שבירת שמירה

שבירת שמירה

מצורפת בזאת ידיעה מ-YNet בנוגע לחייל ששבר שמירה בכך שעישן. בתגובה, כיוון אליו מפקדו נשק טעון. אני יודע עד כמה חשובה השמירה, ומה עלול לקרות אם שוברים שמירה, אך האם האופי של משימה שוחקת זו אינו גורם לכך שחיילים לא יבצעו אותה ככתבה וכלשונה?

ניר נגר

New member
אני מסכים עם הקצין!!! ולא חושב שהוא

סיכן את החייל חסר האחריות שעישן בעמדה שלו. אני הייתי בקסבה בשכם, מדובר בקן צרעות רוחש מחבלים. כשאני הולך לישון אני סמוך ובטוח שחבר שלי שומר עליי ולא שובר שמירה!!! הקצין, שמיומן בנשק, אז הוא כיוון נשק עם מחסנית בהכנס לחייל (הנשק לא היה דרוך, ולא היה כדור בקנה, הסיכוי שקצין מיומן כמו מפקד מחלקה יפלוט הוא אפסי!) אני מקווה שהחייל למד את הלקח! אם זה היה תלוי בי הייתי מעיף אותו מהמחלקה!!!

פלסטיק

New member
אני הייתי מעיף את הקצין

יש נוהל מסודר על גבי טופס 630 לחייל שהפר פקודה (ולדעתי החייל לא אמור רק לעוף מהמחלקה אלא גם להכנס לכלא). בנוהל הזה לא כתוב לבדוק את מיומנותו של הקצין באי פליטת כדור. כללי הבטיחות חלים גם על קצינים ולא סתם, גם להם אסור לכוון נשק לאדם אפילו אם המחסנית בחוץ. מספיק סיכון החיים של החיילים בקן הצרעות מהמחבלים, לא צריך שגם קצין רשלן יסכן את חיי חייליו.

TJSBZ

New member
לי זה לא יקרה קלאסי

הקצין בטוח בעצמו בשחצנותו האינסופית, בטוח שהוא מעל נהלי בטיחות. ממש קלינט איסטווד הישראלי. קצינים לא פולטים, ניר? אתה מוכן להישבע? בדקת סטטיסטית ומעולם לא היה מקרה של קצין שפלט? אחד הכללים הבסיסיים ביותר בבטיחות בנשק הוא לא לכוון אלא אם כן אתה מתכוון לירות. לא משחקים בנשק. יש נהלים לטיפול בשבירת שמירה,וגם בעבירת בטיחות יש נהלים לטיפול. אני מקווה שהקצין יקבל את שלו, בדיוק כמו שהחייל צריך לקבל את שלו.

nahsh

New member
אה, בטח!

קצין אף פעם לא טועה בניווט, וגורם למוות של חמישה חיילים מאש חבריהם. קצינים כידוע הם מושלמים! טייס (שהוא קצין) לעולם לא יטעה בזיהוי סוג הטנקים שהוא מכוון עליהם, ולעולם לא ישמיד טנקים ידותיים. קצינים בכירים לעלם לא ימעיטו בכוחו של האוייב ובכלל - הם קוראים את מחשבותיו ומונעים התקפת פתע ביום כיפור... הטקסט הזה, אני מקווה, נכתב ב67 ולא אתמול.

ניר נגר

New member
אל תהפכו נמלה לפיל בחנות חרסינה!

החייל התנהג בשטח אוייב בחוסר אחריות משווע. הקצין לא היה נופת צופים ולא היה אמור לכוון את הנשק לחייל. אבל מכאן ועד סכנת חיים... מכאן ועד כתבות בעיתונים... עובדה שלחא ננקטו נגדו צעדים, ובצדק לפי דעתי מי שמתייחס לדברים כך לא היה בסיטואציות דומות ולכן מי שלא היה שם, מי שלא מכיר את הפעילויות, הסיכונים וכו' אין לו זכות להגיב ולשים את עצמו בסיטואציות הללו. אני בטוח שהקצין רצה לראות לאותו חייל איך זה להיות תחת קנה, החייל יצא המום רק בגלל שזה היה קנה "ידידותי" אם זה היה קנה של חמסניק הוא והחברים שלו היו יוצאים בתוך שקי גופות... ואז היו באים בטענות לאותו קצין שנתן לחיילים שלו לשבור שמירות

nahsh

New member
סליחה!

