שביתה../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif
ארגון המורים העל-יסודי פוצח בשביתה
המאבק של המורים צודק וחשוב, אין שום ספק בכך. זכותם לשכר הוגן ותנאים טובים. אבל... אני אומרת כזה דבר... אי אפשר לספר את אותה בדיחה יותר מפעמיים. פעם ראשונה זה היסטרי, פעם שנייה מצחיק אבל פעם שלישית והלאה זה כבר סתם משעמם ואפילו מרגיז. ככה עם שביתות המורים. שנים על גבי שנים שהפיתרון המיידי של המורים זה השבתת הלימודים. לתלמידים נגרם נזק מצטבר כאשר הם מפסידים חומר לימודי חשוב וגורם לרמת לימודים ירודה שרק מצטברת לתלמידים נגרם נזק מיידי כאשר הם נמצאים ללא השגחת מבוגר וללא מסגרת לימודית-חינוכית מאחר ובית הספר סגור וההורים בעבודה. העתיד של הנוער לא ברור כאשר ההשכלה שלהם לוקה בחסר והמשמעת שלהם מתרופפת בשל חוסר במסגרת מסודרת. הפיתרון החדש של משרד החינוך לשביתה - העסקת מדריכים והפעלת המתנסים בערים השונות בתור מסגרות חלופיות לבני הנוער. גם קראתי על פתרון יצירתי במיוחד של פעילויות גדנ"ע בבסיסי צה"ל בתקופת השביתה. הפיתרון היצירתי של ארגון המורים, על מנת לעזור כלכלית למורים שעלולים להיפגע באופן אישי מהשביתה - הלוואות מיוחדות והשמת המורים בעבודות זמניות של טלמרקטינג ושירות לקוחות. לא ברור לי מהיכן משרד החינוך אמור להשיג את התקציב למדריכים ולמתנ"סים כאשר המורים מבקשים הטבות בתנאים ולא מקבל כי כביכול אין תקציב. לא ברור לי מהיכן ארגון המורים מארגן למורים הלוואות אם אין לארגון המורים כספים לשלם למורים ממילא ועל כך הארגון יוצר למאבק - לקבלת כספים מהממשלה. מעבר לשכר המורים יש בעיות יותר בוערות שנוגעות לחינוך העל יסודי בפרט ולמערכת החינוך בכלל. מספר תלמידים לא הגיוני בכיתות הוא גבוה וגורם לקשיי ריכוז לתלמיד ממוצע, כל שכן לתלמיד בעל ליקויי למידה. מורים לא מקצועיים. מורים שחוקים. מורים מוטרדים. שיטת הלימוד, כפי שנמסר לא פעם בתקשורת, בעקבות מחקרים רבים ושונים - ממש לא יעילה מזה שנים רבות. ספרי הלימוד שיוצאים כל שנה במהדורה חדשה בלי סיבה ברורה, מלבד הסיבה שרוצים להעשיר את כיסם של בתי הדפוס. ויש עוד ועוד מה לומר וכל מה שכתבתי זה על קצה המזלג. השביתה אמורה להיות הפיתרון האחרון כשכלו כל הקיצין ובטח שלא הפיתרון הראשון והמיידי. אני לא מאמינה ליו"ר ארגון המורים כשהוא אומר שהוא עשה כל שיכול למען המורים. אני מאמינה שבמדינה שלנו יש מנהלים, מנכ"לים ויו"רים ש"יושבים" על משכורות מעולות ותנאים מדהימים ואם רק כל אחד מהם היה מוותר על עשירית ממה שהוא מקבל, אף אחד מהם לא היה ניזוק כלכלית ואפשר היה לדאוג לכל מורה ומורה בישראל. ואגב כך, לדאוג לחינוך טוב יותר לילדינו.
ארגון המורים העל-יסודי פוצח בשביתה