שביל הגישה לישוב-שאלה

koby b

New member
שביל הגישה לישוב-שאלה

אנחנו בונים בכפר אורנים מזה 4 חודשים ולי אישית רק מילים טובות על תושבי הישוב. מעבר לכך יש לי אומנם כמה השגות על כמות הגינון וההשקעה בשטחים הפתוחים אבל...גם זה יגיע! אני משוכנע! רק למען גילוי נאות, אני עוקב אחר הפורום הזה מזה שנה תמימה (חלקכם, ללא ידיעתכם כמובן, אחראים בעקיפין לקבלת ההחלטה לרכוש דווקא בישוב הזה שטח ובו לבנות את ביתנו). עכשיו לעניין- בכניסה לישוב סידרו תשתיות חדשות לבזק וכבלים ובדרך צימצמו עוד יותר את שביל הגישה (שגם ככה צר בצורה מסוכנת) ובמילה צמצום הכוונה שהחלק ההרוס מצד ימין הפך גרוע יותר וכל גישה לישוב מחייבת הצמדות לצד שמאל וסכנה ממשית להתנגש ברכב היוצא מהישוב שגם הוא נצמד ממש לאותו צד (גם בגלל חוקי הנהיגה וגן כי ממש אין הרבה ברירות). אני אדם שקול ובורר את מילותי בקפידה אבל המצב בכניסה לישוב (אני לפחות פעם ביום נמצא שם ואני משוכנע שתושבי הקיימים של הכפר סובלים אף יותר) הוא ממש שערורייתי אם לא גובל בהפקרות ממש! אולי אני תמים בהצעתי אבל למה המועצה לא מתקנת, על חשבון המיסים שלנו (את המיסית כבר התחילו לגבות ממני:) ואין לי בעיה עם זה בכלל) את האזור מסביב לשער הכניסה לישוב בלי טובות של אף גורם אחר? אני ממש לא נכנס לוויכוח הקיים עם תושבי לפיד (למען ההגינות לשני הצדדים טיעונים כבדי משקל), והמתנה להסכמה שלהם תביא לכדי אסון! אני ממש ממש חושש כי תאונה באזור הזה היא עניין של זמן. אך רשויות ממשלה האמונות על בטיחות הנסיעה והכבישים בארץ לא נותנת את דעתה לשער הכניסה המחדלי שלנו? למה צריך נהג להרוס את ארבעת גלגליו כל אימת שהוא נכנס לישוב? למה לפני כל כניסה לישוב צריך לזמר תפילה קטנה שלא יבוא מולי רכב כי אין לי לאן לברוח?למה, בישוב כל כך יפה, השער נראה כמו כניסה למעברה? (הפסלים אגב מקסימים לדעתי ואין מילותי מכוונות אליהם!). בבקשה- המועצה ונבחרי הציבור בה, האחראים לביטחון שלנו, אנא תפתרו את הבעיה הזו כי איכות הכביש רק מדרדרת עם כל רכב שניכנס ויחד עם הבניה העצמית הקיימת כרגע בכפר גם המשאיות לא ממש תורמות את חלקן לשלמות הכביש. מה עושים? אך גומרים את הסיפור הזה? רק תאונה תפתור את הבעיה? אנא, אנו עברנו את ימי ה"סמוך" ו"יהיה בסדר" והתקדמנו לקראת ימי תכנון עתידי ופעילות מונעת (זו דעתי בכל אופן), בכל לשון של בקשה של אבא לילדה ובעל, אדם שחיי משפחתו וחיי הסובבים אותו חשובה לו יותר מכל דבר אחר, שמישהו יגמור עם הסיפור הזה כבר!!! סליחה על אורך ההודעה אבל פשוט לא יכולתי עוד להתאפק (זו הודעתי הראשונה והיחידה בפורום כי עדיין לא הרגשתי שייך לישוב ואילו היום אני מרשה לעצמי יותר).

