שבירת קיר

מירבזון

New member
שבירת קיר

מתכוונת לשבור קיר בעובי 27 סמ´ (קיר חיצוני בבית ישן בתל אביב) הכוונה לעשות את זה לבד, מכסימום לשכור פועל ליום אחד עצות, אזהרות, מילות עידוד..... אמרו לי שמספיק פטיש ואיזמל

lili5

New member
זהירות! עמוד או קורת בטון!

כידוע, חל איסור חמור להרוס קורה או עמוד בטון. הדבר עלול לפגוע ביציבות המבנה. האם בדקת מה מתסתתר בתוך הקיר? למשל: צינור מים. רק מהנדס בניין יכול לבדוק האם ניתן להרוס קיר חיצוני ללא הפתעות מיותרות.

חוק התכנון והבניה נועד להגן עלינו!!

מירבזון היקרה לפי חוק התכנון והבניה כל שינוי ואפילו פנימי דורש היתר!!! מטרת החוק היא , בין השאר, לעזור לך למנוע את התמוטטות הבית עליך!!!! כשמבקשים היתר יש לקבל אישור של מהנדס בנין לשינויים ואז אפשר לישון בשקט. לא ברור לי מה את רוצה לעשות. להשאיר פתוח? (חניה?????????) להוסיף בניה?????? לסגור עם חלונות??????.. כמה קומות יש מעל לביתך/דירתך??? רוצה אזהרות?????? - אז ככה. בבית ישן, יתכן ומדובר ב"קיר נושא" כלומר שכל הקיר מהווה תמיכה קונסטרוקטיבית למה שמעליו (תקרה או קומות נוספות...). כלומר שכל פגיעה בו פשוט תמוטט עליך את המבנה... עובי הקיר (כ-30 ס"מ) בהחלט עלול לרמז על שיטת בניה שכזו!!! אפשר לפתוח בכל זאת את הקיר אולם יש לתכננן תמיכה חלופית לתקרה ומה שמעל וזאת לומדים בבי"ס למהנדסים.. (עמודים חלופיים וקורות התומכות את אשר ממעל, למשל) עוד אזהרה? - צדקה לילי5 . יש חשמל , מים ואולי עמודים באמצע הקיר... ואז , במקרה הטוב, רק בזבזת כסף ובסוף תצטרכי לבנות שוב את הקיר כפי שהיה + עלויות תיקונים... עוד אזהרה? - ללא היתר יכולים המפקחים של העיריה להוציא צו הפסקת עבודה , קנסות וכ"ו. רוצה עצות???.. - אז ככה. לעבוד לפי החוק אשר נועד, במקרה הזה, להגן עליך מלהכנס להוצאות מיותרות , קנסות וגרימת אסונות לסביבה ולעצמך. אם את משקיעה בביתך. קחי אדריכל שיעשה את ההשקעה כדאית ונכונה. את אמנם יודעת מה את רוצה, אך יש אנשים עם ניסיון שיכולים להראות לך את הדרך הטובה ביותר להשיג זאת. עירית תל אביב זו לא העיריה הנכונה להסתבך איתה.... את יכולה לברר, בתור התחלה, כיצד בנוי הבית על פי תכניות ישנות הנמצאות הארכיון העיריה. רח´ פילון - מנהל ההנדסה. תגיעי עם הכתובת המדוייקת ואם אפשר גם עם מספר הגוש והחלקה. יתנו לך תיק ותוכלי לעיין בכל ההיסטוריה של ביתך. גם מעניין ומרתק, גם ילמדך מה לא לעשות. גם תוכלי, אולי, לקבל מושג כיצד תוכנן המבנה מבחינה קונסטרוקטיבית. וגם... אולי, תקבלי רעיונות כיצד לשנות את המבנה וברוח ההיסטוריה שלו. ולסיכום, מה שאמרו לך הוא נכון!!! מספיק פטיש ואזמל (פחות או יותר) אבל אפשר להרוס גם עם בולדוזר או חומר נפץ.... השאלה היא מה את רוצה שישאר אחר כך...

מירבזון

New member
מידע על הקיר.

