שביתת הנכים 2002 , כשלה.

asloma

New member
שביתת הנכים 2002 , כשלה.

בשל טיפוס על עץ גבוה. הדרישות היו גבוהות, כדי שיכירו בחיונותן. עובדה: אחד הדוברים מקרב הקבוצה השובתת טען: השגנו את מטרות השביתה בכך שקיבלו את דרישתנו להוסיף שלוש מאות ש"ח לכל הנכים... שלוש מאות ש"ח, זה בערך שישית מקצבת נכה יחיד. אך, סכום זה לא יפתור את קשיי הקיום שלנו. אם היינו באים בדרישה להעלות את סכום הקצבה בסכום הלז, בטוחני שהממשלה הייתה נענית ללא צורך בשביתה של למעלה משבעים יום. ועדיין אין חתימה. יש בקרבנו האנשים עם מוגבלויות, משפחות שבעות. יש בקרבנו אנשים רעבים המתביישים ברעבונם וחיים בניוון נוראי. לו היינו קמים ועוזרים לאותן משפחות שאין להם בגד חם ללבוש מיטה חמה לישון, מקרר, תנור, כיריים וכו´.. היינו קונים את עולמנו ביתר שאת משבת אחים גם יחד בחוסר מעש.. יש בין חברינו אנשים רעבים, מישהו דואג להם ? מישהו הציע להם עזרה? וכפנינו למס´ אנשים מקרב מנהיגי השובתים, אלה המופיעים בטלויזיה בתדירות גבוהה, האם הם הרימו את הכפפה ? הם סובבו את גבם !!! אל תבקשו ששרים, ח"כ, ועדי עובדים ושאר עמך ישראל, יעזרו לנו לקבל זכויות ושאר הטבות נילוות, כל עוד אנו לא מןכנים לעזור לאנשים בקרבינו. !! כדי להציל משפחה אחת - צריך 50,000 ש"ח... אני תורם 1000 ש"ח - מי מוסיף ? אבי סלומה טל´: 5744510 03 פקס´: 6761011 03 נייד: 643083 054

לא לדקלם את האחרים, בבקשה לומר ממך

לעיתים מרוב שאנו שומעים ורואים בתקשורת דעות שונות משלנו, אנו(לא רק אתם, גם אני חוטא בכל לפעמים)אנו נוהגים לדקלם אותן. כשמתבגרים שוכחים שכבר בבי"ס לימדו לנו שכאשר אנו - חוזרים על דברי הזולת, זה בכדי להראות לו/ה ששמענו ,הבנו, וזו רק "הפתיחה" להעלאת הטיעונים והדעות שלנו. מצטער, לא מצאתי ההמשך הזה אצל מבקרת ואסלומה. ולטיפש כמוני - לא מספיק "חצי ההסבר הראשון. כטיפש - אותי מעניין ההמשך וממנו הסיום. מעניין אותי אם - ימשיכו ל"דקלם לנו" ש 1700 ש"ח לערך זה "מספיק בשביל נכה 100% שלא יכול לעבוד גם אם רוצה"! ואם ההמשך - הוא שנסתפק בזה? או שנמשיך , ונוציא מקרבנו "משמרת מחאה שניה" שתאפשר לשובתים בירושלים"פסק זמן" ומנוחה- מבלי לסגת מעמדותינו. חשוב לטיפש כמוני לדעת- שגם אם "בכירי עובדי המדינה" "מסתפקים בקושי" בשכר של למעלה מ 50,000 ש"ח בחודש, אנחנו צריכים "להתכבד בפחות מאלפיים ש"ח"! טלו קורה מבין עיניכם. ושלא יעבדו עליכם, קודם כל, אנא הפסיקו "לדקלם" אותם. לא בפורום הזה.

asloma

New member
ל- גארפ 2בלבד שלום רב.,

לא טענתי לרגע ש "אלפיים ש"ח יספיקו לנכה 100%" ... מה שטענתי שאופי המאבק והתנהגות "לא נחמדה" של מס´ חברים בתוך הקבוצה השובתת וההתבהמות של הקבוצה הזאת.. היא זאת שגרמה לשביתה כפי שהינה נראית כיום.. טענתי עוד דבר ועל זאת רציתי לשים דגש חזור והדגש: אין הקבוצה הזאת מוכנה לשנס מותניים למען הפרט ואין מוכנים הם לתרום מכיסם - רכושם "הפרטי".. מאומה. הסיסמה שלהם: "מגיע לי".. ועל כך יש לתת את בדעת. נ.ב.: אני מסכים עמך כי השכר השערורייתי במגזר הציבורי, מרגיז ומקומם את הדעת. אך, אין לשימם יחד עם הנושא הכאוב שנקרא "קושי הקיום הבלתי נסבל של נכים בישראל.." נ.ב.: כמה משתכר אריה צודקביץ ???? אבי סלומה

