שביל ישראל מביס"ש מירון ועד

sdanpo

New member
שביל ישראל מביס"ש מירון ועד ../images/Emo4.gif

צומת חירם... מסומן במפה כשביל הולכי רגל. מישהו יודע אם הוא עביר גם לאופניים (בלי לקחת אותם עלינו, בהנחה שאנחנו רוכבים ברמה בינונית? בתודה מראש לכל העונים דן פורת

sdanpo

New member
חלאס ,,, כל הפרחנים...

במטוטא מכם , אתם דוחפים את ההודעה שלי למטה עם התמונות המגדיריות שלכם.. יש פה עניינים עקרוניים שצריכים להיסגר עוד היום!!!

shl17

New member
ההתחלה בטוח רכיבה

אני לא זוכר אם כולו רכיב אבל אם לא יש המון שבילים פחות או יותר מקבילים שיקחו אותך לצומת חירם ההמשך בנחל צבעון קצת בעיתי יש קטע הליכה בסבך בערך 1 קמ

sdanpo

New member
ומה לגבי....../images/Emo73.gif

דרך הג'יפים מאיילת השחר לריחניה??? עבירה?? חביבה?? מצדיקה את המסעדה שאחרי?
בתודה מראש לכל העונים דן פורת

alonaski

New member
או! הדרך הזו - היא בהחלט רכיבה!

זה המסלול המעגלי שעושים כדי לרדת בדישון! מחנים את האוטו בקיבוץ - יוצאים לכביש, מקיפים את תל חצור ועולים. מיד בהתחלה אתה נפגש בבסיס צבאי שיתנו לך לעבור (אם תבקש יפה) כי הם יושבים על השביל עצמו! הדרך רכיבה כולה, מהנה ועם נוף יפהפה! בדרך יש אתר ארכיאולוגי - שרידי בית כנסת וישוב יהודי ומטע זיתים - מקום לעצור ולנוח. אח"כ- יש את מערת עלמה שהיא מערה מאוד יפה ואז... הופ!! הגעת לפסגה ואתה חש באוויר הפסגות. משם - אתה פונה ימינה על הכביש וירד איתו עד לפניה ימינה לדרך ג'יפים של הדישון!
יופי של מסלול!

alonaski

New member
דן - בלי לחץ! ../images/Emo140.gif

תראה - מיקי בר אור רכב פעם (לפני שנתיים בערך) את המסלול שם - ירד בסינגל מדהים עד לקבר רבי שמעון בר יוחאי. אני יודעת שעוד קבוצה שלמה רכבה שם בראשות שי שחם. אם אני זוכרת נכון - הם ירדו ב"סינגל" המסומן בשחור. אם תגיע לפסגה ולא תהיה בטוח - תמיד תוכל לרדת בדרך ג'יפים השחורה שעולה להר שמאי ויורדת על הכביש למרגלות מצפה הימים. בלי שום בעיה. בעברי, לפני שהתוודתי לאופניים הייתי שם עם חבר על טרקטורון ולא כ"כ מצאנו שבילים נוחים לטרקטורון...
בכל מקרה - כדאי שתדע שהפקחים של רשעות שמורות הטבע מאוד מאוד קשוחים שם!!! הם מכירים את רוכבי האופניים שמגיעים לשם ומשחרים להם לטרף (-אני מקווה שאתה יודע ששבילי ההליכה בטבע לא מיועדים, עפ"י החוק - לרכיבת אופניים). אז רק שתדע! ושלא תעשה איזו טעות קריטית נאמר - ותכנס לבית ספר שדה שם לברר באיזה "סינגל" הם יכולים להמליץ לך לרכיבה...
לסיכום, אם אתה רוצה פרטים על הסינגל - צור קשר עם מר בר אור. את הטלפון של שי שחם אפשר למצוא - אם יש אצלך בבית פרסום של איזה טיול אופניים מהעבר - שי שחם הוא זה שמארגן את ההסעות באוטובוסים (= בד"כ בטיולי רמה"ג של איקי רהט. נסה לחפש בשוונג - בפרסומי ארועי אופניים מהעבר). מקווה שעזרתי

sdanpo

New member
מצטער על הלחץ....../images/Emo68.gif

זה פשוט התקופה הזו של החודש..... תודה רבה על ההערות ,אני משוכנע שהן תהיינה מאוד מועילות למי שיטייל במקביל אלי , 10 KM דרומה. אך רשמתי , שמרתי ואשתמש בעתיד (למרות שאני לא שייך למועדון)

