אז יש קצין מטומטם גדוד...מה חדש?...
...מי מאיתנו לא התנסה ועבר דברים כאלה חריגים?... אני רק יכול להעלות מזכרוני, מעל 20 שנה לאחור מעשי טימטום של סגל פיקודי(תנחשו היכן אני השתתפתי, לפותר נכונה מובטח סופ"ש בעזה על חוף הים בדוגית), כי הרי הוא נחשב ליותר אחראי ובוגר... א. מ"כ מראה לחיילים שלו אייך אפשר לירות ולנקות בסיגריה את הקנה של הנשק - החוכמולוג פירק קליע, הכניס במקום פילטר של סיגריה, אמר לאחד החיילים, תראה שלא יקרה לך כלום, האחרון התמים נעמד ממול והמ"כ ירה לתוך פניו...מיותר לציין שהפילטר לא בדיוק הזיק, אבל אבק השריפה שהשתחרר לפניו של החייל שרף לו אותם כהוגן... ב. קצין תפס חייל רדום בשמירה, אחרי מסע מפרך של מספר שעות במסגרת טירונות יחידה, ירה ליד אוזנו עם אקדח תופי האישי שלו, למען יראו ויראו...מיותר לציין שאותו חייל כמעט ונהיה חרש, האם התלונן?...חו"ח הרי רצה לסיים מסלול יחידה...זה הקוד, לא מלשינים... ג. מש"ק בלבנון מצמיד סכין לצאוור החייל שנירדם בשמירה על המקלע 0.5 בנגמ"ש(לילה חורפי גשום מאוד - אבל לא תרוץ להרדמות)...כאן הסיכון היה נמוך והלקח מאוד ברור, אבל יכל להיות צל של סכנה לו החייל היה ניבהל ונילחץ כנגד הסכין באופן חזק יותר עם צאוורו... ד. מש"ק מתרוצף ורודף אחרי לוחמים עם ערמת חומרי נפץ המחוברים בפתיל השהיה וברגע האחרון זורק את זה לתהום עמוקה ממצוק בנחל הנגב הדרומי... ה. אנשי סגל מתווכים בשכיבה על ציפורים דורסות - מיותר לציין שאף אחד לא פגע... ו. אנשי סגל יורים סנטימטרים ליד רגלי החיילים כדי לתת להם תחושה של קרב... ז. תחרויות בשטח עם ג'פים ונ"נ... ובזה ניזכרתי רק בחמש הדקות האחרונות... במבט לאחור של בוגר ואב לילדים, לפעמים אני מתמלא חשש לגבי ילדי שיתגייסו...איזה מפקדים בדיוק יהיו אמונים עליהם?... כן, יש בי חשש, אמת...