ronpel

New member
אתה צודק 100%

אבל אין לנו או למועצה שלנו אפשרות לבצע תיקונים בקטע שעולה לישוב שבשטח לפיד ללא האישור שלהם. המועצה שלנו הכינה תוכניות למקום וגם הסכימה לממן את ביצוע העבודות ואפילו הגיע להסכם בנושא עם מועצת חבל מודיעין בשנת 2001 . ההסכם הנ"ל לא כובד בסופו של דבר ע"י חבל מודיעין עד היום. לאור זאת ולאחר שכל נסיונות למציאת פתרון בשיתוף פעולה לא צלחו ואפילו ההבטחה שנקבל תוכנית מתוקנת מחבל מודיעין לא קויימה- הגישה המועצה שלנו את התוכנית הנ"ל לקבלת היתר בוועדה בלודים בשבוע שעבר. אנו מקווים שבוועדה יבינו את חומרת המצב ויתנו את ההיתר לביצוע העבודות. בינתיים כדי להחמיר את המצב - החליטו בלפיד להציב קוביות בטון משני צידי הדרך כדי שאם מישהו נאלץ לרדת לשוליים יהיה לו קוביית בטון נוחה לבדיקת איכות כריות האוויר שלו. נשמע מטורף ? זה באמת מטורף.

רונן, האם יש

איזה שהוא תקן או מגבלה למרחק בו מותר לשים קוביות בטון לצד הכביש? האם נעשתה פנייה למשטרה לגבי קטע הכביש הזה?

קוביות הבטון במעבר בין לפיד לכפר הא

בתחילה סברתי שאילו בסיסים לעמודי תאורה זמניים אבל כנראה שלא שכן אין להם חור (או מגרעת) למקם שם את העמוד המיוחל. חבל ...

ronpel

New member
גם אין חורים וגם יש שני עמודים

שכבר מותקנים שם. אם באמת היתה כוונה להציב תאורה יכלו להתקין זאת על עמודים אלו כבר לפני שנים. למי שהדבר לא ברור יש כאן מימוש איומים ברורים שניתנו במספר פגישות על כך שיש בכוונתם להציב מכשולים במעבר על מנת להגדיל את הסכנה. אני מקווה שהמשטרה תפעל במהירות כדי להפסיק זאת. למי שיש יכולת לעזור על מנת לזרז טיפול זה מוזמן לפעול. רונן

אבי דין

New member
אבל למה צריך להתפלל???

למה אתה צריך להתפלל שלא יבוא רכב מולך? לא יותר פשוט לנסוע בזהירות, להאט ל-10 קמ"ש מתוך הנחה שגם שכנך המתחשב יעשה זאת מהצד השני? לשם הסר כל ספק, תאונה בכביש זה היא 95% באחריות הנהגים! נהגים אשר אינם נוסעים לפי תנאי הדרך יגרמו לתאונה.

moshes20

New member
../images/Emo117.gifגם ב 95% מאחריות הנהגים

., הכביש הזה הוא פצצה מתקתקת של אסון.

ronpel

New member
מי יצר את תנאי הדרך?

יש הבדל בין תנאי הדרך שלא ניתנים לתיקון לבין הצבת מכשולים בזדון לשם הרעת תנאי הדרך! במקום אין תאורה בלילה וגושי הבטון שהוצבו הופכים למלכודת מוות. הם גם מאלצים את הולכי הרגל ללכת על הכביש. חזרנו לימי פיזור המסמרים. איזו בושה.

koby b

New member
זה משנה?

מה עם הצד של הכביש בשטח כפר אורנים? גם הוא נורא ואיום עם מהמורות ובליטות אספלט נוראיות. האם יש לו"ז לנושא? קרן אור? משהו? העימות בין כפר אורנים ללפיד עבר מזמן לפסים כמעט אפוקךיפטיים...

אבי דין

New member
זדון?

