שביתת יניקה

לפת28

New member
שביתת יניקה

היי
הבן שלי, בן 8.5 חודשים ינק מלא עד גיל 6 חודשים, אז החל עם מוצקים ובגיל 7 חודשים כאשר חזרתי לעבודה, החל לקבל בקבוק-שניים ביום של מטרנה. לפני שבוע פצח בשביתת הנקה- לא מעוניין לינוק, בוכה ומקמר את הגב כאשר אני מנסה להביאו לתנוחת הנקה. לפעמים מוכן לתפוס את הפטמה ואז יונק ממש מעט ומתחיל לצרוח ולהשתולל. לבסוף אני או בעלי נותנים בקבוק. אין לו בעייה לשתות חלב שאוב או מטרנה, רק לו מעוניין לינוק. יש לציין שרגיל לבקבוקים מאז שנולד. כמו כן, אציין שהסירוב לינוק התחיל לפני כשבוע- יחד עם מחלת חום + שיעול, צינון, ודלקת עיניים. אתמול החל לקבל אנטיביוטיקה (אזניל ל4 ימים) בשל המחלה. מאוד לא רוצה לוותר על ההנקה, אבל אני כבר מרגישה שכמות החלב שלי מירדה באופן דרסטי, על אף שאיבות. מה עושים?? (ניסיתי להניק עם מגע עור לעור, ניסיתי חדר חשוך ללא הסחות, ניסיתי להתחיל לתת בקבוק ואז לעבור לשד... בינתיים כלום לא מצליח :( ) אשמח לעצה!

שביתת הנקה

תינוק בן 8.5 חודשים בסיטואציות מסויימות בהחלט יכול להעדיף בקבוק על פני הנקה.
מכיוון שהוא היה חולה ואולי גם זה קשור, האפשרות היחידה שאם
הוא כרגע לא רוצה תשאבי כדי לא לאבד את החלב לפחות.
יכול להיות שהוא יחזור עוד לינוק.
תנסי לשים אותו על השד לאו דוקא שהוא רעב מאוד
אלא יותר בקטע של פינוק, אולי הוא יחזור לינוק.
עור לעור בשלב הזה לא יעבוד.
את יכולה לנסות להיניק אותו בלילה מתוך שינה, זה לפעמים יכול ללכת.
אם הוא עדיין מסרב לינוק, אז זה חלק מהגדילה וההתפתחות שלו,
זה תקין למרות שלך חבל.
שוב, אם חשוב לך החלב עצמו, תשאבי כמה שמתאפשר לך.

לפת28

New member
חל שיפור מסויים

ניסיתי להציע לו מספר רב של פעמים ביום, אבל בלי לחץ, ויש קצת שיפור- הוא כן מוכן לינוק אבל לא הרבה (כלומר, לא ממש ארוחה). אני חושבת שזה בגלל שכמות החלב ירדה מאוד השבוע. עד לפני שבוע אם לא הייתי מניקה או שואבת 4-5 שעות הייתי ממש מלאה\גדושה. עכשיו גם אם אני לא אשאב 24 שעות אני לא מרגישה שום מלאות (אבל כן יש חלב, אם אני שואבת). יש דרך לשקם את כמות החלב? באיזו תדירות כדאי לשאוב?
תודה רבה על התשובות!

ממשיכה

הי
שמחתי לשמוע שיש שיפור.
אני תוהה מה את מגדירה בהנקה "ארוחה", ועל פי מה?
בגיל זה "ארוחה" יניקה יכולה לארוך 3 דקות-10 דקות.
גם הארוחות שלנו לא אותו דבר כל הזמן.
מה את מרגישה אחרי שהוא יונק? השד ריק יותר?

לגבי הגברת כמות החלב, שאיבות זה הדבר הכי טוב, אם אין הנקה.
תגדישי לשאיבה לא יותר מ-10 דקות.

לפת28

New member
המשך

היי
כשאני אומרת שזו לא ארוחה, אני מתכוונת שהוא אינו שבע אחר כך וזקוק לתוספת. גם לפי משך הזמן, זה פחות מ-3 דקות ולא רצוף (מתחבר ומתנתק כמה פעמים ויונק אולי חצי דקה כל פעם). זה שיפור לעומת המצב הקודם שסירב בכלל להתקרב לשד, אבל אי אפשר לקרוא לזה ממש הנקה... אני מרגישה שהשד ריק יותר אחרי שהוא יונק, אבל כמו שציינתי הוא מרגיש לי די ריק מלכתחילה :(
קשה לי להבין איך תוך כמה ימים ממש "נגמר החלב".
כשאת אומרת 10 דקות שאיבה, הכוונה 5 דקות מכל צד?
כרגע אני שואבת כ10 דקות מכל צד, מצליחה לשאוב בקושי 100 מ"ל, וזה אחרי 4-6 שעות בלי הנקה שאיבה... במצב הקודם יכולתי לשאוב גם 300 מ"ל ברבע שעה בערך.
אני גם מרגישה שאמנם הסירוב שלו לינוק מלכתחילה נבע מכל מיני סיבות (מחלה וכו) אבל עכשיו יש לי תחושה שפשוט אין הרבה חלב וזו הסיבה שלא יונק.
תודה על ההתייחסות שלך, אני קצת במשבר עם זה ואני רוצה לדעת שגם אם תסתיים ההנקה בשלב הזה- אני לפחות עשיתי מה שיכולתי כדי לנסות...

ברור, את אמא נהדרת

איזו שאלה, התינוק שלך כבר נחשף למוצקים
וגם לבקבוקים ויש לו say!
הנקה מלאה של חצי שנה, היא הישג נהדר,
והתינוק שלך כבר בין 8.5 חודשים.
לגבי השאיבה.
עשר דקות ימין שמאל ושוב ימין שמאל.
אם אין לך 10 דקות, אפילו פחות.
אני מציעה לך בשלב לעשות רק מה שלא מכניס אותך כרגע למתחים מיותרים.
את יכולה לנסות לקחת כדורי חילבה, 3 כפול 3 ביום, אם אין לך מחלות רקע לח"ד גבה או סוכרת.
אולי זה יועיל
כל טוב

למעלה