שכחתי את הקצין הגאון שירה חקי"ם (בעלי קליע משכנע מאוד) ברחבי בסיס בחברון לפני כמה חודשים. יצאתי נגד האמירה שלך בנוגע למיומנות לכאורה של הקצין. בחייך, בתרגיל ברמה, קצין בפלוגה נאבד כשבסך הכל היה אמור לנסוע אחרי הטנק שלפניו. ההוראות הן ברורות - לא מכוונים נשק על חיילים. לפי התיאור בכתבה, אני לא בטוח שהחייל לא בטראומה. האם חסרים חיילים שיצאו על פרופיל 21 נפשי, בלי לרמות את הקב"ן? תאמין לי, בתי החולים לחולי נפש מלאים באנשים כאלו.

פלסטיק

New member
הוראות הבטיחות מיותרות?

או שהן מיותרות רק במקרה של קצינים? אני הייתי שם, מכיר את הפעילות ולא חושב שטוב שקצין יעבור על הוראות בטיחות. אולי צריך עכשיו לפלוט כדור על הקצין ש"ילמד איזה אסון היה עלול להתרחש אם הוא היה פולט על החייל". כמובן של אקדח 022 ועל שריר הירך ולא על העצם כדי שיהיה רק נזק קטן, אם הקצין היה פולט 556 על חזה החייל הרי היו מוציאים אותו בשק גופות. אחרת יגידו שצה"ל מאפשר לקצינים לסכן את חיי החיילים בזלזול בהוראות בטיחות. רק לכוון קנה ילמד חיילים לא לשבור שמירה ורק ירי בקליבר זעיר על קצינים ילמד אותם מה זה לכוון קנה. אין אופציה אחרת. הקצין הפעיל שיקול דעת מוטעה והיה צריך לחטוף - וחזק. לטעמי האישי יכול להיות שאיננו מתאים להיות קצין. לא ננקטו מול הקצין צעדים - בודאי, כסת"ח הרי צריך להיות. צדק צהלי מעולם לא הרשים אותי. לפי אותו הגיון גם כמובן שלא צריך את בלת"ם, הרי שיקול דעתו של צה"ל מושלם ואין צורך לערער עליו.

ניר נגר

New member
עוד פעם, אני לא מצדיק את הקצין!

אבל בסיטואצייה שנוצרה אני מסכים שלא היה צריך לנקוט נגדו בצעדים משמעותיים, כל שצה"ל נהג הפעם לדעתי בצדק ובתבונה. הוראות הבטיחות בצה"ל תמיד נשמרו בקפידה, ולראיה אני יכול להביא את הקצין שלי בסיר שהועף בגלל שהוא שיחק בחזיז.

פלסטיק

New member
אחד ההבדלים החשובים בין קצין וחייל

הוא לימוד נספח 2 שעוסק בבטיחות. לא ניתן להיות קצין בלי לדעת את נספח 2 על בוריו, כמובן גם לפעול על פיו. לכן פעולות עם נשק דורשות נוכחות קצין. קצין שמתנהג בצורה שלטר"ש אסור להתנהג אסור שיהיה קצין. המריחה הזו של צה"ל עלולה לעלות לנו בחיי אדם. צדקו בזמנו כשהעיפו את הקצין שלך, טעו כשלא שפטו את חולה הסגמת הזה.

תראה, אני מסכים ששובר שמירה

צריך להיענש, אבל: 1. קצין אמור להוות דוגמא אישית לחיילים ולא לכוון נשק כלפי חייל. 2. אופי המשימה הנקראת שמירה, לדעתי, הוא הגורם לשבירתה. אני, אישית, משתדל לבצע את השמירות שלי כמו שצריך שעות ארוכות בשעות לא שגרתיות עם נוף לא משתנה מול העיניים (בלי סיגריות אני לא כותב משום שאיני מעשן), כך שאני מבין מה גורם לחייל לשבור שמירה. קורה גם לי לפעמים שאני מנקר, אך אני משתדל להימנע מכך.

slug

New member
אידיוט

ניר נגר - אתה אידיוט מורעל. תתבגר כבר.