זה בסדר... ראשית, מדובר בקיר שהיה בעבר קיר חיצוני, עם השנים נסגרה המרפסת שלצידו עם חלונות. הרעיון הוא לשבור, "לגנוב" קצת מהחדר הסמוך כדי לעשות פינה לילדה. (לחדר יש כניסה נוספת) באמצע הקיר יש דלת הזזה המובילה למרפסת, גבהה 2.10 רחבה 1.60. הרעיון הוא לשבור את מה שנשאר מסביב. כל הדירות בבניין זהות לחלוטין. השכנים שמתחתי ולצידי שברו את הקיר הזה מזמן והבניין עוד עומד על תילו. ידוע רק שמתחת לתקרה (שגבהה 3.20) יש קורה בגובה של כחצי מטר שבה אין לגעת. שכן מוטרד שכר שירותיו של מהנדס שאמר שכל עוד לא נוגעים בקורה הכל בסדר. העובי של 27 ס"מ הוא עובי הקורה העליונה, הקיר פשוט ממשיך אותה. הקיר בנוי לבני סיליקט. אין בו קוי מים, יש נקודת חשמל אחת. הציעו לי לשכור עגלת פינוי ולהעמידה בחניה, אפילו לא לשכור שרוול אלא לקחת פועל שיוריד את השקים למטה לעגלה, ואח"כ לקחת מישהו שיסגור את קיר הגבס ויסדר את החשמל. מה דעתכם?? ההסטוריה של הבניין מפוארת. אגב, מדובר במרפסת ערפית ולא חזיתית. בולדוזר וחומר נפץ זה עסק יקר, איזמל ופטיש יש בארון... תודה!!

עכשיו זה נשמע קצת יותר טוב!!!

היי מירב האמת, עכשיו מה שאת מתארת נשמע הרבה יותר טוב!!!! מכמה סיבות: 1. כבר עשו זאת מעליך , מתחתיך ומכל צדדיך... (ואת עוד איתנו) 2. תכל´ס, הקיר פנימי ומבחינת פקחי העיריה אין שינוי. ובכל זאת כאמא לילדים וכהורסת קירות אובססיבית, אני מציעה לך לשכור בעצמך שירותיו של מהנדס ולא לסמוך על מה שאמר מישהו למישהו (ואפילו לא שמעת בעצמך!) אני הייתי ישנה יותר טוב אם הייתי יכולה לקבל זאת בכתב. כי מהנדס שיודע שחתימתו תתנוסס לדראון עולם על מסמך שוקל היטב את הערכתו. באופן עקרוני זה נכון! להרוס זה קל והעצות הטכניות שנתנו לך הן נכונות. לפני שמפעילים את כח הזרוע הייתי בוחנת (ע"י קילוף הטיח בקצוות שנפגשים עם הקירות) היכן מסתיימים העמודים (קורה נשענת על עמודים...) אני כותבת לך עכשיו וקצת "משקשקת"!!!! בחיאת, קחי מהנדס תזמיני אותו לפחות לביקור!!! מה איכפת לך לישון יותר טוב בלילה????????????????? זהו. שיהיה לך רק טוב ובהצלחה.

אולמי ורסאי - מסקנות לגבי ההמשך

היי לילי אולמי ורסאי (גשר המכביה ועוד כמה תקרות) הם אירועים שרצוי שנזכור אותם ללא ספק!!! אבל לא כל דבר יש להשליך לכוונם. המהנדסים , לשמחתי, כבר ניזהרים יותר ומחפפים פחות בחוות הדעת ובהערכות שלהם. כמו גם הציבור שלמד להבין שכח המשיכה חזק מכולנו... באולמי ורסאי, חוץ מתיקרה לא חוקית ובלתי הולמת בניה, היתה הזנחה של שנים ונזילות לא טופלו דבר שגרם לפח, שהווה את עיקר הקונסטרוקציה לפי שיטת פל-קל, להרקיב ולהתפורר. הריקודים היו מכת המוות לתקרה. מה גם שמלכתחילה תקרה לא ראויה זו לא תוכננה לעומסים הללו ולא לרזוננס שעשו רקיעות הרוקדים. לא כל מבנה, לשימחתנו בנוי בשיטה קלוקלת זו וסיבת הקריסה לא הייתה הסרת הקירות ופתיחת החללים למרות מה שניתן היה להבין בתחילה. ולענייננו. לא מומלץ, וזה בלשון המעטה, לבצע שינויים במבנה ללא יעוץ מהנדס. ביחוד שאין בידך את התכניות המקורית הכוללות את מיקום העמודים, הקורות ואופי הקונסטרוקציה.

