שביעות רצון מכסא גלגלים

noa gilad

New member
שביעות רצון מכסא גלגלים

במסגרת החוג לריפוי בעיסוק, באוניברסיטת חיפה, נערך בהנחיית ד"ר נעמי שרויאר ופרופ' תמר וייס מחקר שמטרתו לבדוק את מידת שביעות הרצון של משתמשים בכסאות גלגלים ממונעים מכיסא הגלגלים שברשותם. המחקר כולל שאלון קצר המתייחס למידת ההתאמה של כסא הגלגלים הממונע לצרכים ולתפקודים יומיומיים. המענה לשאלונים מקודד לגיליון נתונים אנונימי והידע החשוב שתוכלו לתרום יצטבר לידע ממשתתפים רבים. תרומתו של מחקר זה מתבטאת בהרחבת ההבנה לגבי תהליך התאמת כסא גלגלים, מנק' מבט של משתמשים כמוך, שהרי אתם המומחים הגדולים הודות לניסיונכם. הבנה זו תוכל להגביר את המודעות ולייעל את ההתערבות והסיוע למתמודדים עם מגבלות תנועה שונות. אודה לכל מי שיסכים להשתתף במחקר זה. הפרטים האישיים של המשתתפים נשארים חסויים. לא קיים שימוש בשמות פרטיים ובמקום השם ירשם מספר סידורי. לפרטים ולהשתתפות ניתן לפנות לנועה גלעד 052-3496635. תודה מראש, נועה

m י כ ל

New member
כה חבל שמרצי החוג לריפוי לעיסוק

באוניברסיטת חיפה ותלמידיו, חושפים כאן גם את ידיעותיהם הדלות ביחס לחולי טרשת נפוצה - לידיעתכם, רק מיעוט מצומצם מאוד של החולים יגיעו במהלך שנות מחלתם, לכלל מצב שעשוי לחייב שימוש בכיסא גלגלים ממונע, וגם את היעדרה של רגישות מינימלית שמתחייבת מפניה לפורום שרוב הפונים אליו זה עתה אובחנו, לדוגמא, או כאלה שמחלתם לא תפגע בם באופן כזה. לכן, אני שמחה לציין, אין כאן הרבה מומחים בתחום הזה - אם בכלל. מציעה לך להעמיק לבדוק הנחות יסוד מוטעות כנגד העובדות הסטטיסטיות, וגם קצת טקט במקצוע שבחרת לא יזיק... ולצורך המחקר (שעל פי הניסוח שלך, משרת בעיקר את הסטודנטים ויתכן שגם את ד"ר נעמי שרוייאר ופרופ' תמר וייס הנכבדות, אך לא ממש מעלה תרומה כלשהי לאיכות חייהם של חולי טרשת נפוצה), לנסות לפנות (אולי בניסוח אחר?! רגיש מעט יותר???) לפורום נכים - זכויות ומגבלות, כאן ב"תפוז". יש בו חברים רבים מאוד, עם נכויות שונות, וגם שם לא כולם ממש "מומחים" בתחום הספציפי הדרוש לכם ל"מחקר".

noa gilad

New member
התנצלותי הכנה

ברצוני להתנצל בפני Mיכל וכל אדם נוסף אשר אולי ונפגע מפנייתי בנושא כסא הגלגלים הממונע. כמובן שלא היתה פה כל כוונה לפגוע, ההודעה פורסמה במספר פורומים, במטרה להגיע לאנשים רבים ככל האפשר. כפי שצייינת, ישנם חולי טרשת נפוצה(גם אם מעטים), אשר למרבה הצער נאלצים להשתמש בכסא גלגלים ממונע ולכן היה חשוב לי להגיע גם אליהם ולשמוע את דעתם על תהליך התאמת הכסא (שלעיתים עשוי להיות ארוך ומייגע) ועל שביעות רצונם מהכסא. השימוש במונח "מומחים" התייחס לאלה אשר משתמשים בכ"ג ממונע וחווים על בשרם את היתרנות והחסרונות של הכסא ולא לכלל חברי הפורום וצר לי אם הדבר נתפס בצורה שונה. נועה

למעלה