shl17

New member
השביל שיורד לקבר של שמעון

זה קטע משביל ישראל יורד מדרום לפסגה טכני ביותר ותלול מאוד יש את השביל השחור שיורד ממש מהחניון העליון זהו שביל הליכה מנדטורי חלקו מעשה ידי אדם יש המון צמחיה שמפריעה לרכיבה קח משטה ונקה עבורנו את מה שמפריע הרכיבה הכי טובה במירון מהפיסגה רד את שביל ההר עד ביס שדה 200 מטר בכביש לנחל מורן כולו רכיב חוץ מהקטע האחרון לפני הדרך בית גאן -חורפייש אחריו נחל מורן ממשיך וזה קטע ששוה בדיקה (כמה מטרים ראשונים נראים לא טוב ,יתכן ששוה ללכת כי ההמשך בנחל כזיב מדהים) אנחנו עקפנו הקטע הנל עלינו בכביש לחורפייש קצת אחרי הכניסה פונים דרומה בשביל כחול שמוריד לנחל כזיב ומשם דוהרים בנחל עד גשר אל- קוש יופי של רכיבה

bubble boy

New member
אם עוד לא הלכת לישון , אז קבל...

ש"י מחניון הפסגה לכיוון דרום צמוד בהתחלה לשביל 4X4 ירוק ואין איתו בעייה, אח"כ הוא שובר מזרחה וצריך לשים לב טוב לא לאבד אותו עקב ריבוי שבילים בין שדות חקלאיים, אם הסתדרת אז אתה על סינגל נחמד וטכני,שמסומן בשטח כש"י, שיורד בלי בעייה עד לעין זבד, משם אני אישית טעיתי וירדתי על השביל הכחול לתוך ערוץ לא רכיב ומלא בולדרים עד לקבר, אני ממליץ להמשיך על ש"י שעובר על השלוחה, נראה יותר רכיב , אבל גם אם לא זה סה"כ קילומטר לקבר. יש גם אפשרות נוספת לטפס מזרחה על שביל 4X4 כחול ולהמשיך על דרכי ג'יפים. לגבי רכיבה מצפון למירון, אני ניסיתי את נחל נריה, שביל אדום שיוצא טיפה מעל הבסיס התחתון, השביל נחמד, בעייה עקרית - סבך קוצני מעצבן - אז באמת צריך משטה (כמו שציין שלמה)- סה"כ נראה שנחל מורן עדיף ונוח יותר. ההמשך על השביל הירוק (תחילת נחל כזיב ) באמת בעייתי במפגש עם שביל הרכב המחבר בין בית ג'אן לחורפיש, בולדרים וכאלה, אח"כ הוא הופך רכיב יותר , ועיקר ההנאה היא מעין חותם (שהוא לכשעצמו מעיין נחמד לאללה) , וכמו שכבר נכתב עד לגשר הוא רכיב והדרך יפה. אז תהנה, ותספר איפוא לבסוף רכבת ואיך היה. שחר