ניר נגר

New member
חבל שאתה לא מתווכח או שוטח את

טענותיך כמו איש מבוגר, אני את הגנון סיימתי לפני הרבה זמן. כל טוב

הוראות בטיחות קודמות לכל

ניר ידידי אני מסכים לכך ששבירת שמירה היא מעשה שלא יעשה , ושאני סומך על מי ששומר על בטחוני, בדיוק כמו שאני מחוייב לשמור על בטחונו. אבל יש דרך הרבה יותר הגיונית להנחיל זאת לחייל אגב הסיבה ברוב המיקרים של "שבירת שמירה" היא עומס תעסוקה הנובע מכוח קטן המתחלף עם עצמו ומקטין את שעות המנוחה-ועל כן חובה להגדיל את כמות הכוח הנושא בנטל כולל כוח המילואים הקרבי ומניעת השתמטות = מטרתנו

ניר נגר

New member
מוקש, אני מסכים שהקצין טעה...

אני מאמין שהוא פשוט היה המום ופעל מתוך תחושת בטן. אני לא מצדיק אותו אני שפוט מבין אותו, בדיוק כמו המערכת הצבאית! האחריות לשלום חייליו מוטלת עליו, אחר כך הוא יצטרך ללכת לבתי ההורים השכולים, להצטער, להבסיר, להתנצל בשם החיים ששבר שמירה (והוא בטח בכלל יתבייש להגיע) אני בטוח שאם היית שם את הקצין בכיתה סטרילית, כשהוא שבע, לא רעב, ער ולא גמור מעייפות, בלי מתח...הוא היה מסכים שזו לא דרך הפעולה ההגיונית להעביר מסר לחייל

אז יש קצין מטומטם גדוד...מה חדש?...

...מי מאיתנו לא התנסה ועבר דברים כאלה חריגים?... אני רק יכול להעלות מזכרוני, מעל 20 שנה לאחור מעשי טימטום של סגל פיקודי(תנחשו היכן אני השתתפתי, לפותר נכונה מובטח סופ"ש בעזה על חוף הים בדוגית), כי הרי הוא נחשב ליותר אחראי ובוגר... א. מ"כ מראה לחיילים שלו אייך אפשר לירות ולנקות בסיגריה את הקנה של הנשק - החוכמולוג פירק קליע, הכניס במקום פילטר של סיגריה, אמר לאחד החיילים, תראה שלא יקרה לך כלום, האחרון התמים נעמד ממול והמ"כ ירה לתוך פניו...מיותר לציין שהפילטר לא בדיוק הזיק, אבל אבק השריפה שהשתחרר לפניו של החייל שרף לו אותם כהוגן... ב. קצין תפס חייל רדום בשמירה, אחרי מסע מפרך של מספר שעות במסגרת טירונות יחידה, ירה ליד אוזנו עם אקדח תופי האישי שלו, למען יראו ויראו...מיותר לציין שאותו חייל כמעט ונהיה חרש, האם התלונן?...חו"ח הרי רצה לסיים מסלול יחידה...זה הקוד, לא מלשינים... ג. מש"ק בלבנון מצמיד סכין לצאוור החייל שנירדם בשמירה על המקלע 0.5 בנגמ"ש(לילה חורפי גשום מאוד - אבל לא תרוץ להרדמות)...כאן הסיכון היה נמוך והלקח מאוד ברור, אבל יכל להיות צל של סכנה לו החייל היה ניבהל ונילחץ כנגד הסכין באופן חזק יותר עם צאוורו... ד. מש"ק מתרוצף ורודף אחרי לוחמים עם ערמת חומרי נפץ המחוברים בפתיל השהיה וברגע האחרון זורק את זה לתהום עמוקה ממצוק בנחל הנגב הדרומי... ה. אנשי סגל מתווכים בשכיבה על ציפורים דורסות - מיותר לציין שאף אחד לא פגע... ו. אנשי סגל יורים סנטימטרים ליד רגלי החיילים כדי לתת להם תחושה של קרב... ז. תחרויות בשטח עם ג'פים ונ"נ... ובזה ניזכרתי רק בחמש הדקות האחרונות... במבט לאחור של בוגר ואב לילדים, לפעמים אני מתמלא חשש לגבי ילדי שיתגייסו...איזה מפקדים בדיוק יהיו אמונים עליהם?... כן, יש בי חשש, אמת...

למעלה