lili5

New member
סיגל, עד כמה שידוע לי

בעל האולם התחתון הסיר עמוד תומך שהיה מוצב באולם שלו כשמטרתו היתה לרווח את אולם הריקודים אצלו. בכך נוצר חסר בתמיכה שהיתה לאולם ורסאי שבריצפתו נוצרה "בטן". השקע הזה ניצפה על ידי בעליו של אולם ורסאי שהחליט למלא את השקע בחול ובריצוף מחודש על פני המילוי האומלל. גם כאן לא נועצו במהנדס אלא נתנו פתרונות חובבניים הרי אסון, שלא נדע...

BOLDER

New member
חוק תכנון ובניה

קובע בעיריית ת"א יפו כי כל שינוי חזית מחייב הגשת תכניות מסודרות למח´ הנדסה בעיריה ואישור ועדת בינוי ערים. אפילו אם זו חזית אחורית. החל מ8.3.98 חוק התכנון והבניה קובע: אדם או גוף או מי מטעמם אשר יבצע שינוי ו\או תוספת ו\או בניה ללא היתר יראה בעיני החוק כעברין לדין פלילי ופירוש הדבר כי בניה כזו אומרת שאת עלולה לפגוע בעצמך עקב פתיחת תיק פלילי עם כל המשתמע מכך (רישום פלילי. וכ"ו) והיה והינך קשורה בעבודתך לגוף ציבורי ונמצאת אשמה הרי שסביר שיוכלו לנתק את התקשרותם איתך על סמך הרשאה בדין... אבל בלי פאניקה. עלות של בדיקת מהנדס או קונסטרקטור או אדריכל הינה יחסית לעלויות נמוכה ושווה לאורך השניםכך שבסופו של דבר כדאי להשתמש בשירותי הנ"ל לטובת הסדר הטוב. נ.ב. אין כמו פטיש ואזמל אבל הורדה חכמה לא עושים בסיליקט עם פטיש ואזמל אלא ע"י חיתוך עם דיסק יהלום ואז הורדת קטעים קטעים. גם יוצא ישר ומדויק וגם אין בריחת לבנים ממקומם מהמכות. בהצלחה קובי

חשוב על אולמי ורסאי, כדוגמא...

ולא משנה מה הסיבה או צרור הסיבות לקריסה.... ההיתר נועד "להכריח" אותך לקחת מהנדס שיערוך חישובים סטטיים ויראה אם וכיצד ניתן לבצע את השינויים!!! זה שאף אחד לא עושה זאת כי עולה כסף + המון כאב ראש, זה משהו אחר. סיפר לי שיפוצניק אחד שהוא עשה עבוד בקומת ביניים בבית דירות רב קומתי. כשהחל להרס קיר שאמרו לו הוא גילה שכולו עשוי בטון. (במרכז הבית) הוא סרב להמשיך בטענה שיש להזמין מהנדס מאחר וזה עלול להיות עמוד חשוב... לאחר ויכוחים מרים נאות הלקוח וקרא למהנדס. ואז התברר שזה היה העמוד המרכזי של הבניין שתוכנן בשיטה מיוחדת עם עמוד בסיס ענק במרכזו. הרס ה"קיר" היה גורם להתמוטטות כל הקומות ממעל , ומן הסתם, כמו בתאומים, גם של הקומות מתחת מכח האינרציה.... מה היה קורה אם השיפוצניק היה פחות מיומן או חאפר או שהיה נכנע לבעל המאה??? כדי לא להשאיר את העניין ליד המקרה קבע החוק שיש לקבל היתר על כל שינוי גם אם אין הגדלת מטרז´... סתם חומר למחשבה ביום לוהט שכזה...

למעלה