sdanpo

New member
תודה על ההסבר המפורט!!!../images/Emo45.gif

צר לי לבשר , אך היינו מרובעים עד אימים, משמע: א. התחלנו מג'יש , ירדנו לנחל דלתון , המשכנו עד איילת השחר , ועלינו בשחור חזרה עד ריחניה , ומשם בכביש עד דלתון על המסלול אני לא אכתוב , מחשש שהוא יהפוך לנדוש מדי. אבל ..... אכלנו בג'סקלה והיה מעולה. אני אצרף קצת ביקורות על מסעדות באיזור, שקיבלתי מפורום אוכל: הפתעה בג'יש מאת: אמנון גו 24/04/03 | 23:04 כשהכנסתי את רפי אהרונוביץ מעיתון 'גלובס' למסעדת "הר מירון" בתחנת הדלק פז בכניסה לג'יש הו אמר לי - "למיטב ידיעתי, בתחנות דלק ממלאים סולר בג'יפ או קונים מים מינרליים" אבל את ההפתעה הטובה קיבלנו בהמשך . כולם נוהרים אל המסעדות המסורתיות שבכניסה - ג'סקלה ואליאלי שככל שהירבו בשיבחן, ירדה תנובתן. (וזה בדוק - אני שם הרבה...). אבל - בתחנת הדלק מצויה מסעדה שבעליה (פואד), איש מאיר פנים היודע מלאכתו כהלכה. אני ממליץ לכם לנסות את "הכפרית של אמנון" - זוהי מנה ש"נבנתה" על ידי וכולה חגיגת סלטים עונתיים ואחרים הנחתכים בסכין המטבח עם הגעת הלקוח למסעדה. המנה הכפרית כוללת גם את סלט הפאטוש הלבנוני הידוע (זה עם הקרוטונים טבולים בשמן זית והגבינה המגורדת למעלה) וגם את ה"באבא גנוז' (חצילים אפויים על גחלים וטחינה) ואת חומוס ה"משאוואשה" (זה החם עם השום והלימון) ועוד... עלות המנה 40 ש"ח לאדם (אם תרכיבו אותה לבד מהתפריט היא תעלה לכם 55 ש"ח), זיכרו שאי אפשר להזמין מנה אחת לשניים! אבל תמיד אפשר לבקש עוד, ועוד, ועוד... ותקבלו על שתזעקו די. זוהי חגיגה של אוכל טרי, טעים, נקי ומוגש באופן אסתטי. שירותים נקיים במקום והקפה עם הבקלווה כלולים במחיר. נסו, וספרו אחר כך - איך היה... בתיאבון ______________________________________________________________________ • אנחנו קבועים ב"אל-אלי"ו רויטל ב א ו בגוש חלב יש כמה מסעדות: אל-אלי(זו שליטי כתבה שהיא בפניה ימינה לכוון דלתון) ג'סקלה ועוד... אנחנו נוהגים לאכול באל-אלי מאוד אוהבים כי טעים שם ,יש לנו תפריט כמעט קבוע של משאושה וציפס ובירות. מאוד מומלץ בגוש חלב גם לקנות בשרים, אתמול קנינו בקצב שלייד הבנק בשר כבש משובח- היה טעים... ובכלל כיף בכפר הזה , יש שם אוירה של טיול בחו"ל: כנסיה, מכולות פתוחות בשבת וגם סניף דואר שפתוח בשבת. _______________________________________________________________________

mtbRider

New member
תגידי גב' סוכר איפה היית היום?!

לא התייצבת בבן-שמן! הסבירי נמקי ופרטי [הוגנבה אלי שמועה שהפעם התירוץ היה שיש סיכוי לגשם...] איתי

alonaski

New member
חחח... ../images/Emo13.gif)) אתה יענו... כאילו...

מסתלבט עלי??!!!
ביררתי עם המר-חזאי-אישי שלי. גשם - ידעתי דווקא שלא ירד! מה שלא מצא חן בעייני - זה סופות החול והאבק...
לא נראה לי כייף ובריא במיוחד... ומאחר ורכיבה נאה עשיתי כבר יום קודם - חנכתי את נחל אלכסנדר המחודש והיפהפה!!
אז הרשתי לעצמי לוותר על הרכיבה היום בבן שמן (האמת, שעשיתי טעות בהערכה. הנחתי שכנראה האירוע יבוטל או יצומצם או יקוצר במסלולים שלו... נוכח מזג האוויר...
עכשיו, אחרי שאני קוראת את החוויות של כולם... נו מה?!... איך לא?!... - אני אוכלת ת'לב!!! :&#39
:&#39
אבל...
במקום זה - נסעתי עם רעי לאצבע הגליל לטיול רגלי יפהפה בנחל קדש המדהים ביופיו!!!
וקינחנו בארוחת ערב במסעדה הכי טובה בחצי הכדור הצפוני!!!!!
(=מסעדת "הסעודה האחרונה" במושב אמירים) ובכך - חגגנו את סיום השבוע חופשה שרעי לקח מהעבודה...

blochm

New member
השביל היורד ממירון

רובו רכיב הבעיה היא בצימחיה הצפופה שממש סוגרת על השביל בקטעים מסוימים תתכוננו לסריטות חבר שלי איבד שם מצלמה לאחר שאיזה ענף בדרך שלף אותה מהקמל בק מומלץ תחת ההסתיגויות הנ"ל.

yaronshlomo

New member
אני חושב שהוא לא עביר

לאופניים ממה ששמעתי. אנחנו עברנו את הקטע הזה על הכביש.

למעלה