שביתה

doroniz

New member
שביתה

מישהו שמע על הרעיון הגאוני של ההסתדרות - אחרי ההפוגה הנוכחית יש כוונה להרחיב את מעגל השביתה ולכלול גם את החינוך המיוחד!!!

Diana M

New member
ואיך הם ישביתו את החינוך המיוחד?

הדרך היחידה בה ניתן לעשות זאת היא במניעת הגעתן של הסייעות למסגרות החינוכיות. אין ספק כי זו יכולה להיות בעיה קשה , במיוחד במסגרות מורכבות יותר כגון אוטיסטים, סי.פי וכד´ אתה יודע מה אני חושבת שחלק גדול מהמסגרות הללו אפילו אינו יכול לפעול כלל ללא סייעות. ומה יעשו לגבי כל אותן סייעות צמודות אשר חיוניות לשלומו הפיזי של הילד? קשה לי להאמין כי זה יתכן אך מאידך..הרי הכל יתכן.

doroniz

New member
שביתה

דיאנה, לפי מיטב הבנתי הכוונה היא להשבית את כל מערכת החנ"מ, לא רק את הסייעות העובדות דרך הרשויות המקומיות. אני מנסה לברר האם כך הוא בכל מיני אפיקים - ההודעה על האפשרות הזאת כבר היתה בעיתונות, ברדיו, בטלויזיה, באינטרנט. אם הילדים שלנו יהיו בבית - חבל על הזמן....במיוחד הקשים שביניהם. חייבים להקים כל צעקה ומהר!!!!!!! דורון

Diana M

New member
לא האזנתי לחדשות היום

ואני מודה כי איני נוטה לעשות זאת גם בדרך כלל. אני מבינה כי מדברים על השבתת מערכת החינוך בכלל וזה כולל את החינוך המיוחד. שערוריה שאין כדוגמתה. מסכימה איתך לחלוטין יש להרים קול צעקה ואני מקווה כי עמיתי לא יענו לקריאות שביתה ויגיעו לעבודה. יש גבול עד כמה ניתן להתעלל במשפחות שלמות.

רחלוש

New member
קאלעק שביתה....

אני עובדת עיריה... אף אחד לא שובת. כלומר, כל החכמולוגים שיושבים בבניין העיריה - שובתים, אבל אנחנו (מתי"א) וכל המשרדים מחוץ לעיריה - לא שובתים. נכון שיש כאלו שמחפשים כל הזדמנות בה הם לא יצטרכו לעבוד, ונכון ששביתה זו שביתה, אבל , נו.. באמת, איך אפשר להשבית את מתי"א למשל??? ונכון שלא קיבלתי משכורת, או יותר נכון קיבלתי רבע משכורת - וכן, הייתי צריכה לשבות, אבל שוב - אני חולהההההההההההה על העבודה שלי, ו....שביתות לא ממש מדברות אלי :) וחוץ מזה , מה? אני "אדפוק" את הבוסית שלי?? את כל העבודה הרבה שיש לנו?? לא ולא. ודיאנה, יש לך ד"ש חם מדבורה המנהלת שלנו. זוכרת אותה?.

Diana M

New member
אני מתה מצחוק ממך ../images/Emo6.gif

את מתוקה אמיתית רחלושי גם המזכירה שלנו אינה שובתת. אף פעם. וזה אכן עושה תחושה טובה לדעת שיש מחוייבות ואכפתיות. נכון, לא שוברים שביתה. אבל ריבונו של עולם צריך גם לדעת על גבם של מי שובתים.. איזו שאלה, כמובן שאני זוכרת את דבורה, מסרי לה דרישת שלום חמה ממני חזרה

תגובה לעניין השביתה!

אני תומכת מאוד בעניין השביתה, וזאת מסיבה אחת:אולי שביתה זו תשנה את יחסה של שרת החינוך לחינוך המיוחד. יש לציין שאני תומכת בשביתה יזומה שצריכה לבוא מצד ההורים, ולא מצד ההסתדרות. אנחנו צריכים להילחם על ההכרה בחינוך המיוחד, ואם זה כרוך בשביתה, אז נראה לי שאין לנו ברירה, אם אנחנו רוצים לזכות בהכרה ממלכתית. השביתה צריכה להיות ללא הגבלת זמן, עד ששרת החינוך תתייאש, ותחליט לשנות את היחס "הרע" שלה למערכת הנפלאה הזו. האם מישהו חשב להשבית את המערכת? אני יודעת שאצלנו היו שביתות, שהיו במסגרת השביתות הכלליות של ההסתדרות. ועכשיו לנושא אחר שלא קשור לפורום:ביום הקשה הזה, אני שולחת תנחומים למשפחות השכולות ואיחולי החלמה מהירה לפצועים, שנדע ימים טובים יותר, ליאת.

doroniz

New member
לא מסכים

ליאת, לצערי אני ממש לא מסכים איתך, וזאת מכמה סיבות: 1) שביתה לא תשנה את יחסה הזה או האחר של שרת החינוך לחנ"מ, מה גם שזה לא העיקר. 2) שביתת המשק (המיגזר הציבורי) ע"י ההסתדרות היא כוללת לגבי תנאי שכר ותוספות יוקר ועוד, ואינה קשורה קונקרטית למערכת החינוך והחנ"מ. 3) אנחנו, ההורים, נאבקים/נלחמים/מתנצחים וגם לפעמים מתדיינים עם אנשי משרד החינוך והאגף לחנ"מ. מנסיוני האישי - בסיכומו של דבר אנחנו משיגים את מבוקשנו, לפעמים אחרי זמן רב ולפעמים זה הולך יותר בקלות, אבל אף פעם לא הצטרכנו להגיע או לאיים בהשבתת המערכת (ואני מכיר את המערכת 3 שנים בסה"כ). 4) מערכת החנ"מ עברה שינויים בשנים האחרונות (בד"כ בכיוונים חיוביים). עדיין יש הרבה מה לשנות ולשפר, והמערכת לעיתים קרובות צולעת ומקרטעת ומשדרת מרובעות היכולה להוציא מהדעת, אבל זה הבית של הילדים שלנו....ולכן אני משוכנע ששביתה תפעל לרעת הילדים גם נקדותית וגם לטווח הארוך. יום טוב ושקט לכולנו, דורון.

