שבירת קירות עם תקרת רביץ

yaronsh53

New member
שבירת קירות עם תקרת רביץ

שלום, יש לי בית ישן מאוד שבו התקרה היא רביץ. ברצוני לשבור קיר 10(4*3) ופתח בקיר לבנים בגודל של.2.20 גובה על 3 רוחב. כמובן שאביא מהנדס קונסטרוקציה שיחתום על ההריסה ויאשר הכל. אבל ,לפני שאני מזמין קונסטרוקטור רציתי אני להבין כמה דברים בסיסיים: 1.עליתי לגג וראיתי ששום דבר לא יושב על הקיר 10 לא הגמלונים ואפילו לא לאטות של הרביץ.ראיתי רק רשת אקספנדית מחוברת לסוף של הקיר 10 בחלק העליון כמובן.האם לפי התיאור ניתן לשבור?האם יתכן ישאר פס בליטה ברוחב של 10 בתוך הבית? 2.בהנחה שהקיר לבנים הוא קיר נושא ואני מתכוון לשבור ולעשות פתח בגובה של 2.20 על 3 איזה פיתרונות יש כדי ליצור פתח כזה? 3.איך מהנדס יכול לקבוע אם יש חגורה או עמוד נסתר?יש לו מכשיר מתאים?קודח בקיר? בברכה רוני

מאגר

New member
שבירת קיר עם תיקרת רביץ

לא תשאר הבליטה ההפך ישאר חריץ שבין שני צידי הקיר שאותה יהיה צורך לסגור לאחר הורדת הקיר. לגבי הקיר מלבנים עם הוא קיר חיצוני סביר להניח כי הוא קיר נושא אם יש שם עמוד זאת ניתן לראות רק בתוכניות הבניה האמרות להימצא בתיק בנין הנמצא המחלקת ההנדה האיזור מגורך ישם מספר אפשרויות להוחרדת קיר כזה את אחת מהן בטוח יתן לכם המהנדס הביסוס שתהביאו לראות את המקום.

בינא

Member
עליך להביא מהנדס עכשיו/לפני...

על המהנדס להסתכל על המצב הקיים ואז יוכל לתת לכם יעוץ מה לעשות. כל תשובה שתקבל בפורום, אין לה על מה להסתמך ובודאי שלא על התאור שלך. עם תקרות רביץ ניתן להסתדר גם כשמורידים קיר פנימי, אבל יש לקחת בחשבון שתקרת הרבץ יכולה להיסדק במקומות אחרים אם הרשת נמשכת לשם בגלל שינויים פתאומיים בחלוקת העומסים שתקרה מסוג זה אינה בנויה לקבל. לא כתבת היכן בארץ המבנה נמצא. אולי נוכל לעזור יותר.

yaronsh53

New member
הבית נמצא בראשון לציון.

יש מהנדס קונסטרוקציה מומלץ מהאיזור? מה עלות בדיקת מהנדס לבדיקה כזו ? יום טוב רוני

בינא

Member
עלות מהנדס לנושא = הכסף הקטן

מהנדס יכול לחסוך לכם הון של הוצאה ע"י אבחון נכון של המצב והמלצה מתאימה לבצוע של מה שאתם רוצים לעשות, לכן עלותו = כל שקל. לפרטים ומענה ספציפי על השאלות שלך, כתוב לדוא"ל של החתום למטה ותענה בהרחבה.

למעלה