שביתה...

mika888

New member
שביתה...

מה אתם חושבים על סיום השביתה? האם זה בסדר שמחזירים את המורים עם צווי מניעה? בבקשה תנסו לחשוב מעבר לשיעמום היומיומי ולחשוב על התוצאות של השביתה בעתיד (לטובת המורים והתלמידים). לפי דעתי זה ממש לא בסדר וצריך לארגן שביתת תלמידים! מה אתם חושבים?

ט ר י ג ר

New member
...

אני חושבת שהשביתה הזאת פוגעת בתלמידים. ככל שהיא תהיה יותר ויותר ארוכה, כך אנחנו נפגעים יותר. נכון, המורים לא יקבלו את כל הכסף שהם רוצים והם לא יזכו לכיתות של 20 תלמידים, אבל אנחנו נחזור לשגרה שלנו, והמורים יקבלו קצת יותר כסף ממה שהם קיבלו מקודם. אני לא חושבת שזה הוגן עכשיו להקטין את הכיתות, במיוחד לכיתות ז' עד שהתרגלנו לכיתה החדשה שזה לא היה קל, יפרידו לנו אותה? זה יכול להיות כיף להשפיע ולשבות אבל על מה בדיוק נשבות? בסוף אנחנו ניפגע.

mika888

New member
אני חושבת

שקצת קשה לך לראות את התמונה הרחבה. העניין פה הוא לא להפריד בין חברים, העניין פה הוא לתת בסופו של דבר חינוך טוב יותר לך לי ולכל שאר התלמידים. אני לא חושבת שאת בכלל מצליחה לדמיין את ההבדל של לימוד בכתה קטנה לעומת 34 תלמידים בכתה ואף יותר, זה הבדל עצום. אמא שלי היא מורה, אני רואה איך היא קורעת את התחת במקצוע כפוי הטובה הזה, ולפי דעתי כאשר השכר והתנאים של המורים ישתפרו גם הרצון והיכולת של המורה ללמד תשתפר, ואני יודעת שלטווח הקצר זה אכן פוגע בתלמידים, אבל מאוד מאוד חשוב להסתכל לעתיד ולראות מה יכול להיות אם לא נכנע לצווי המניעה האלה. הממשלה רק רוצה להפיל את כל הארגונים של המורים. וכן אנחנו יכולים עכשיו לחזור ללמוד המורים יקבלו עוד 2 שקלים לחודש אבל שום דבר לא ישתנה! זו השביתה הכי ארוכה של מערכת החינוך בתולדות ישראל, והדרך היחידה שיצא ממנה משהו היא להתמיד!!!! לא לוותר!!!!

החלטה גרועה...../images/Emo54.gif

אם זה יפגע שמישהו אני מצטערת,אני לא מתכוונת לפגוע- אני חושבת שלמי שאין ביית אמא/אבא שהוא מורה לא באמת מבין מה זה, הם באמת יושבים עד 2-3 בלילה על המחשב, כדי להכין שיעורים למחר ומחרתיים. והשכר.. פשוט מגוחך נראה לכם שאפשר להשתכר על 4,000 ש"ח בחודש? זה כלום!! והמורים באמת עושים הרבה!! זה חינוך הדבר הכי חשוב! בנאדם צריך קודם כל להיות בן אדם ואז איש משכיל וכל החרטה הזה.. ומדינת ישראל פשוט לא רוצה להוציא כסף על זה, חגיגות 60 שנה למדינה זה יותר חשוב מחינוך כנראה...

ספירקיXD

New member
../images/Emo45.gif

יש משהו במה שאת אומרת. משהו הגיוני.. ונכון, המחנכת שלי (אומנם היא בהסתדרות המורים, אבל זה לא משנה כ"כ) , יש לילות שלמים בשבוע שהיא בכלל לא ישנה. שהיא כל הלילה יושבת לבדוק מבחנים, להכין שיעורים, והכל. לילות לבנים כמו שנקרא. ומה היא מקבלת על זה? כלום.

mika888

New member
נכון מאוד... גם אמא שלי

ואני מבטיחה לך שכשלמורים יהיו תנאים טובים יותר, תהיה להם יותר מוטיבציה, ללמד לעבוד, לפעול ובסופו של דבר אנחנו נרוויח מזה...

ט ר י ג ר

New member
אני באמת לא יודעת.

נכון, זה נורא השכר שהמורים מקבלים. הם עובדים כל כך קשה. אבל אני לא חושבת שאנחנו נוכל לשבות =/

mika888

New member
בטח שנוכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חברת הנוער בימינו הפכה להיות פאסיבית!!!!!! הפסקנו לפעול ולהילחם לזכויות! זה בדיוק המקום שבו אנחנו יכולים לשנות, אין שום סיבה שבגללה אנחנו לא יכולים לשבות!

Lady In Blues

New member
תאורטית, את צודקת.

פרקטית- זה לא עובד ככה. בני הנוער של היום הם פסימים ואינטרסנטים מידי בשביל להגיד "בואו נעשה שביתה כדי לעזור למורים! זה ישפר את החינוך שלנו!". או שהם רוצים לרבוץ בבית או שהם רוצים ללמוד. אקטביזם הוא לא צד פה. העתיד שאת מדברת עליו הוא לא היום או מחר או בעוד 5 שנים. הוא עתיד רחוק מאוד ואני שואלת- מה אם התלמידים של היום? לדבר על מהפכות זה טוב ויפה אבל אני עכשיו בכיתה י"א ויש לי יותר מ13 (
) בגרויות השנה (נו טוב, מגמה קשה...). אני חושבת שהשביתה צודקת אבל כרגע אני לא יכולה להרשות לעצמי לפספס שנת לימודים שלמה. פשוט לא יכולה. אני לא מבינה למה המורים לא יכולים לחשוב על פיתרונות יצרתיים יותר למאבק שלהם חוץ משביתה. שלא מזיזה לממשלה את קצה ה... ורק מזיקה לתלמידים.

mika888

New member
אבל את מבינה שבכל שנה יגידו את זה?