תודה, ומקבל בברכה הערותיך ומסכים

שאין בינינו חילוקי דעות, אלא שינויים של "הדגשים". איני חושב שאין קשר בין שכר הבכירים באוצר ובתעשיות המדינה, לשכרו של, להבדיל, מר יודקביץ אריה(שראוי שישתכר כראש ארגון שמאגד הרבה נכים), ושל נכים כמונו. אינ רואה "תקציב נפרד" שממנו המדינה תשלם בעתתיד את שכרנו ושכרם- כולנו "נאכל מאותה הצלחת"! לכן, אני באופן טבעי חושב- שצריך לי יותר מ"עוגת התקציב של ישראל". לא אנחנו ש"קיבלנו" את בכירי הפקידות לעבודה בשכר שלהם היום, ולא אותנו מבקשים להשלים עם זה- ואיני רוצה שנחשוב לרגע, שעל האוצר - להגדיל את שכרם של הבכירים באחוזים ואת שלנו - בשקלים. כל אחוז מ 50,000 הוא 500 שקל שכל נכה יכול לשמוח לקבלו, ולבכיר - זה כ"עוד טיפה בים". ובאשר לאי רצונו של אריה יודקביץ לתרום "לקרן למען שיפור תנאי נכים בישראל" כפי שהצעת- מה לומר? מטרות הקרן והצעתך - טובות בעיני. ראיתי בעבר קבצנים בקרנות רחוב, ותרמתי פרוטות, אגורות ושקלים(ישנים)בזמני. ושמתי לב כי מרבית התורמים היו אנשים שנראו קשי יום ולא ,מהעשירים ושבעים". איני רוצה שהקרן שאתה מציע- תשלח את האוספים כסף - לשבת כקבצנים, או לחזר על הפתחים - בשביל תרומה. איני מכיר אישית את אריה, אך מכיר כמה מחבריו הטובים- נכים ושאינם עדיין, מחיפה, שם גרתי. את מומו אני זוכר עוד כשגר באוהל שתרמו לו, עם גנרטור שתרמו לו זמנית- בשפת הים ליד תחנת הדלק שליד חוף הכרמל. חברי הלקח אותי, כדי שמומו לא יראה עצמו מסכן כשמזמינים אותו למסעדה. כך שאיני יכול להסכים עם רוח דבריך שהשובתים בירושלים "מרימים ראש ושוכחים לעזור לנו מכיסם בעצמם". אישית, אני מניח שכל המזון של השובתים, עולה כסף, וכן ציוד שלהם כגון עגלות נכים- זקוק לאחזקה שוטפת בייחוד כעת, וזה עומס כבד עליהם. אף אחד לא מרגיש בנוח, לישון כנכה,על מיטת שדה בחדרים של משרד ממשלתי בירושלים, בייחוד כאלו עם בעיות גב. לא כסף הוא חזות הכל בשביתה. הכרה בערך הנכה כאדם שווה זכות קיום במדינה- גם זה ערך לדרישה, ועד שנשיגו, מטרה לשבות. הכרה בצורך של אנשים פרטיים לתרום ל"קרן לעזרה כלכלית לכל הנכים, כפי שאתה מעלה- חשוב בעיני מאוד, ולדעתי - צריך לו "יום התרמה ציבורי" כמו ל,אילן" ולועד למען החייל. אך לדעתי - צריך לקרוא בעיקר לאנשים העובדים, לאלו שכשכירים וכעצמאיים מגיעים לשכר של עד 120,000 שקל. ואיני מדבר על ברוטו או נטו - אלא על ציבור המעמד הבינוני , והבינוני המבוסס. גם אנשים שמחים וחוגגים, בפורים, יכולים להוציא "עוד 2 שקל" למען נכים. בברכת חג פורים ושמחה בלב, אחדות והצלחה עם בריאות שלמה יותר מאבא שלא רוצה להיות נכה, אך נאלץ להשלים "עם מה שיש".

נ.ב. - - ובקשה מהנהלת הפורום

נ. ב. - שכחתי להוסיף קודם - רשמתי את מספרי הטלפון, ותודה שוב על הערותיך.למנהלת והנהלת הפורום: אישית, אני סקרן מאוד, אך מעדיף לקבל המידע במדויק, וממקור ראשון. לכן, אם לא קשה, נא לבקש ממי שמתאים לכך - להסביר לי ולרבים כאן בפורום, ודרכנו לציבור מה קורה ויקרה. מה הם עיקרי הסיכום בין מנכ"ל ראש הממשלה והנכים(למרות שהאוצר מסרב)? האם כעת משהאוצר מבטל מצידו הסיכום, האם נחזור אנו לדרישותינו בעבר, או בכמה דברים ספציפיים? מה הצפי - להמשך השביתה? - - כמה עוד זמן, ואיך משוער שתיגמר? מה מצבם הבריאותי ונפשי של השובתים? - ומאחל חג פורים עם בריאות טובה לכולם.

למעלה