Diana M

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך דורון

ליאתי, השבתה של החינוך המיוחד על ידי ההורים דומה בעיני לאדם המבקש להעניש את הכרטיסן ולכן קונה כרטיס נסיעה ברכבת אך הולך ברגל בהפגנתיות. מה עוד ששביתה זו אינה קשורה ברצון ההורים, להיפך. איני עוסקת כעת האם בכך האם זו שביתה מוצדקת או לא, אלא במידת הנזק שהיא עלולה לגרום למשפחות רבות. כולי תקווה כי לא נגיע לכך.

דיאנה!

לדיאנה ערב טוב! יש לי רק שאלה אחת:אם לא נשבית את המערכת, איך נצליח לגרום לשינוי ביחסה של שרת החינוך למערכת החינוך המיוחד? תזכורת קטנה:שלחתי לשרה מכתב שנשלח פעמיים, ולא זכה לתשובה. לא הייתי קוראת לזה יחס הולם, ההיפך הוא הנכון. אני, בניגוד אלייך, חושבת ששביתה יכולה להזיז עניינים, והיא יכולה להוות ציון דרך ביחס של הממסד למערכת. בנקודה הזו, אני אציין שאני מאוכזבת מאוד מיחס משפיל זה. אני מעדיפה את ההגדרה "משפיל", כי אני מרגישה חלק מהמערכת הנפלאה הזו, וכחלק מתחושת השייכות, אני מרגישה מושפלת, אבל זה לא פוגע בכל הדברים האחרים והטובים שאני מרגישה, זהו, שיחררתי קצת קיטור, מקווה שזה בסדר, ליאת.

Diana M

New member
לשחרר קיטור זה תמיד בסדר ליאת

חמודה ואת עושה זאת כל כך בעדינות
אני לא חושבת כי שביתה תעזור מפני שהשובתים הם אלה אשר יסבלו. ולעומתם המערכת לא תפגע , אולי רק תראה פחות יפה בטלויזיה. אך כפי שראינו בזמן שביתת הנכים זה לא ממש הזיז למישהו שאלפי אנשים נכים ישנו ברחוב בזמן השביתה. אני מאמינה יותר בהדברות, כפי שדורון הציע וזה אכן קורה כל הזמן ובעקבות הדברות זאת חלו שינויים גדולים ומשמעותיים תחום החינוך המיוחד , ראי קבלת חוק חינוך מיוחד בכנסת וכמה שינויים הוא הכניס בהתמודדות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. ובענין המכתב שלך, אכן הייתי מצפה כי תקבלי התייחסות, לכל הפחות תגובה ממשרדה של השרה אם לא ישירות ממנה.

לדיאנה שלום!

קודם כל, תודה על האפשרות שניתנת לי כדי לשחרר את הקיטור הזה, אני צריכה את זה לפעמים. זה נכון שחוק החינוך המיוחד התקבל בכנסת, וזו כבר התקדמות עצומה, אבל לכל הפחות, תסכימי איתי שצריכים להתחולל עוד כמה שינויים שיעשו את המערכת לטובה יותר. אני כותבת דברים אלה מתוך דאגה אמיתית למערכת, ולאלו שזוכים להשתמש בשירותיה, ואני ביניהם. [קשה לי להשתמש בהגדרה "לשעבר"], ולכן אני משתמשת בהגדרות המתארות לשון הווה. ליאת.

אלי ו.

New member
השביתה הזו היא על פוליטיקה וכסף

אין בינה לבין חינוך או חנ"מ כלום. יש הרבה לתקן והרבה למחות בנושא החנ"מ אבל זה לא קשור לשביתה הזו.

doroniz

New member
מידע חדש

קבלתי מידע מפי יו"ר ועד ההורים הארצי לחינוך מיוחד - לא תהיה שביתה במערכת החנ"מ !!! וואו - איזו הקלה. דורון.

פאני יצ

New member
שביתה נגד שביתה

להגיד שאני מחוכה נגד השבתת החינוך המיוחד זה בלשון המטה. את בית הספר שלי היצליחו להשבית פעם אחת בראשון לספטמבר וגם זה רק בשעה 12.00 כיבן שרובינו לא היסקמנן ללכת ליפני הילדים יכבלו ארוחה חמה ואצליה גם העמדה. ( אני מלמדת כיתת שיתוק מוחין) איך אפשר להשבית אותנו כשאנכנו המכום היחידי שנותין תיפול פיז לילד ? לדעתי צריך לא לישבות עם ישביתו אותנו. ולגבי סרת החינוך...... אז הצוספת האחרונה בסחר של מורים לחינוך מיוחד קשה נבעה מזה שאחת התלמידות מאיזורי הקיעה על האוזר של שרת החינוך הוא אחשב מאריך כצת יותר אותנו. פאני

למעלה