבודה כ"כ מדהימה. גרמת לכולם להזיל דמעות של התרגשות,עצב והזדהות. וכל זה בזכות השילוב עם סיפור חייה של גלית,העריכה והפסקול שנעשו בצורה מ ו ש ל מ ת יחד. אני זוכר את ההופעה בהיכל התרבות ב27/3/04,יומולדת ריטה. שעוד מאז התחלת לצלם. זה רק מראה כמה זמן ומחשבה (אשכרה 3 שנים..שלא נדבר על התסריט שבטח הכנת הרבה לפני) הושקעו בסרט הזה. באמת כל הכבוד והמון תודה לך על סרט שלימד אותי המון
מחכה כבר לשידור ביס/22.

Dug E

New member
וכמובן,המון הצלחה בהכרזת הזוכים!

(יום שני הבא נכון?)

lichen2

New member
וואו מאיפה להתחיל 2?

צחר היקר, גלית ואני קראנו יחד את התגובה שלך והתרגשנו מאוד. זו באמת המטרה של הסרט והמסר שלו, ואנו שמחות שזה עבר בסרט דרך הסיפור של גלית והבימוי שלי. גלית הוחמאה כשאמרת שאתה מזדהה איתה, וזה שלמדת מהסרט זו מחמאה גדולה יותר ומצדיקה את החשיפה הזו (שלא באה בקלות). גלית תשמח לשמוע את הסיפור שלך בהזדמנות. זו באמת הדרך הנכונה להתמודד עם דברים אם היא עוזרת "לברוח". תודה רבה שבאת להקרנה ושיתפת אותנו ברגשותיך. גלית וליטל

עכשיו...

אני עוד יותר רוצה לראות את הסרט... רק מלקרוא אותך כמעט הזלתי דמעות.. :) זה ישודר ביס? מצוין! בבקשה לספר לנו על זה לפני כן...

yaeli 101

New member
כמעט ללא מילים

אחרי שנים ארוכות של הכרות עם גלית , הכרתי את סיפור חייה המורכב ובכל זאת בכיתי בסרט עצמו. המעבר מצחוק לבכי היה מיידי לאורך כל הסרט (מה שמאפיין את גלית כל כך ). מי שיצפה לראות את ריטה לאורך כל הסרט, יתאכז, זה לא סרט על ריטה, אלא על הרבה הרבה מעבר... יקירותי, אני מאחלת לכן המון הצלחה עם הסרט וכמובן גם הצלחה בהמשך הדרך, ליטל - את גדולה, הסרט היה בטעם, עם הדגשים נכונים. אני לא יודעת אם הסרט יעבור באותה עצמה גם כשישודר בטלויזיה, אבל את המסר אי אפשר לפספס. גליתי - אין כמוך, סחטיין על היכולת להחשף ככה מול מצלמה. אני יודעת שהבטחתי לכן משהו, ואני אקיים... נשיקות יעל

I R E L A N D

New member
וואו הלוואי שהייתי בארץ

אני מתה לראות את הסרט ובטוחה שאזדהה איתו ואפילו יותר ,מקווה שאם הזמן יצא לי לראות את זה באיזו שהיא דרך. ולך גלית שאני לא מכירה את סיפורך לעומק, אני מאחלת שתבני לך בית חם ואוהב ויהיו לך ילדים שיתנו לך אהבה בלי גבולות, כך קרה לי כשהחלטתי לצאת ממעגל הערצה, לצערי אני הערצתי בצורה כל-כך פאנטית שרק עזיבת הארץ פתחה לי דלתות, דלתות שמעולם לא היו נפתחות לי בארץ. אבל אני חייבת לציין שההופעות הצילו אותי מלשוטט ברחובות וליפול לסמים וזנות, (לא תאמני אבל,בעלי הוא הראשון שלי) לשעתיים או שלוש בהופעה הייתי מוצפת אור וחום ואהבה, הייתי שוכחת מהכאב שבלחיות, שוכחת אם אכלתי או לא באותו יום, ושעוד לילה אני אשן בחדרי מדרגות או בספסלים ציבוריים רועדת מקור ומפחד שאני ארצח או אאנס. אה וכשהייתי לוקחת את המים מהבמה הייתי לוגמת אותם בשקיקה כי אלה הנוזלים היחידים ששתיתי באותו יום. והיום אני מאושרת לספר שיש לי כל מה שחלמתי עליו ויותר ! , בעל מקסים ,בית חם על שמי , אוטו שלי ואוצר שאין מחיר לו, בני המושלם. !! מסיימת עם המון מילות עידוד ואהבה
וחיבוקים ענקיים (כמו שרק ריטה יודעת לתת) מעיין - אירלנד

yaeli 101

New member
מעייני

כפרה שלי, אני מכירה את הסיפור שלך... יודעת מה עבר עליך ולא ברור לי איך עם ההתנתקות מהארץ, הצלחת גם להתנתק ממני
. אני מאושרת בשבילך שטוב לך עכשיו עם המשפחה (דרך אגב, תנחשי מי מתחתנת...), תתמלאי בהמון אהבה וחום. שימי את העבר בצד הכי רחוק שרק אפשר ותסתכלי תמיד קדימה. נשיקות ותבואי לבקר בארץ. (אם לא , אז תבואי לבקר באיטליה ביולי...) יעל

pc girl

New member
וואו!

לפי כל התגובות ולפי הכל אני ממש ממש מחכה לראות את הסרט בטלויזיה. כל הכבוד לשתיכן!

PRINCESS GINA

New member
מעניין אותי עם גלית היא....

מעניין אותי עם גלית היא אותה אחת שהופיעה בסרט "חודאד" שבזמנו נעשה על ריטה! גלית היא זאת שבסרט אומרת "אלו מיים קדושים, מים שריטה שתתה מהם..." זאת היא
כי אם כן אז חבל שהפסדתי את הסרט..דווקא היה מעניין לראות... מתי זה בטלויזיה

למעלה