ובגלל זה שום דבר לא יקרה, אף פעם! התנאים ישארו חרא כמו שהם כל מקצוע ההוראה ילך ויתדרדר ובסופו של דבר התלמידים יסבלו, גם אם אלו לא אנחנו, אז אלו יהיו האחים הקטנים שלנו, הבני דודים, אפילו הילדים שלנו, וזו תהיה קרקע פורייה להתמוטטות של החברה הישראלית. אני יודעת שאני מדברת מממש גבוה, ונשמעת קצת מתנשאת, אבל לצערי זו האמת... וצריך לעשות משהו נגדה...

mika888

New member
???

ואילו פתרונות יצירתיים את מציעה לבעיה הזו??? הסיבה שהשביתה לא עובדת היא בגלל שלא מתמידים בה, אומרים "נו טוב, לא הצליח אז לא משנה", אבל זה לא נכון, צריך לעשות השבתה כללית של מערכת החינוך, ואז גם לצבא יהיה אינטרס בדבר, ההסתדרות צריכה להתערב, צריך להתנגד לצווי מניעה, לעשות שביתת תלמידים, העיקר הוא לא להיכנע!

black hock

New member
אני לא בטוחה מה העמדה שלי לגבי הצוי מניעה

אני פשוט ממש מרחמת על התלמידים שצריכים לעשות בגרויות השנה....אני מתארת לעצמי שיורידו את הרמה לכולם אבל מה יהיה כשהם ינסו להתקבל ללימודים גבוהים? הרף של השאר (על רמת העיקרון) יהיה גבוה יותר והם ישארו מאחור שלא באשמתם....

ט ר י ג ר

New member
תקשיבי..

נכון, זה יהיה כיף להשפיע.. אבל מזתאמרת שהמורים לא מתמידים? אם הם לא היו מתמידים השביתה הייתה שבוע. לא הבנתי אותך.. את רוצה שנשבות.? על מה? תתני לנו סיבה.. ואי אפשר סתם להגיד לא הולכים לבצפר, יהיו מלא שההורים שלהם לא ירשו וכאלה, בגלל שאנחנו עדיין צעירים... ואני מאוד מאוד מאוד מרחמת על התלמידים שעושים בגרויות...

mika888

New member
סיבה טובה...

כי אנחנו צריכים להיות בצד של המורים, כבר כתבתי שבסופו של דבר זה יפעל לטובתנו, ואם מכריחים אותם לחזור עם צווי מניעה, אז אנחנו נהיה אלו שנשבית את המערכת. אם כולם ישבתו אז לא יהיה טעם ללכת לבית ספר כי המערכת לא תפעל, אז להורים לא תהיה הרבה ברירה. וזה ברור שיקלו השנה בבגרויות!

ט ר י ג ר

New member
את רוצה..

שנשבות מהסיבות של המורים הבנתי. אני יגיד לך את האמת, אני אין לי מושג מה העמדה שלי בנושא הזה, בעד המורים, לאדעת בכלל מה קורה שם. אני יודעת שהשביתה הזאת מזיקה לי מאוד, ובסוף התלמידים יפגעו הכי הרבה. אני חושבת כבר צריך לחזור ללימודים זאת השביתה הארוכה ביותר בתולדות ישראל (!!!) שתבינו לאיזה מצב הגענו... לא מבינה מה קורה, אני רק רוצה כבר לחזור ללימודים כי נשבר לי כל הזמן להיות בבית ולהשתעמם למוות. אנחנו נשלים את כל הימים השבועות והחודשים שהפסדנו... אז כל מי שנהנה מהשביתה הזאת כי "מפסידים" לימודים. תאמינו לי אנחנו לא מפסידים לימודים.. פשוט בא לי כבר לחזור... בא לי לחזור לשגרה שלי.. אני חושבת שצריכים לתת למורים העלאה בשכר, כי הם קורעים את התחת ולא מקבלים תמורה מספיק גדולה. זה מאוד הוגן שיעלו להם את השכר. אבל אי אפשר יותר לשבת בבית , אני מרגישה שהמוח שלי קפא.. אני מוציאה ספר,חוברת כדי שאני לא ישכח את החומר ואני פשוט לא יכולה, התרגלתי לשגרה של : מתעוררים בצהריים,אוכלים,ישנים עוד קצת,טלוויזיה/מחשב,יוצאים,חוזרים,ישנים והכל מחדש... כבר התחלתי לנסות להתרגל ללכת לישון מוקדם להתערר מוקדם, לפתוח ספר אבל אני פשוט לא יכולה! לא רק שלא יכולה אני לא רוצה! אני נהנת מהשלווה הזאת אבל היא לא תמשך כל כך הרבה זמן, ואנחנו נחזור באיזה שהוא שלב, ואנחנו רק מזיקים לעצמינו..

superbobik

New member
אני לא חושב שהיא התכוונה שנשבות

מהסיבות של המורים (העלת משכורת בעיקר), אלא בגלל שאם המורים יהיו מרוצים, תהיה להם מטוביציה ללמד, ואז הם ילמדו טוב ואנחנו התלמידים נרוויח. לכן באופן מסויים, אנחנו צריכים להיות בצד של המורים.

למעלה