אם ידוע לך במפורש שמדובר בהצבת מכשולים בזדון, הנך מוזמן להגיש תלונה במשטרת מודיעין כנגד אותו אחד ששם את המכשול בזדון ובכוונה לפגוע. אחרת אתה סתם מוציא דיבה, מה שנראה לי יותר סביר.

ronpel

New member
התלונה הוגשה בכתב ביום חמישי

אם תעביר מספר פקס תוכל לקבל גם עותק

Shachamb

New member
כל הכבוד רונן

כל הכבוד רונן עם היחס הזה של טיפוסים כמו אבי דיין לא נגיע רחוק לדעתי אתה ומושי צריכים להודיע שאתם מפסיקים לקדם את הכביש העוקף - ושלפיד יטבעו בביצה של עצמם אולי אז הם יפסיקו לבלום - את שיפור המעבר שחם

שין2000

New member
רונן ידידי הטוב

האמת חייבת להאמר: לתושבי כפר האורנים טוב ונח לעבור דרך לפיד ואני אפילו יכול להבין למה. הדרך נעימה וקצרה וכיף לעבור כי הנוף נאה אף הוא: נחל קטן בככר,פרחים עונתיים בצידי הדרך ורמזורים מוצלחים להשתלבות בתנועה. כדי שדרך הגישה תהיה מושלמת צריך גם לטפל בקטע המעבר שנראה ,אני מודה, לא אסטטי בלשון המעטה. סידור קטע המעבר יתרום ללא ספק לכביש הגישה לכפר האורנים להיות מושלם. אני תקווה שעם סלילת דרך הגישה החדשה שמתוכננת להיבנות בעתיד הקרוב תוך בניית גדר ההפרדה - תיפטר סוף סוף בעיית עומס התנועה בלפיד והנושא יירד מסדר היום. בידידות תמיר אמיתי

ronpel

New member
אכן ידידות מופלאה

לגבי האמת - אמר מישהו יותר חכם ממני שאם חוזרים על שקר הרבה פעמים היחיד שמשתכנע בסוף הוא השקרן בעצמו. השאר מסביב לא שוכחים מה האמת. אני מאד מעריך את יכולת הכתיבה הציורית שלך שבאה לחפות על מעשים חסרי אחריות של חבריך. במילים אחרות אתה אומר שתושבי כפר האורנים צריכים לסכן את חייהם באחת משתי הדרכים: נסיעה על כביש המערכת שמקים הצבא בצמוד לגדר ההפרדה. או נסיעה במעבר דרך לפיד שאתם תדאגו להפוך אותו למסלול מכשולים. לשימחתי יש עדיין חוק במדינת ישראל ואנו נפעיל אותו בהתאם. בידידות רונן

bety bum

New member
אמא שלי ז"ל תמיד אמרה לי

אל תסמכי על אחרים שיעשו בשבילך. מה שלא תעשי בשבילך עכשיו לא יהיה לך בעתיד בקיצור, למה לא לעשות לבד דרך מהישוב שלנו ולא נסמוך על הפתרונות של לפיד ?? ככה גם לא יהיו לנו טענות לאף אחד ויחסי השכנות יהיו נפלאים יותר מתמיד. ...ותחשבו על זה...

idopel

New member
איך לא חשבנו על זה קודם???

קחי לך פרויקט: 1. תמצאי תוואי חלופי שיהיה מוסכם על כולם. 2 . תשיגי אישורים מבעלי הקרקע וכל הגובלים בתואי הזה לביצוע כביש. 3. תגישי בקשה לועדת תכנון ובניה המתאימה. 4. ועכשיו החלק הקל - תשיגי מימון (כמה מיליוני שקלים) והופה לדרך....

idopel

New member
אני מחכה בקוצר רוח לדווחים על

על ההתקדמות שלך בנושא.

פודה

New member
למה הקטנוניות הזו??!!!!

מה הקטע, זה המצב: יש יותר עומס על הכביש, SO WHAT אפשר לחשוב שאנחנו רומסים פרחים ומתנהגים בדורסנות כלפי הדרך, כו-לה דרך!! תתגברו על עצמכם כבר!! אנחנו כנראה לא נעזוב בקרוב, ותכנית הדרך ממילא נעצרת שלא באשמתנו...שלא לדבר על כך, שעסקים קטנים בלפיד מן הסתם מסתמכים גם על כוח הקנייה שלנו (גני ילדים, קונדיטוריה שראיתי, קיוסק, אנשי מקצוע מלפיד ועוד) ולחשוב שהרמזור "שלכם" הרי נבנה מן הסתם גם בלל הלחץ שלנו....יאללה איזה קטנוניים

למעלה